• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Najgori Google (Penguin/Panda) update ikad

RE: Najgori Panda update ikad

Ace_ kaže:
Meni je poraslo par sajtova sto imaju 90% linkova na homepage tako da ne vjerujem da je to vrsilo neki utjecaj u ovom update-u.

Mozda si radio vecinski linkove bez anchor tekstova. Bilo kako bilo Google je sve ozbiljniji, pa se i mi moramo maksimano uozbiljiti. U buduce kada budemo radili seo, mislim da cemo mnogo vise morati obratiti paznju na to sta bi korisnik uradi, pa na taj nacin graditi linkove.

Jokja kaže:
Ace_ kaže:
Meni je poraslo par sajtova sto imaju 90% linkova na homepage tako da ne vjerujem da je to vrsilo neki utjecaj u ovom update-u.

Mozda si radio vecinski linkove bez anchor tekstova. Bilo kako bilo Google je sve ozbiljniji, pa se i mi moramo maksimano uozbiljiti. U buduce kada budemo radili seo, mislim da cemo mnogo vise morati obratiti paznju na to sta bi korisnik uradi, pa na taj nacin graditi linkove.

U principu to je oduvijek bilo tako, neki "zakoni" se ne mjenjaju godinama, samo što ljudi vole više prečace npr. kad je jedna stvar u trendu, masovno se koristi samo ona, a zanemaruju druge pa npr. otkrijes da blog komentari jos uvijek djeluju pa je najlakse opaliti debelo po tome, a ne razmisljas da je to u stvari glupost i da to nema budućnosti, samo je pitanje vremena kada će te google odhebati zbog tog tako da NE gradis cijelu strategiju na tome, vec samo dio tj. djelić i tako to.

Ja sam jos prije 5,6 godina citao - ime domene, kvalitetni linkovi, dobar sadrzaj, starost sitea, nema linkanja svojih siteova itd. itd. da se to cijeni. Citao sam da google skenira brdo knjiga kako bi "shvatio" sadrzaj sitea i sl. U principu to i sad igra veliku ulogu - dobar sadrzaj tj. sadrzaj za posjetitelje, a ne za pretrazivace, "prirodni" linkovi i te stvari. Ali to su u stvari googleove zelje, no algoritam im nije savrsen (nije ni blizu toga) pa se tesko izrealizira ono kako bi u stvari trebalo biti. Pa se dogode i neki propusti kao npr. ovaj sada. Ispravit ce se ovo, samo mozda ne tako brzo kao sto se misli.

A inace, pitanje je koliko Google u stvari zeli i treba napraviti neki "savrseni" pretrazivac. Mora biti dovoljno dobar da drzi konkurenciju na odstojanju i gledati kako da sto vise monetizira adwords i sl. jer lova je no.1 nema tu vise plemenitosti i slicnih stvari. Don't be evil postaje upitan, lova postaje vazna, vazna, vazna

Mozda su ovo neki zadnji vlakovi za hvatati pozicije za stvaranje nekih ozbiljnijih siteova koji ce u buducnosti biti brand i koji nece ovisiti samo o Googleu jer to je jako opasno za bilo koji posao - ovisnost o samo jednoj stvari/dobavljacu/izvoru financiranja itd itd

Mislim da bi netko od modova trebao promjeniti naslov teme, nije jadna Panda kriva, ovaj put je mr. Pingvin "utrčao u teren" pa smo svi malo OT ;)

Evo i novi Penguin Wall of Shame :smack

definitino najbolji komentar na Penguin update: Hey Matt, you're not ranking for "matt cutts" anymore.

https://www.google.com/webmasters/tools/spamreport?hl=en

If you’re seeing spam that you think the Penguin Update should have caught, Google says to use that form, bypass options like reporting paid links and use the “Report webspam” button.

Selecting that brings up a form where you can enter the URL of the spammy page, the exact query it shows up for and any additional details. It’s important to use the word “penguin” as part of the details field.

Sve više se zapetljavaju.
Sad kad su skužili koji show je napravio algoritam, a naravno da ne žele priznati fail, mi trebamo sami prijavljivati njihove nebuloze. To bi moglo dovesti do toga da budu zaspamani stotinama tisuća prijava i opet moguće zloupotrebe. Tužakaće svako svakoga i opet se može lako desiti da neki ni krivi ni dužni "potonu" jer sumnjam da će detaljno pregledati svaku prijavu. Neki od "revnosnijih" službenika bi mogli dosta toga automatizmom derangirati ili čak deindeksirati, a i negativni SEO bi tu mogao profitirati dobro.
Treba preživjeti neko vrijeme kako god znamo dok ne vidimo kud to sve vodi...

Ovo vodi ka tome da gradite twitter profile i facebook fan page stranice, i tako se sto vise odmaknete od googla koji ne hebe zivu silu. Trenutno moras bacat grah i kasike da bi skontao sta je za njih dobro, a sta lose. Organska posjeta je jos najbolja, ali ja vec radim na alternativama jer mi je vise pun .....

meni je od 19 aprila kad je valjda bio panda 3,5 update naglo pocela dolaziti posjeta za 50% više keyworda al nakon pingvina sve se prepolovilo šta mislite da li bi moglo pomoci uklanjanje nekih linkova koji najvise djeluju spammy?

ps3 kaže:
Ovo vodi ka tome da gradite twitter profile i facebook fan page stranice, i tako se sto vise odmaknete od googla koji ne hebe zivu silu. Trenutno moras bacat grah i kasike da bi skontao sta je za njih dobro, a sta lose. Organska posjeta je jos najbolja, ali ja vec radim na alternativama jer mi je vise pun .....

