• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Mogućnost zarade sa ovakvom statistikom

mrgood kaže:
U header stavi 728x90 reklamu ako stane. Dalje, uvijek imaj podeseno i textualne i slikovne reklame, a ne samo tekst. Mozes jos negdje u postu ubaciti i link unit, imaju dobar cpc. I nemoj ovako odvajati reklame i tekst, nego tekst postavi okolo reklama.

Misliš nešto kao ovdje http://www.jonathanjeter.com/images/WebMD-728x90-Leaderboard.png. Da izbacim skroz sliku iz headera a stavim reklamu i ispod menu?

Tekstovi su od 300 do 3000 riječi, ovisno od teme, držo sam se da objasnim jasno i zanimljivo...

Pretpostavljam da su ti tekstovi duži, barem nekih 800 riječi i kada je tako, najefikasnija stvar ti je dodavanje treće reklame (300*250 - tekstualna i slikovna) sa desne strane. To lako možeš podesiti sa quick adsense pluginom ako koristiš wordpress.

Misliš negdje u sredini članka ako je članak duži? Znam to podesiti, koristim wp

Ja bih ubacio 2x 728x90 na postu (pocetak i kraj) i jedan kockasti u sidebar. Mada nemoj slusati mene imam isti CTR kao ti Smile

Pokušo sam to već bio, nema neke razlike :)

Da. U sredini članka sa desne ili lijeve strane (meni se pokazalo bolje na desnoj strani).

Generalno pravilo važi u 95% slučajeva da najviši ctr i cpc dobije prva reklama u postu, sa desne ili lijeve strane ili u sredini. Potpuno je nebitno. Testirao sam to i nema razlike.

Druga najbolja je pozicija ta u sredini sa desne strane - generalno ima za možda nekih 5-10% bolji ctr od one reklame na dnu članka koja je na trećem mjestu. Npr reklama u headeru na mojim stranicama je imala jako dobru cijenu klika, ali užasno loš ctr. I baš sam i sam vjerovao da bi ona mogla najviše donijeti, dokazala se suprotno (vjerovatno zato što se ljudi navikli i da baš izgleda kao reklama).

Ja sam testirao to na različitim stranicama, različite tematike i rezultat je bio takav. Naravno ti pokušaj kod sebe i vidi, šta kako.

Da ne bih otvarao novu temu jedno brzo pitanje ovde:

Za glavnu kljucnu rec Google predlaze 0.12eur u AdWordsu .. Sto se tice Adsensa on mi isplacuje 0.05eur po kliku.

Da li to znaci da ako nadjem kljucnu rec koja vredi 1eur, adsense ce mi placati oko 0.45eur po kliku?

Dal uopste da tako racunam, zato sto sam procitao na dosta mesta da se po tom principu uporedjuje koliko bi potencijalno mogao da imam po kliku..

Back
Na vrh