• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Najbolja alternativa Adsensu?

Da li neko moze nesto da kaze o Micro niche finder programu?Znam da je u osnovi povezan za clickbank.Pogledao sam nekoliko filmica o koristenju programa i izgleda mi ok.Ali i 97$ je ok koliko traze za njega:dumb.Poslao sam mail izvesnom James.J.Jones-u(koga sam nasao preko http://www.workathometruth.com zbog clickbank koje nema u j..j srbiji.On mi je odgovorio drugim nacinom koristenja programa.Cekam vas savet.

Post ti nije vezan uz temu jer ovo su PPC programi a ni micro niche finder ni clickbank nisu vezani uz to. Sutra cu valjda prebacit u neku kategorije jer sad sam preumoran i prezaposlen.

Micro niche finder ne koristim niti sam ga ikad koristio ali sam cuo dobre stvari o njemu. Program je u principu ono sto ime govori za nalazenje dobrih nicha (trzisna nisa ili trzisna branša) i za nalazenje dobrih keyworda (kljucnih vezanih tj. ciljanih pojmova) vezanih uz nichu. Ja osobno svoj keyword i niche research radim sa Google-om i Google Adwords Tool-om ali sam svejedno cuo pohvale za program. Nije da preporucam da platis ali mislim (nemoj me drzat za rijec) da nebi pozalio ako bi ga kupio. No cim nisi siguran za sta je program mozda bi bilo ok da se prvo malo educiras itd. pa onda ulozis u nesto takvo. Ni najbolji alat na svijetu nece ti pomoc ako ga neznas koristit.

Da sad sam provjerio i stvarno nema Srbije na listi i to me poprilicno iznenadilo osobito sto sam danas dobio newsletter od clickbanka gdje pise da je od danas moguce koristit Clickbank u Albaniji, Crnoj Gori, Makedoniji cak sam mislio i stavit obavijest tu na forum sutra. A od prije je moguce u Sloveniji i Hrvatskoj.

Mislim da bi se mi tu na forumu mogli skupit i slozit neku peticiju/molbu ili nesto za uvodjenje CB-a u Bosnu i Srbiju pa da im onda posaljemo to. Mozda kad bi pokazali da ima dovoljno zainteresiranih na ovim prostorima mozda bi se potrudili da organiziraju CB i u Bosni i Srbiji. Uglavnom, dok ne uvedu moj savjet je ili da koristite CB alternative koje smo nabrojili u drugom threadu ili da nadjete nekog sa accountom iz dozvoljenih zemalja pa da na tu osobu stize pa da vam isplacuje. Naravno dogovorite se da im ostavite proviziju tj. vec ce te se dogovorit.

Samo bi jos dodao kako micro niche finder vise nema isti vlasnik koji je prije imao tako da ce vjerojatno i proizvod izgubit na kvaliteti u buducim nadogradnjama. Isto tako proizvod je prije kostao 67 dolara ali je kod novog sada 97. Pravi tvorac Micro Niche Findera ce u buducnosti imati valjda slican program no sumnjam da ce to biti tako skoro. U svakom slucaju malo sam proucio i za sad svi hvale MNF.

Ma sramota je sto nas nema na listi za CB a ima jedna Albanija, Crna Gora i Makedonija koje svakako zaostaju za nama po pitanju korisnika interneta. Postoji recimo peticija za PayPal na http://www.petitionspot.com/petitions/paypalserbia koju su pokrenuli neki nasi ljudi ali nema vajde. Tesko je ziveti u Srbiji danas kad mnogi imaju lose misljenje o nama.

hrc kaže:
ja mjesecno dignem do 4k kn, i naravno da varam..jos me nisu skuzili, a i nece, imam smisljen sistem..

a pretpostavljam da tvoj sistem nećeš reći nama? :)

@borissajkas pa nadji svoj sistem. Gle, ti mozes skupljat samo djelice i rijetko kad ce ti netko korak po korak objasnit BAS svaki detalj. Uzmes iz 5 razlicitih izvora i sam napravis plan i sistem i onda budes uporan dok ne postignes nesto.

ja sam mislio da kaže svima nama...da napiše na forumu pa ako neko hoće i može neka iskoristi...ja sam počeo nešto, pa ne bih da radim dve stvari od jednom!

Borissajkas kaže:
ja sam mislio da kaže svima nama...da napiše na forumu pa ako neko hoće i može neka iskoristi...ja sam počeo nešto, pa ne bih da radim dve stvari od jednom!

To ti je dobra odluka, ja sam isto na pocetku trazio i trazio mnoge nacine zarade i stalno petljao sa milijon njih i dan danas razmisljam da bi koristio vise nacina, ali znam da ako tako krenem da necu sa niti jednim dogurati daleko nego ce sve biti polovicno, moj savjet za sve je da se treba drzati jednog nacina koje si sami odaberete (uglavnom onaj koji vam najbolje ide) i usavrsiti ga i automatizirati sto je vise moguce i onda polako poceti sa drugim za povecanje prihoda i tako sa njim. Ako uspijete oba automatizirati da nemate vise od 2-3 h dnevno posla sa njima onda mozete preci na n-ti nacin zaradjivati pare ali mislim da vam to onda nece biti potrebno jer pravilnim koristenjem bilo kakvog sustava (nacina) internete zarade a pogotovo vise njih moze se zaraditi velika lova =):pivo

Pozz imam problem u vezi adsensa, jučer sam se registiro i dobio sam mail nazad :

Vašu prijavu nismo odobrili iz sljedećih razloga.

