• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Najgori Google (Penguin/Panda) update ikad

RE: Najgori Panda update ikad

JohnWizzer kaže:
@ Srdjan87 Ne zavaravaj se tom "nagradom" :naa
Sve je "fino" ispretumbano, ne zna se ko pije, a ko plaća zasad. Sve miriše na to da će biti još promjena, možda i drastičnijih dok sve ne sjedne na svoje mjesto.
Pratim 20-30 stranica, što klijenata, što konkurencije, nelogičnosti je previše, promjene gotovo svakih 10 minuta za neke kw, razlike od 2-3 do par stotina mjesta dolje pa gore...
Dosta stranica sa čistim BH metodama još uvijek odlično rangiraju, neke čak i lagano napreduju, na drugoj strani originalne stranice sa unikatnim sadržajem padaju. Nije pravilo ali primjera je poprilično, tako da ipak treba sačekati koji dan ili tjedan da vidimo kud to vodi, iako po meni ne treba sad stati potpuno sa svim aktivnostima oko SEO-a jer će tek onda oni "sumnjivi" postati još sumnjiviji. Oprezno i polako gurati dalje pa dokle stignemo ;)

Ne zavaravam se, nego samo utiske prenosim, ako ostane ovako onda super, ja sam kvalitetno gradio linkove, a videcemo za par dana do mesec sta ce da bude.

Za pojam "Internet zarada" na prvoj strani se nalazi dva .ws domena. Ko zna, mozda ce u buduce .ws domeni vaziti za jake :) Cak je na prvu stranu izbio neki webs sajt :) Promene se desavaju iz minuta u minut, tako da ko zna sta ce tu jos biti. Imam utisak da ce do uvece na top pozicijama biti sve blogspot, webs, wordpress i slicni sajtovi :) Ne znam za vas, ali napolju je lep dan, tako da ja ipak odoh malo prosetati ;)

Jokja kaže:
Ne znam za vas, ali napolju je lep dan, tako da ja ipak odoh malo prosetati ;)

Ja cu bogami da odem da popijem pivo, tj. vise piva.

james kaže:
Jokja kaže:
Ne znam za vas, ali napolju je lep dan, tako da ja ipak odoh malo prosetati ;)

Ja cu bogami da odem da popijem pivo, tj. vise piva.

Ja cu da odem da odradim trening u teretani, da ispraznim glavu, a uvece tu je i riba da mi skrene misli :) bice bolje.

Sto bi rekli momci iz BG Sindikata:

''Posle svakog pada ustajem, nikad ne odustajem, jaci postajem, do kraja ostajem!''

Naucicemo svi nesto iz ovog update-a, bicemo bogatiji znanjem za dosta stvari znacemo bar priblizno sta u buducnosti treba raditi i sta to prolazi po novim standardima a sta ne.

Sacekacemo razvoj narednih dana. Mene iako je lepo potkacilo opet za sada nije strasno tako da se nadam da na gore promena vise nece biti, nadam se samo da ce biti malo promena na bolje tj koliko-toliko da se vrati sve u normalu.

Cekamo i pratimo. :waving

Momci, je l kod vas sve ok juče i danas u analiticsu, kws za koje dobijate posetu?

JelenaM kaže:
Momci, je l kod vas sve ok juče i danas u analiticsu, kws za koje dobijate posetu?

Za juce jeste, jer se ovaj masakr desio bas od ponoci sto se domacih sajtova tice.

A za danas vidim po pageview-ovima da je osetan pad posete :busted

DavidVictor kaže:
JelenaM kaže:

Za juce jeste, jer se ovaj masakr desio bas od ponoci sto se domacih sajtova tice.

A za danas vidim po pageview-ovima da je osetan pad posete :busted

Da bas tako, od ponoci sve krenulo nizbrdo....

I mene je jutros slog strefio kad sam pogledao pozicije. Ono što je meni neverovatno je da su za neke jake ključne reci, na prvih nekoliko stranica izbili twiter proflili, youtube video, blogsport sajtovi..Nadam se da je ovo samo trenutno stanje..
Sa druge strane, sa neke moje sajtove za koje nije rađen SEO ili je rađen vrlo malo, dosli su na bolje pozicije!!!Nema nikakve logike..

paolo36 kaže:
I mene je jutros slog strefio kad sam pogledao pozicije. Ono što je meni neverovatno je da su za neke jake ključne reci, na prvih nekoliko stranica izbili twiter proflili, youtube video, blogsport sajtovi..Nadam se da je ovo samo trenutno stanje..
Sa druge strane, sa neke moje sajtove za koje nije rađen SEO ili je rađen vrlo malo, dosli su na bolje pozicije!!!Nema nikakve logike..

Bas tako. Mnogo je tu nelogicnih stvari i totalno ali totalno nerealnih.
G ce rezultate morati da dovede u red kako zna i ume, ili odlazi u istoriju ako ovako nastavi, pre ili kasnije.

Rezultati pretrage ce ovako biti nerelevantni i ljudi nece pronalaziti ono sto zele i odlazice dalje.

Iskreno se nadam da ce se u narednom periodu sve koliko toliko vratiti kao sto je pre bilo tj na neke normalne i realne pozicije.

paolo36 kaže:

Bas tako. Previse ima ovih facebook stranica, twitter profila, blogspot, worpress, webs i slicnih sajtova. U svemu ovome ispalo je da su najbolje prosli oni koji nisu nista radili na sajtovima, i oni koji su gradili web 2.0 sajtove. Tj. barem da su tu izgradjeni sajtovi, nego more ima takvih sajtova koji su veoma oskudni sa sadrzajem, vecina tih sajtova je zapusteno, jos da osnivaci znaju kakvo blogo imaju :) Salu na stranu :) Ima puno nelogicnosti, ali moramo se prilagoditi novim uslovima. Analiziram detaljno svoje sajtove, u svoj ovoj ludnici, ipak za svaki sajt pojedinacno mogu da dam objasnjenje zasto je doslo do napretka ili pada. U buduce moramo raditi mnogo opreznije, nego sto je to bilo do sada, a rezultati sigurno nece izostati. Trenutno ima malo zbrke, ali siguran sam da ce to cika google da popravi. Ako nista drugo, barem ce isfiltrirati ove smesne web 2.0 sajtove koji su isplivali.

