• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mogućnost zarade sa ovakvom statistikom

wulmbos

Član
Tu od
25 Srp 2010
Interesuje me koliko mogu da zaradim sa ovakvim posjetama. Znam da nije mnogo i da preko 90% saobraćaja dolazi iz Bosne/Srbije, ali smatram da Bounce Rate i Avg. Visit Duration nisu loši.

Stastika:
Kod:
http://i.imgur.com/hmPWnDy.png

Imam site sa sličnim brojem posjeta i oko 2-5€ (ovisi o danu), ali sve ti ovisi o tematici tj koji se oglasi prikazuju, odakle ljudi klikaju i čitavom drugom nizu faktora. No, ne odustaj jer svaki je početak težak, ali plodovi su slatki!

Bas sam juce pricao sa jednim nasim affiliate partnerom, kako verovatno ima najbolje konvertovanje na balkanu, covek sa 5000 unikatnih poseta iz Srbije i Hrvatske pravi preko 1000e mesecno . Covek je za naslovne strane, ali radi adult, i njemu sigurno nije do toga.
Sa druge strane imamo partnere koji sa 10.000 unikata prave jedva 100e .
Poenta je, poseta od 6000 unikata je lepa i sigurno se moze monetizovati, kroz razne programe a najbolje je da testiras vise njih, znam da je limundo imao affiliate program, zatim prodaja majica, sigurno mozes naci bolje nacine zarade od klasicnog ppc sistema koji je kod nas , sto se tice zarade prilicno mali. Takodje je bitno odakle je poseta, i da upoznas svoje korisnike, da bi mogao da im serviras sto bolje reklame .

Ma nemoj ? Ko kaze da je kod nas PPC zarada mala ? Da ti ja kazem koliko zaradim sa AdSense sa otprilike istim brojem postova kao postavljac teme, pao bi u nesvjest. A sva posjeta je sa Balkana.

mrgood kaže:
Ma nemoj ? Ko kaze da je kod nas PPC zarada mala ? Da ti ja kazem koliko zaradim sa AdSense sa otprilike istim brojem postova kao postavljac teme, pao bi u nesvjest. A sva posjeta je sa Balkana.

Mrgood, verujem da ti nije namera da neki postovi koje pišeš deluju kao da napadaju drugu osobu, već da su impulsivni, te ću te stoga zamoliti da kada ih ispišeš sačekaš minut i pre postanja opet pročitaš šta si napisao. Tako ćeš mnogo lakše da pogodiš pravi, konstruktivan ton kojim da pišeš svoje postove, kako bi oni imali mnogo više šanse da doprinesu temi umesto da nekoj osobi daju osećaj da je napadaš.

Freemind je lepo obrazložio svoje iskustvo, nije napisao - "e nećeš se ti leba najesti, da znaš samo šta mi je jedan partner danas rekao koliko zarađuje od xyz programa, ne bi mi verovao."

Isto tako, i ti možeš napisati jednostavno - "Ja/neko koga znam sa AdSensom sa otprilike istim brojem (poseta?) zaradim više/manje/jednako/xxx$, a sve posete su sa Balkana."

Time bi rekao istu stvar, s tim što se niko ne bi imao potrebe braniti, nego bi se diskusija dala razviti u kvalitetnom pravcu.

Ako radis sve bez krsenja pravila sa nasih prostora zarade ima ali je mala. Ja licno radim strano trzite, to da imate ogromne pare preko adsensa a posjeta balkan je nemoguce. (jedino ako ne moraju svi da ti kliknu na reklamu kad udju, ali ti ide ban u kratkom roku). Smatram da ovi sto pricaju da imaju veliku zaradu preko adsensa treba da otvore novu temu i objasne kako dolaze do nje (mislim da je to jedan od cilja foruma)...Moja posjeta koja dolazi preko facebooka krece se oko 10 000 dnevno- zarada je nekih 5-10e. Zadovoljan sam, moze bolje to znam

mrgood,

Osnovna razlika izmedju PPC i affiliate programa je u kolicini vremena koje je potrebno da se neki affiliate program ispita, proveri, doda, menja itd... PPC je u sferi kon(m)fora, covek jednostavno nema vremena danas da radi 100 stvari pogotovo "one man show" ,kakvih je najvise, da pisu clanke, da rade marketing... Zato je ppc idealan kao sredstvo monetizacije za vecinu, a i google se potrudio da sto bolje integrise i ponudi vlasnicima sajtova svoj program.
Ali oni koji imaju vremena za istrazivanje affiliate programa, i (u)poznaju svoje korisnike, mogu da ocekuju mnogo veci benefit nego ijedan ppc program .
U svakom slucaju ti i zaradjujes od nekoga preko ppc, tako sto covek plati reklamu da mu dodju na sajt preko tebe i kupe nesto sto kosta 30-100-300 $ .
Ne vazi ovo za sve nishe, i sve sajtove, i sigurno postoje izuzeci gde je adsense odlican i jedini izbor.

