• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Najbolja alternativa Adsensu?

InFlames20

Legenda
Tu od
2 Ožu 2008
Vjerujem da su mnogi, uključujući i mene, izbačeni iz Adsense zbog kršenja nekih njihovih pravila. A vjerujem da neke čisto zanima jer su znatiželjni - koja je najbolja alternativa Adsensu?

Prvo što mi pada na pamet je BidVertiser, mada neznam dal je to najbolja alternativa?

www.bidvertiser.com

A za domaće tržište nemamo baš nekog izbora, znači Etarget?

https://internetzarada.org/etarget-t-67.html[

Šta vi kažete?

Welcome to the club lool :)
etarget nikako ne... to je moje misljenje... za bidvertiser sam cuo cak sam se i prijavio ali za svoja iskustva nemogu vam nista reci jer nije dugo bio na stranici kako sam izgubio volju nakon sta sam izbacen iz adsensa.
mislim da je najveca konkurencija yahooads, istina je da ih jos nema kod nas ali sve vise i vise ih vidjam na internet stranicama i mislim da je najpouzdanija od svih ostalih. Jos moram spomenuti i adbrite, za kojega isto mislim da je dobar nakon sta naucite koristiti ga na pravi nacin, ali nikako na nasim stranicama vec samo na stranim.

Da ja sam isto htio spomenuti Adbrite. Mislim da ga dosta ljudi koristi iako sam nisam imao iskustva sa njime.

E decki decki.. izbacili su vas sa adsensa.. eee.. a ja sam mislio da sam ja blackhater :čekić

izgleda da nisi jedini ... i ja sam na tom forumu i tamo ima jako dobrih stvari za nauciti... :))) Koliko znam cak postoji nacin da se adsense racun moze vratiti... ja sam ga vratio (znaci imao sam 2 puta legalni racun) ali oba puta me izbacili (sta ces nisam znao cjeniti 2 priliku) a 3 put (nacin sa blackhata ) nisu me primili...

Ima vise blackhat foruma, na koji ti mislis?

Kod nas iz ocitih razloga to nije moguce ali u americi likovi ful lako otvore firmu pa onda na nju stave adsense tako da mogu imati vise adsensa accountova. Za vracanje neznam ali znam da se na BH forumima prodaju raznorazni accountovi pa mozda ima toga hahaha.

Ja doduse nikad nisam koristio blackhat stvari sa adsensom jer znam da ce kad tad naletit neka dobra metoda za koju ce mi trebati account. Mislim vec sad ih znam samo ne stignem implementirati sve.

E da, posto pratis BH forum mogao bis prevesti koju metodu pa stavit ovdje na forum ;) Ja planiram dosta tih clanaka prevesti za ekipu ovdje, ali vise se bavim WH pa cu teziti tome, i gledat cu uvijek dati svoje misljenje itd.

Bas sam danas htio shareati jedan full dobar download ekipi tamo ali je admin ipak rekao da bolje damo svoj uvid u metodu nego da stavljamo warez stvari tamo.

Ma ja sam izletio s Adsensa još davno, zbog glupih početničkih zabluda :p i pokušaja muljanja i tako :)

dbomestar kaže:
Da ja sam isto htio spomenuti Adbrite. Mislim da ga dosta ljudi koristi iako sam nisam imao iskustva sa njime.
Na sve više sajtova vidim AdBrite i CBProAds, izgleda da su inostrane kolege u istim problemima (btw i ja mislim da će me banovati AdSense).
Eto, kao alternativu ja bih predložio Bidvertiser (koji odskora plasira oglase na srpskom jeziku), Yahoo, AdBrite i CBProAds, iako osim Bidvertisera ni sa jednim nisam radio... Jednostavno, kapiram da ih više ljudi koristi zato što može pokoji cent da se izvuče?!