Ne znam dal da budem tuzan radi nadogradnje ili sretan jer nisam vise pogodjen.

Od projekata na kojim aktivno radim i pratim (nemam ih previse jer trenutacno radim manji broj jacih projekata) samo jedan je imao padove. Na tom projektu neke fraze malo vece padove, neke fraze do 3-5 mjesta a negdje 1-2 mjesta. Nazalost, vjerujem da ce i to utjecat na posjetu dosta.

Iako moram priznat redovito se mjenjaju rezultati pa cemo vidjet sta ce biti na kraju.

Priznajem, u pocetku kampanje za taj website smo morali koristit neke blog mreze jer nam je trebao "quick fix" pa sad malo ispastamo za "prosle grijehe". Naime, klijent je bio ne previse zadovoljan proslom Internet Marketing firmom pa je presao kod nas. Za cijeli sam prelazak kod nas mogli bi napravit akcijski film na temelju toga sta se desavalo jer je ljubomorna prosla firma gledala da nam zagorca na sve moguce nacine a oni su imali na vlastito ime u kontroli sve od domene, hostinga, prijava na G. places itd. No nekako smo se domogli nekih stvari i snasli se (prica za cijeli film) no doticna firma je maknula sve linkove jer sve linkove su kontrolirali oni i prakticki na taj nacin ucjenjivali klijente i jos uz to kad su vidjeli da ce izgubit klijenta su blokirali u robots.txt website tako da su cak uspijeli deindexirati website. Da bi nadoknadili deindexaciju i gubitak prakticki svih linkova, sto bi rezultiralo momentalnim gubitkom rankinga i kao savrsen argument prosloj firmi da kaze "Evo vidite kako su ovi losi, odmah ste pali" mi smo odradili prijavu na blog mreze da bi brzo dosli do linkova, reindexirali website i zadrzali rankinge.

Ono sto smo sada dozivjeli jest pad vjerojatno na osnovi tih starih grijeha koji su jos davno se dogodili. Ovo sve sto smo kasnije kvalitetnije odradili nas ipak drzi da ne potonemo skroz.

Ironija je sto websiteovi koji su nas pretekli su websiteovi koji imaju ova 3 faktora:

a) exact match domenu
b) link exchange (seo firma koja interlinka websiteove od svojih klijenata)
c) web direktoriji (i to svakakvi)

A najzastupljeniji su direktoriji medju njihovim linkovima. Iako je 1 nicha vrlo vrlo mali uzorak ali po mom slucaju mogu zakljucit da Google je kaznio dio spama a dio mozda jos i gorih metoda tolerira. 2 websitea sto nas outrankaju imaju iskljucivo link exchange linkove i to oni footer linkovi, medjusobno interlinkani klijenti od IM firme. Ruzno za vidjet ali sta je tu je. Mogu se samo nadat da ce na slijedecoj nadogradnji oni nadrljati. Dio spama je kaznjen, dio nije.

To su moja saznanja za sada. Budem pratio situaciju pa updateam.

Linkovi sa https se ne pretvaraju u linkove automatski na forumu pa za takve linkove koristite link opciju u editoru.

Meni su 2 nova sajta koja imaju exact match domenu prilično porasli.Jedan je došao na 5 mjesto na prvoj stranici googla , a drugi na kraj druge stranice.Sajtovi su stari niti mjesec dana i imaju 10-ak backlinkova i sadržaja jako malo...stranice su na engleskom...

Primijetio sam da u jednoj (health) nichi sajt koji je Panda unakazila sad se vratio. U medjuvremenu nista nije radio, ima 100 drla backlinkova i dalje.

Meni je sve ok. Ja sam sa engleskom stranicom koja je stara cca 2 mjeseca dosao na prvu stranu Googlea za glavnu kljucnu rijec, a za sve ostale kljucne rijeci sam ili na prvoj ili na drugoj stranici. Stranica ima mozda 10 backlinkova, ako i toliko.

Ukratko, stariji sajtovi na kojima sam backlinkove gradio prema homepageu popadali, jedan jedini sajt koji sam ostavio za kasnije i gde sam stavio samo 15ak relevantnih linkova prema postu (ne na homepage) skocio sa 20og na 3 mesto.

rigor04 kaže:
Ukratko, stariji sajtovi na kojima sam backlinkove gradio prema homepageu popadali, jedan jedini sajt koji sam ostavio za kasnije i gde sam stavio samo 15ak relevantnih linkova prema postu (ne na homepage) skocio sa 20og na 3 mesto.

hahaaa.. Ovo sam i ja primetio. Sajtovi gde sam gradio linkove vise na unutrasnje strane napredovali su, a sajtovi gde su gradjeni linkovi na pocetnu popadali su. I nije im to losa taktika. Retko koji korisnik linkuje homepage, dok vlasnici sajtova to rade masovno. Ako dodatnu umanje linkove koji idu na homepage, e tek ce tada doci do opsteg haosa :)

Meni je poraslo par sajtova sto imaju 90% linkova na homepage tako da ne vjerujem da je to vrsilo neki utjecaj u ovom update-u.

Back
Na vrh