Ok, super, samo trebate znati da je, kao prvo, kriza u cijelom svijetu, kao drugo narocito kod nas na Balkanu. Pa vidite sta se dogadja u Bosni. Nema se para, ljudi. Doduse sa affiliate ja nemam iskustva nit imam pojma kako se to radi, ali imam sa AdSense.
Nemam jednu stranicu, nego njih 7. I nadam se da bi ovaj mjesec sa svima njima mogao zaraditi 500 €. Godisnje placam za domene i hosting za svih sedam stranica 200 €, a to zaradim za manje od 15 dana. Napominjem da je sva posjeta sa Balkana, osim jedne stranice koja je na engleskom, ali ona od ove zarade zaradi jedva 5 %, znaci 95 % ove zarade je sa posjetama sa Balkana.
Da rezimiramo: sa AdSense mozete uspjeti na 2 nacina: imati ogroman portal sa 50000 ili 100000 posjeta dnevno, ili imati vise manjih stranica.
Ako se odlucite za prvu opciju, to ne mozete postici bez ozbiljne reklame i znacajnog ulaganja novaca u marketing. Drugi nacin: Znam ljude sa internetskih foruma koji imaju i 50, neki i po 100 stranica sa AdSense. Neka mu svaka donese samo 1 € na dan, eto fine love.

Niko ti ne može reći koliko bi stvarno mogao da zaradiš. Znaćeš tek kad probaš. Lako se može desiti da neki domaći sajt sa takvom posetom donese i preko 1000 evra mesečno. Ali se isto tako može desiti i da bude puno manje.

Evo nekog mog iskustva:

100-150 poseta dnevno donosi u proseku 1 evro na AdSense. I to sa domaćom posetom. Naravno, dosta zavisi i od teme koju obrađuješ kao i cene klika.

Da se mnogo više isplati ako nešto prodaješ i uzimaš procenat od toga - to je tačno. Ako je moguće, savetujem ti da se okušaš sa prodajom.
.
.

Drenova kaže:
Evo nekog mog iskustva:
100-150 poseta dnevno donosi u proseku 1 evro na AdSense. I to sa domaćom posetom. Naravno, dosta zavisi i od teme koju obrađuješ kao i cene klika.

Da se mnogo više isplati ako nešto prodaješ i uzimaš procenat od toga - to je tačno. Ako je moguće, savetujem ti da se okušaš sa prodajom.

na 100-150 posjeta 1€ dnevno?

Ja imam stranicu s otprilike 500 posjeta dnevno, 1000 otvaranja stranica, i to sajt iz jedne od najjačih niša (zdravstvene), i zarađujem oko 1.5€ dnevno, uz ctr koji je oko 1.25

Tako da neke cifre i prosjeci koji se spominju ovdje za naše prostore su meni apsolutno strani.

Looney_zunes kaže:
Ja imam stranicu s otprilike 500 posjeta dnevno, 1000 otvaranja stranica, i to sajt iz jedne od najjačih niša (zdravstvene), i zarađujem oko 1.5€ dnevno, uz ctr koji je oko 1.25

Tako da neke cifre i prosjeci koji se spominju ovdje za naše prostore su meni apsolutno strani.

@Looney_zunes pogledaj malo statistiku iz prvog posta i uporedi je sa svojom.

Neznam kakav je tvoj sajt ali bi, generalno, trebalo težiti da sajt bude ekstra koristan za posetioce.

Količina sadržaja je, pored kvaliteta, takođe bitna.

Treba težiti tome da se smanji broj ljudi koji posete samo jednu stranicu a da se poveća broj pregledanih stranica po svakoj poseti.

Vreme zadržavanja na sajtu je, takođe, bitno. Što je to vreme veće - to bolje.

Sve ovo navedeno ima uticaja i na zaradu. Nisam spomenuo ali je vrlo važno - ne preterivati sa reklamama.

Ja imam jedan sajt na eng sa malo manje od 2000 posjeta dnevno i CTR 3%, a zarada je 2-4e. Klikovi iz Kanade, Amerike i Evrope imaju odličnu cifru, ali kad se dodaju Afrika, Indeonezija, Južna Amerika, prosjek je jako nizak.

Jednostavno se računa pomnožiš broj pregledanih stranica sa 0.0004. i to je minium minimuma. U tvom slučaju je oko 8e.

Evo jedna moja na engleskom, sajt je nešto tipa analiza političke situacije, libija, arapsko proljeće i slične gluposti... Ono malo o nafti, ratovima, ovo-ono... Više polagani hobi... Ne posvećujem joj više skoro ništa vremena, stoji već godinu tako... Napiso sam 30ak članaka i stavio da se automatski objavljuju 2-3 mjesečno narednih godinu dana...a ukupno ima nekoliko stotina članaka...

http://oi61.tinypic.com/sawmfn.jpg
http://oi61.tinypic.com/2py9nch.jpg

Šta mislite jeli to OK zarada za takvu posjetu i nichu ili?

Pokušaj malo podesiti reklame CTR ti je jako nizak gubiš još ovoliko zarade :)

Narednik James kaže:
joker123 kaže:
Pokušaj malo podesiti reklame CTR ti je jako nizak gubiš još ovoliko zarade :)

Imaš li neki savjet? Evo ovako mi izgleda stranica trenutno (header je naravno do kraja, malo sam promašio kad sam crto) :)

http://oi59.tinypic.com/1zm2jk1.jpg

U header stavi 728x90 reklamu ako stane. Dalje, uvijek imaj podeseno i textualne i slikovne reklame, a ne samo tekst. Mozes jos negdje u postu ubaciti i link unit, imaju dobar cpc. I nemoj ovako odvajati reklame i tekst, nego tekst postavi okolo reklama.

Ja bih ubacio 2x 728x90 na postu (pocetak i kraj) i jedan kockasti u sidebar. Mada nemoj slusati mene imam isti CTR kao ti :)

Pretpostavljam da su ti tekstovi duži, barem nekih 800 riječi i kada je tako, najefikasnija stvar ti je dodavanje treće reklame (300*250 - tekstualna i slikovna) sa desne strane. To lako možeš podesiti sa quick adsense pluginom ako koristiš wordpress.

Back
Na vrh