Našo neđe al mi se neda prevodit tražit linkove posjecivat itd. ako vam treba ugrijte guzicu i provjerite sve ove.. pozz

Paid CPM
Paid-to-Promote
MediaShakers
Mvav
Obeus
Itsptp
Bidvertiser
Adbrite
Orana Ads
Chitika
VastGate
Adlandpro
Cpxinteractive
Gimmelink
Ads-Click
AdultAdWorld
Payperwindows
Shopzilla
Tribalfusion
Interserve

Hehe, pa dobro, nisam mislio sve alternative nego najbolju alternativu, al dobro :)

Si ti frik kako brzo odgovaras :p

A dobro mogu otvorit i drugi thread ali mi nema smisla kad je povezano no htio sam da ekipa ima da isproba pa koristi sta im pase najvise.

E to bi bilo super, kad bi isprobala... Ajd za koji mjesec ćemo možda i saznat šta je najbolje :)

Pa ni najveca zarada ne znaci da je najbolje. Mislim najveca po kliku ili sta vec. A najveca ukupna zarada ipak ovisi koliko je osoba sposoban marketer a ne mreža :)

Ma da, mislio sam po kliku naravno. A i ovisi kakve su reklame itd. U biti ima puno čimbenika, ali sigurno bar možemo izdvojiti one među boljima.

Držao sam na jednom sajtu par dana AdBrite, i razočarao se.
Razlog zbog koga je Google AdSense najbolji jeste zato što čim ubacite kod na vašu stranicu, on pokaže (kakve-takve) oglase... a kod ovog AdBrite non-stop stoji "Advertise on this site" dakle neko mora prvo da kupi reklamu od mene, da bih je ja prikazivao... Nepotrebno je reći da sam ga "skinuo" :D

ja mjesecno dignem do 4k kn, i naravno da varam..jos me nisu skuzili, a i nece, imam smisljen sistem..

Krsto kaže:
Držao sam na jednom sajtu par dana AdBrite, i razočarao se.
Razlog zbog koga je Google AdSense najbolji jeste zato što čim ubacite kod na vašu stranicu, on pokaže (kakve-takve) oglase... a kod ovog AdBrite non-stop stoji "Advertise on this site" dakle neko mora prvo da kupi reklamu od mene, da bih je ja prikazivao... Nepotrebno je reći da sam ga "skinuo" :D

Evo htio sam prvo provjerit prije nego sto pocnem nesto tvrdit ali sada mogu reci da ovo nije bas tocno. Meni je nakon samo 1-2 dana poceo prikazivati druge oglase. Ovo sto pise "Advertise on this site" je cisto njihova reklama dok ne prodjes "kroz sistem". Mislim cak i da je istina da netko mora "kupit" reklamu iako nisam Advertiser na Adbrite-u vjerujem da ima puno tih stranica koje reklamiraju na svim mogucim stranicama i da vjerojatno (iako nisam siguran) ima opcija za oglasivace da objavljuju na svim mogucim stranicama. Naravno u pocetku su to losiji oglasi ali pomalo ce se skupit drugih pa cete moci odbijati oglasivace koje mislite da su losi. Nazalost koliko sam skuzio Adbrite nije bas dobar kontekstualno pa ce biti svakakvih oglasa. Za kontekstualne oglase sam citao da je dobar Clicksor.
Uglavnom treba isprobat vise varijanta pa testirat.

Ok, mali update.
Nakon sto sam vidio da mi se pocinju pojavljivati i drugi oglasi od Adbrite-a a ne samo "Public Service Ads" tj. oglas od Adbrite-a bilo mi je sumnjivo da mi se ipak ti novi oglasi prikazuju tek svako toliko. Onda sam rekao, a dobro mozda treba jos malo vremena da se pocnu pojavljivati pravi oglasi. Isto sam stavio bidvertiser i prikazuje mi barem 1 ako ne i sva 3 oglasa (u skyscraperu) da su "your ad here" tj. isto public service oglasi. Posto imam dosta posla nisam se previse zamarao time no igrom slucaja sam otkrio nesto.