Problemi:

- U izradi

---------------------

Dodatne pojedinosti:

U izradi: ustanovili smo da su stranice Vaše web lokacije nepotpune ili
u izradi. Prije nego što se web lokacije uzmu u obzir za AdSense, one
moraju biti pokrenute i kretanje njima treba biti omogućeno. Vaša
lokacija također mora sadržavati dovoljno sadržaja za pregled naših
stručnjaka te mora prikazivati relevantne oglase. Nakon što većina Vaše
web lokacije bude potpuna i funkcionalna, rado ćemo ponovno razmotriti
Vašu prijavu.

Sad mi nije baš jasno šta bi ja još trebao napraviti da mi omoguće adsense.
Inače radi se o stranici www.zerobeats.com
Pa ako je neko imao sličnih iskustava, hvala. Također sam stavio i adbrite ali kao što možete vidjet još se nisu pojavili, ali koliko sam pročitao na forumu njima treba neko vrijeme da se pojave.
Sry ako sam u krivi topic stavio poruku.

Skuzio sam izgleda da nemoze kad mi je flash intro napočetku pa adsense ne prepoznaje, sad sam stavio bez tog intra /index.php pa ćemo vidjet, samo mi odgovorite na pitanje kad ste se registirirali upisivali ste ime/prezime sa c,z,s I da li ste imali problema u banci prlikom podizanja novca ?

Nisam citao ostale odgovore, tako da ne znam da li je neko vec spomenuo ovo. Kao alternativa AdSenseu, postoji http://www.text-link-ads.com/ za koji sam cuo da je skroz okej, otprilike ti stavis svoj blog - najbolje moze da se integrise uz Wordpress na primer, oni ti stave adekvatne reklame i onda u odnosu na broj poseta koji imas ili broj impresija, onti te placaju. Kaze onaj sa problogger.com-a da je dobra stvar

vidim da je većina otišla off pa aj da vas vratim :D

da sad ne isprobavam sve ovo, nemam vremena, zanima me neko, da li zna koji od ovih alternativa ima najveću cenu klika!? naravno u proseku

Imam web sajt koji mjesečno primi preko 350.000 posjeta(penje se svaki mjesec u prosjeku za 50.000 posjeta),unikatnih posjeta 185.000 u martu.

Pošto sam izbačen iz AdSense-a zbog nekog glupog razloga i propala mi zarada,imao 300 evra na računu,tražim neku alternativu za strane posjetioce.

Za domaće posjetioce (ex Yu prostor) koristiću Adbuka,za posjetioce iz Njemačke,Austrije,Švajcarske,SAD-a,Australije i tako dalje bih postavio neke druge oglase pa šta preporučujete da postavim?Trebaju mi oglasi 300*600,468*60,250*250,300*300 i sličnih standardnih dimenzija da nisu samo tekstualni oglasi jer se manje klikće na takve oglase barem po mom iskustvu.

Svi posjetioci su sa naših prostora ali pošto ima jedan dio posjeta iz inostranstva a za takve klikove se plaća više mislio sam pomoću AdRotate Pro dodatka za wordpress podesiti da ljudima iz inostranstva prikazuje neke druge oglase,dok lokalnim posjetiocima prikazivati Adbuka jer nemam šta drugo.

Malo sam se i razočarao kad su me izbacili iz AdSensa jer sam imao u prosjeku 10 evra dnevno a sada sa Adbuka imam u prosjeku 2 evra :( ali šta da se radi,probaću nešto drugo ako ne bude išlo probaću iznajmiti prostor za reklame mada to teško ide kod nas.

Pa s takvom posjetom si imao jako malo na adsense ako si imao strane posjetitelje. Probaj sa chitika.

mrgood kaže:
Pa s takvom posjetom si imao jako malo na adsense ako si imao strane posjetitelje. Probaj sa chitika.

Preko 30% posjetioca je iz inostranstva ali ne mogu ja nikoga naterati da klikće na reklame i sa tih 10-tak evra dnevno sam bio zadovoljan,jer to mi je bilo na sajtu dva sata posla dnevno maksimum.

Većina klikova je i bila od posjetioca iz inostranstva.

To je i dalje jako slabo, ali dobro, necu previse u off. Kazem, probaj sa chitika za strance, kazu da je to zasad najbolja adsense alternativa.

mrgood kaže:
To je i dalje jako slabo, ali dobro, necu previse u off. Kazem, probaj sa chitika za strance, kazu da je to zasad najbolja adsense alternativa.

Postavio sam Chitika oglase pa vidjeću rezultat za nekoliko dana.

Back
Na vrh