• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SEO Optimizacija Tutorial

RE: SEO Optimizacija

Meni je jedan sajt pre 4 meseca nestao iz pretrage i još ga nema da se vrati. :poke

Ja imam problem sa jednim sajtom ne indeksira mi stranice samo mi je pocetna i to na prvu stranu...

Pomažu li za SEO Facebook komentari i imaju li uopće kakav utjecaj?

Može li štetiti SEO-u ako kategorije (primjer) Primera, Serie A... stavim kao podkategorije, a kreiram kategoriju 'Lige'. Dakle, ove prvopomnute stavim kao 'pod' od kategorije 'Lige'? :D

p.s. Ovo je kanditat za najzakukuljeniji post na iz 4umu. :)

Odradio bih malo preslaganje kategorija, pa da priupitam.

Primijetio sam to što priča ovaj momak u članku...

Baš danas eksperimentišem... Kucam jednu ključnu riječ u google pretraživač, na prvoj sam strani,,, kažem bratu koji živi u FR da isto uradi,,, nema me na prvih 5,,, kažem drugom bratu - na drugoj sam strani...

Ranije, meni pokazuje npr. na trećoj strani,,, a nekom od njih na prvoj...

Ko će razumjeti google. :)

hendrixja83 kaže:
Facebook komentari teško ali lajkovi i šerovi da.
Pronašao sam na netu infografiku na kojoj stoji da čak i komentari imaju utjecaja.Pretpostavljam da je to po logici ako neki post ima određeni broj lajkova i šeranja da je normalno da bude i komentara. Čini mi se da komentari utječu na vjerodostojnosti cijele priče.

maximum kaže:
hendrixja83 kaže:
Pronašao sam na netu infografiku na kojoj stoji da čak i komentari imaju utjecaja.Pretpostavljam da je to po logici ako neki post ima određeni broj lajkova i šeranja da je normalno da bude i komentara. Čini mi se da komentari utječu na vjerodostojnosti cijele priče.

Da li bi mogao dotičnu infografiku podeliti s nama? Nadam se da nije problem?

Kakve su to posjete sa Google-a, da kada uđem u analitiku i tamo đe stoje 'keywords' piše (not provided)???

(not provided) - X posjeta - sa Google-a ???

Jesu li to roboti? O čemu se radi?

El Mero kaže:
Kakve su to posjete sa Google-a, da kada uđem u analitiku i tamo đe stoje 'keywords' piše (not provided)???

ne koristim vise analyticis, no vjerujem da se tu radi o novije browseru koji ti ne želi prikazati preko kojeg pojma je netko došao na stranicu.

Ja se cudim sto google nece da mi indeksira, a meni ladno Index stavljan na No Indexing

maximum kaže:
hendrixja83 kaže:

Google cita Facebook komentare vec neko vrijeme, vjerovatno ih uzima u obzir kod svog algoritmisanja u alkoholisanom stanju

internet kaže:
El Mero kaže:

ne koristim vise analyticis, no vjerujem da se tu radi o novije browseru koji ti ne želi prikazati preko kojeg pojma je netko došao na stranicu.

Sad sam malo istraživao i raspitivao se... To su oni korisnici koji su 'rekli' da ne žele da ih google prati, između ostalog... Ali postoji način i da se vidi koje su ih ključne riječi dovele na sajt.

Imam jedno možda malo glupo pitanje. Vidim da u zadnje vrijeme svi pišu da u anchor stavljaju izraze tipa click here, find here, read this... Pa me zanima kako dobiti posjetu ako ne gradite linkove za određeni KW? I još jedno pitanje: ako linkove gradim po rankovima, u prvi stavim guestpostove, u drugi web 2.0 u treći blog komentare i forum profile, koje KW da koristim za 2. i 3. rank?

Koncept je vrlo jednostavno. Linkovi prenose autoritet i relevantnost. Autoritet je snaga linka a relevantnost je koliko je taj link povezan s nekom frazom. Relevantnost se prenosi anchor textovima. S obzirom da su anchor textovi izgubili na snazi tj. da se pretjerano/neprirodno koristenje kaznjava sada preostaje graditi linkove samo radi autoriteta (sto vise linkova jaci autoritet) a relevantnost za neke fraze postisati sa On-Page elementima kao sto su title tag, textualni sadrzaj itd. Isto tako, u zadnje vrijeme se dosta govori o co-citationima tj. co-occuranceima sto prakticki znaci da Google cita text stranice koja linka na vas, tako da ako u linku pise "click here" a text se radi o npr. autima Google ce znati da je taj polinkani sajt vise relevantan za aute.
Al ne samo to, co-occurance znaci da ako netko negdje na websiteu u istom tekstu (koji uopce nema linkova) spomene vas Brand i npr. aute, vas brand ce biti preoznat kao brand koji je povezan s autima. Drugim rjecima Google cita sada cijeli "internet" i pokusava povezat s kojim sve temama je vas brand povezan. Npr. gdje god na internetu se Ford spomene uglavnom ce biti rasprava o autima. Tako da Googleu nije tesko shvatit da su Auti i Ford povezani pa kad netko ukuca "cars" onda ce Fordova webstranica biti relevantnija nego npr. stranica od Amazona.
Drugim rjecima, u buducnosti Google mozda nece uopce koristit anchor textove za odredjivanje "relevantnosti" tj. teme stranica na koju linkamo.

Naravno to znaci da treba radikalno promjenit i koncept kako se pristupa SEO optimizacije tj. umjesto guranja websitea tj. 1 stranice (obicno pocetne) na websiteu za npr 2-3 fraza, treba dizat autoritet websitea sa linkovima a relevantnost za razne fraze postizat sa websiteom bogatim textualnim sadrzajem te ce se tada rangirati i dobijati posjeta za mnoge longtail fraze.

Vecinu metoda koju affiliate marketeri koriste su jednostavno metode sa rokom trajanja. Zbog toga treba uvodit promjene u nacin na koji radimo SEO.

Ako pod rankove mislis "tierove" tj. da linkas na stranicu koja linka na tvoj website ja osobno to nisam nikad radio niti preporucam da se to radi. Ostavlja tragove a Google jako dobro vidi pregled cijele mreze, ono sto cete dobit nesto na tom "autoritetu" cete izgubiti sa neprirodnom mrezom linkova.

Back
Na vrh