Posto sam za neke druge stvari koristio Americki IP isao sam pogledat nes na tu moju stranicu i skuzio sam da mi je nesto "presarena" tj. bilo je masu oglasa raznoraznih, pravi oglasi i kod Adbrite-a i kod Bidvertisera. Naravno to me je dovelo do zakljucka da vecina oglasivaca cilja Americku populaciju tako da i ako vam se ne prikazuju oglasi Vama, kad dodje netko iz amerike na vasu stranicu njemu ce se ipak prikazivati tako da ne odustajete tako lako. Naravno neki to mozda vec znaju, neki su to mogli logicki zakljucit, valjda sam i ja trebao ali eto ipak sam tek sada to primjetio.

Tako da treba ciljat americku populaciju a ne se zabrinjavat sto kad vi odete na stranicu se ne prikazuju oglasi. Razlog zasto vecina oglasivaca cilja Americku populaciju jest naravno to da su Amerikanciji imucniji i spremniji vise potrosit preko interneta ali sam citao i neke podatke da 90% ljudi koji klikcu na Adsense oglase su Ameri. Eto nadam se da je ovo nekome pomoglo.

Jos jedan mali savjet, ako ciljate longtail fraze za lokalnim americkim modifikatorima mogli bi postici dobre rezultate te iskoristit ovo sto sam napomenuo kao prednost. Primjerice, oni koji su gledali najplacenije oglase su vidjeli da su medju najplacenijim oglasima oni tipa "los angeles insurance", "chichago car insurance" itd. Iskoristite to ne samo za najplacenije keyworde vec za sve one gdje se moze ciljati lokalno.

Naletio sam na neki kratki tekstic gdje je lik napravio testiranje 1 dan adsense a drugi dan adbrite i rezultati su sljedeci.

Adsense: 1,142 impresija, 135 klika = $ 23.92
Adbrite: 1,146 impresija, 33 klika = $ 4.65

Po ovome Adsense neznatno vise placa po kliku Adbrite 0.140 a Adsnese 0.177 pa bi da je imao isti broj klikova zarada na Adbriteu bila oko $ 20.

No ono sto je puno vaznije jest to da je Adsense ima puno veci broj klikova a to je iz razloga zato sto Adsense daje puno relevantnije reklame tj. oglase vezane uz temu web stranice dok kod Adbrite-a su oglasi nedovoljno ciljani te samim time i posjetitelji manje klikcu na oglase.

Normalno je da ako sam dosao na stranicu o biciklama necu kliknut na oglas o kuhanju.

Isprobao sam par dana Adbrite, Bidvertiser i Clicksor, nisam imao nis clickova vec me zanimalo najvise to koliko su oglasi on topic. Sto se tice Adbrite-a oglasi su bili nesto kao sto se vidi iz ovog prethodnog primjera, ne bas ciljani, Bidvertiser mi je prikazivao nesto ciljanije oglase ali malo stekaju sa postavljanjem oglasa, morao sam par puta radit oglas u administraciji a i ne prikaze uvijek oglas nego zna ostati prazno.
Clicksor sam izabrao text oglase i stavio na stranicu ali mi je stalno otvarao pop-undere a kako me to ne zanima poslao sam e-mail affiliate managerici. Odgovorila je da moj sajt zadovoljio kriterije samo za pop undere ali da se mogu prijavit i za tekstualne oglase s tim da bi to moglo proci par tjedana dok mi odobre ako mi odobre.

Na kraju sam se ipak odlucio malo jace promovirat tu stranicu pa sam sve te oglase prebacio na Adsense i mogu reci da ima puno vise oglasa, puno vise su ciljane reklame, cak i iz hrvatske kad se spajam mi se prikazuje masu oglasa i jednostavno Adsense je definitivno najbolja mreza zato cijenite taj Adsense account jer se lako dobije ban. S druge strane ako nemozete do Adsense accounta postoje alternative ali racunajte najmanje 50% manju zaradu.

Jos bi napomenuo da bi nakon nekog duzeg vremena na nekoj stranici sa dosta posjete vjerojatno i Adbrite prikazivao ciljanije oglase pa i ovaj primjer od 24h nije bas najbolji. Isto ovisi i u kojoj ste trzisnoj niši.

Back
Na vrh