Pa to i je cijela poanta, graditi posjete i sa drugih izvora, a ne da google bude jedini dobavljač. Tako da ako se nešto drastično i dogodi (kao ovaj pingvin), ne utječe previše na posjetu.. Kod mene su stvari slične kao i prije, nisam baš osjetio ovaj update.

Ali da su nebulozni rezultati to stoji gadi mi se pretraživati sad na ovom googlu, pronaći relevantnu stvar postaje sve teže.. Dođe mi da klikam po oglasima njihovim jer su relevantniji od rezultata.

Sad je pravo vrijeme da Facbook bolje integrira bingovu tražilicu.. :p

evo za "feedback":
Kod:
https://twitter.com/#!/mattcutts/status/195647452316049410
i
Kod:
http://goo.gl/nt3Pz

Evo sada vidim i jednom klijentu da je pao sajt, znaci neverovatno vise :smack

A sto je najjace rangirao je sve bolje i bolje, i cak je 25og aprila idalje bio na finim pozicijama i evo sada proverio nema ga vise na prvim stranicama.
A sve radjeno postepeno i polako, sto prirodnije da bude, znaci pun mi je ... vise ovih zivotinja, G nas ocigledno sve pravi majmunima.

I ja sam odlepio. Sto je najgore imam samo jedan sajt pa me ovo ubi ali polako naci cemo resenje sta god da jeb*** matt i kompanija spreme. ;)

Sad i ja vidim neke promene, u prvi mah nisam ali malo mi je opala poseta ... nisam gledala pre kako sam rangirana pa ne mogu da izracunam da li su me spustili nize.

Prava SEO strategija nakon ovih promena je - pravite PRAZNE stranice !

Zašto su one bolje ?

1) Ne morate pisati ništa na njima
2) Ne možete učiniti ništa pogrešno na njima
3) Nećete imati "over-optimize" on-page SEO
4) Prazne strane se učitavaju mnogo brže
5) Ne morate da brinete o keyword density, H1 tagovima, slikama i videom u člancima i dr.
6) Imaćete manje briga oko vašeg sajta
7) Ne morate unajmljivati skupe pisce
8) Prazne stranice su mnogo lakše za korigovanje
9) Prazne stranice zahtevaju mnogo manje prostora na hostingu i lako ih je bekapovati
10) Ljudi ionako ne čitaju duge članke. Međutim praznu stranicu će garantovano pročitati
11) Vaše stranice ovako nikad neće biti outdated, zato in ne morate stalno update-ovati
12) Rank praznih stranica je dobar danas kao i stranica sa bogatim sadržajem

Zašto čekati ? Krenimo sa kreiranjem praznih stranica! :crazy_grin

Malo šale u ova teška vremena ;)

Evo gledam danas jedan moj sajt i ne verujem, EMD domen sa najkvalitetnijim i najduzim tekstovima ubedljivo, bio je na prvom mestu gde u zasluzuje da bude a sada je na 13-tom, tragedija je sto je ispred mene isti EMD domen sa instaliranim wordpressom i praznom stranicom. Strasno.

Opet se nesto desava ... nisam gledala pozicije na google pre i posle pa ne mogu da poredim ali danas ceo dan imam osetno manje poseta nego prethodnih dana (otprilike su prepolovljene u odnosu na prethodne dane) i sad odjednom za prvih 20 minuta od pocetka novog sata imam poseta koliko za tri prethodna sata ... opet nesto menjaju.

BlackSwan kaže:
Opet se nesto desava ... nisam gledala pozicije na google pre i posle pa ne mogu da poredim ali danas ceo dan imam osetno manje poseta nego prethodnih dana (otprilike su prepolovljene u odnosu na prethodne dane) i sad odjednom za prvih 20 minuta od pocetka novog sata imam poseta koliko za tri prethodna sata ... opet nesto menjaju.

To bas od sata do sata ne mozes pratiti. Ima studija kada ljudi najvise dolaze na sajt.

Tako meni na sajtovima zna da bude u "peak" 3 -4h vise posete nego za ostalih 20h.

mindhunter kaže:
Evo gledam danas jedan moj sajt i ne verujem, EMD domen sa najkvalitetnijim i najduzim tekstovima ubedljivo, bio je na prvom mestu gde u zasluzuje da bude a sada je na 13-tom, tragedija je sto je ispred mene isti EMD domen sa instaliranim wordpressom i praznom stranicom. Strasno.

Neko se ovde opasno zajebao. Ne pratim SEO niti SEO vijesti dovoljno da pametujem sad nesto ali je ocigledno da je zajeb u pitanju. Vec su krenule neke tuzbe protiv Google, sumnjam da su nespremno krenuli (advokati) u rat protiv Googla. Mene, sa mojim Adsense blago zaboli ali ljudi gube posao (mala i "srednja" (kako to politicari vole reci u predizornoj kampanji) preduzeca, poricni poslovi i sl), za ovo par dana su izgubili hiljade $. Ako par tuzbi prodje, ima osnova za milion novih. Neko tmuran i sumoran bi rekao da je ovo pocetak kraja Google megalomanije

Back
Na vrh