• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

html program

Pa nema tu lakšeg načina. html stranica ima svoju formu i to je samo stvar copy/paste.

Dakle kad u Visual Studio kreiraš novu web stranicu u html onda imaš gotovu formu onog što ti treba i nemoraš pisati ništa. A kad hoćeš da ubaciš novu tabelu sigurno ima i metoda za to. Samo treba da radiš na tome.

Sta je najbolje notepad++,dreamweawer,visual studio,ja na dreamweawer jednostavno nemogu da se snadjem,meni je to isto kao i notepad,jednako moram sve da pisem?

e sad videh da imam u dreamveawer opcije da mi odmah stvori tabeli i sve sto je lakse,...

edit by mod: Postovi spojeni.

Dali ima neki sajt npr blogspot,blogger,weebly,webs,...gde mogu sam da napisem html kod i da posaljem da to vi vidite ili neko drugi a ne da samo ja vidim na mom browseru????

Stefkoss kaže:
Dali ima neki sajt npr blogspot,blogger,weebly,webs,...gde mogu sam da napisem html kod i da posaljem da to vi vidite ili neko drugi a ne da samo ja vidim na mom browseru????

pa imas besplatnih domena i hostinga, potrazi na google, nikad to nisam koristio pa ti nemogu nesto vise pomoc!

Stefkoss kaže:
Sta je najbolje notepad++,dreamweawer,visual studio,ja na dreamweawer jednostavno nemogu da se snadjem,meni je to isto kao i notepad,jednako moram sve da pisem?

e sad videh da imam u dreamveawer opcije da mi odmah stvori tabeli i sve sto je lakse,...

edit by mod: Postovi spojeni.

U dreamviewer imaš gotove kodove, u visual studio imaš gotove kodove samo treba da radiš na tome. Ako ti šta nije jasno pogledaj ovo -->> Tutoriali

U dreamviewer mora biti neki Preview pa da možeš to uslikati preko PrintScreen i poslati nama.

Također ako do sada nisi se susreo sa XAMP/WAMP onda je vrijeme da misliš i na to. Pošto još nisi sredio svoju stranicu XAMP ti ne treba ali da bi vidio na šta ti liči tvoja stranica jednom kad se postavi na neki server onda ti treba XAMP.

Više o tome kasnije ti sredi svoju stranicu pa nam pokaži rezultate.

Ok hvala,videcu i ucicu pa kad naidjem na prepreke javljam se,nemojte zakljucavati temu jer cu ovde postavljati sve,pozdrav!

da ne otvaram novu temu pa da pitam ovde,zelim da ucim i photoshop e sad gledao sam tutorijale na youtube i video sam kako samo pretisnu neko dugme i odmah im se pozadina iz crne premesti u belu pa ako neko moze da mi kaze kako najbrze i najlakse da promenim pozadinu sa jednim klikom?
photoshop cs6

Stefkoss kaže:
da ne otvaram novu temu pa da pitam ovde,zelim da ucim i photoshop e sad gledao sam tutorijale na youtube i video sam kako samo pretisnu neko dugme i odmah im se pozadina iz crne premesti u belu pa ako neko moze da mi kaze kako najbrze i najlakse da promenim pozadinu sa jednim klikom?
photoshop cs6

Ima tu negdje kantica u alatima. Uzmeš tu kanticu i samo klik na pozadinu.

Uči prvo jedno pa drugo. Nemoj sve od jednom.

Nemogu nikako da ukapiram video,npr da nekako stavim video od youtube i on da ga direktno ucitava,to mi ne ide?

Probaj ovako!

Nadjes video na YT, ispod videa imas opciju "Deli" (Share).

Kliknes, onda imas opciju "Ugradi", izbaci ti kod, kopiras ga i to je to!

Ok hvala sad radi,e sad naucio sam neke osnove,ali to je sve grubo i moram jos da ucim,pogotovo da ulepsam ovo je sve grubo jos u vek,e sad zanima me kako da napravim drugu stranicu,stranu nekog sajta npr ovde je prva stanica dobrodosli,e sad druga je o nama, kako da uopste napravim drugu?

link uklonio mod. pazi šta stavljaš i kakve linkove stavljaš na forum. nema adult.

Stefkoss kaže:
hoce li neko pomoci?

Ne pokušavaj na jeftine načine da zarađuješ . ;) Imaš servise kao imgur.com preko kojih možeš staviti slike. Sad fino postavi sliku šta si uradio i šta ti treba.

radim dreamweawer i notepad++
ja sam posavio sluku ali mi je neko od admina skinuo,znaci kako da napravim drugu stranicu kod nekog sajta?

Mislim da ce ti ovo pomoci:

Kod:
http://tv.adobe.com/show/classroom-basic-site-layout-and-navigation-in-dreamweaver-cs5/

Znaci, korak po korak, ne mozes sve preko noci.

Gledaj video, pauza, pa ti isto odradis. Bukmarkuj stranicu i polako. Ako zaboravis, vrati se. Skola.

I ja sam mislio da mogu sve odjednom, ali ne moze, nazalost.

I dalje sam pocetnik.

Strpljenje i volja su osnova svega.

Kod:
http://tutorijali.net/

Na naški :)

Uzmi si dreamweaver ili nauči osnovne pojmove programskog koda koje imaš na ovoj stranici - nema "najboljeg" programa i ima ih tone :)

Svako dobro :to_clue

Back
Na vrh