• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

html program

Stefkoss

Član
Tu od
16 Ožu 2012
dali ima neki program slicno notepadu koji mi sam izbaca ili kada kliknem html,i ono sta treba da pise da ne pisem sve postupno,ima li?

Stefkoss kaže:
dali ima neki program slicno notepadu koji mi sam izbaca ili kada kliknem html,i ono sta treba da pise da ne pisem sve postupno,ima li?

Nisam bas skuzio sta zelis, al probaj notepad++

mbijelic1 kaže:
Stefkoss kaže:

Nisam bas skuzio sta zelis, al probaj notepad++

Htio sam isto preporučiti jer to je super stvar za programere. Sve fino označi tako da je lahko za čitanje a kompatibilno je sa mnogim programskim jezicima.

Uz to dreamviewer je kao glavni alat za rad u html. Ako sam te skužio dobro hoćeš da ubacaš gotove kodove pisane u html-u a dreamviewer to sve ima. ;)

ja koristim HTML Kit i prezadovoljan sam, pokusaj mozda ti odgovara :)

hvala vam,mislim da sam pronasao sta sam trazio,ako gde zapne pitam

Evbo vec problem,ima li nesto jednostavnije,samo kliknem sta hocu i on mi sam izbaci?
html kit se placa

ako mislis da li postoji neki da ti samo kliknes sta hoces i on sve napravi sam koliko ja znam ne postoji...

Html Kit je free ( bar ovaj sto ja imam )...

Stefkoss kaže:

Evbo vec problem,ima li nesto jednostavnije,samo kliknem sta hocu i on mi sam izbaci?
html kit se placa

nekuzim sta zelis reci? ti si vidio neku stranicu na netu i sad zelis neki njen dio i htio bi da ti program to sam izbaci??? ako je to, to je moguce na neki nacin, al nije jednostavno, trebas solidno baratat html-om, uci u kod te stranice i kopirat, naravno sa popratnim stvarima (slike, video ili sta je vec u tome)!
program kao program nemoze znat sta ti hoces!
imas u dreamweaver-u dosta template-a, i raznih dodataka javascript, jquery... , koje samo kliknes i on ti to izbaci i ti ih samo modificiras po sebi!

a ako se kuzis u photoshop radi stranice u WYSIWYG editorima, mislim da od toga nema jednostavnije, al se nemoze bas puno toga napraviti!

i jos samo savjet- pocni uciti html/css i kroz misec dana ces pohvatat solidno, i znat ces se snaci u kodu tako da ti ovo nece biti problem!

Davor kaže:
ako mislis da li postoji neki da ti samo kliknes sta hoces i on sve napravi sam koliko ja znam ne postoji...

pa kad bi postojali takvi programi sta bi radili web dizajneri?

jedina solucija mu je wordpress, nađe neku temu i to je to!

mbijelic1 kaže:
Stefkoss kaže:

html kit se placa

nekuzim sta zelis reci? ti si vidio neku stranicu na netu i sad zelis neki njen dio i htio bi da ti program to sam izbaci??? ako je to, to je moguce na neki nacin, al nije jednostavno, trebas solidno baratat html-om, uci u kod te stranice i kopirat, naravno sa popratnim stvarima (slike, video ili sta je vec u tome)!
program kao program nemoze znat sta ti hoces!
imas u dreamweaver-u dosta template-a, i raznih dodataka javascript, jquery... , koje samo kliknes i on ti to izbaci i ti ih samo modificiras po sebi!

a ako se kuzis u photoshop radi stranice u WYSIWYG editorima, mislim da od toga nema jednostavnije, al se nemoze bas puno toga napraviti!

i jos samo savjet- pocni uciti html/css i kroz misec dana ces pohvatat solidno, i znat ces se snaci u kodu tako da ti ovo nece biti problem!

Davor kaže:

pa kad bi postojali takvi programi sta bi radili web dizajneri?

jedina solucija mu je wordpress, nađe neku temu i to je to!

Nisam ja dobro objasnio,kada kucam u npr notepad++ moram ukucati <html> pa nesto pa opet <html>,e sad ima li nesto sto kliknem samo i on mi izbaci html da ja ne pisem,npr imamcopxije i hocu da mi izbaci <html> kliknem u tu opciju i on mi to izbaci,jer bi tako brze isao,ima li to?

I imam pitanje,ako naucim html i css hocu li moci zaradjivat preko neta?

To što ti pričaš mene podsjeća na intelisense u Visual C# . Ja kucam Mes ono mi već izbaci MessageBox u listi opcija pored ostalih.

Ti dakle hoćeš kad ukucaš a da ti izbaci kodove kao na ovoj slici?

Screenshot.png

A u slučaju da je to to onda skini ono što ti treba >>sa ovog linka<<

ima ti notepad++ i to, zove se snippets (to da imaš predefinirane template)
a ima i autocomplete (da ti dovršava riječi)

sve ćeš naći pod plugins..

mani se dreamweavera.

dev_masta kaže:
ima ti notepad++ i to, zove se snippets (to da imaš predefinirane template)
a ima i autocomplete (da ti dovršava riječi)

sve ćeš naći pod plugins..

mani se dreamweavera.

Hvala na uputi i meni će ovo trebati, a kako se koristi snippets ?

Instalirao sam ga tako što sam otišao u Plugins->Plugin Manager->Show Plugin Manager
i u listi pluginova našao Snippets. Sad ću malo da pročačkam kako ovo radi. :)

Da,mislio sam na visualc,hvala,videcu kako radi,a mogu li zaraditi ako naucim ovo i pravim ljudima sajtove?

Stefkoss kaže:
Da,mislio sam na visualc,hvala,videcu kako radi,a mogu li zaraditi ako naucim ovo i pravim ljudima sajtove?

pa naravno da mozes zaraditi, al moras dobro nauciti i biti kvalitetan u poslu, kad dodje kvaliteta i kad se probijes na trziste, i ljudi pocnu govoriti jedni drugima e onda vec mozes pocet lupat lijepe cifre!
al nemoj pocinjat raditi za pare dok ne savladas vecinu, jer su ljudi dosta zahtjevni i za svoju lovu zele da bude dobro odradjeno, pa da se nebi nasao u s*anju da nesto neznas a rok izrade ti je npr. 7 dana!
ja to radim evo vec 3 godine, i nije to lose sa strane, al da bas mozes zivjeti samo od toga to ne mozes (barem ja ) dok ne ulozis u promociju!
sretno u ucenju!

Poz,naucio sam da napisem tekst,da promenim boju teksta,da stavim pozadinu koju hocu,ali neznam kako da stavim video i pored tekst,pa ako moze neko objasnjenje ili tutorial?

Stefkoss kaže:
Poz,naucio sam da napisem tekst,da promenim boju teksta,da stavim pozadinu koju hocu,ali neznam kako da stavim video i pored tekst,pa ako moze neko objasnjenje ili tutorial?

jel video sa youtube-a, ili tvoj neki video?

Imam jos jedno pitanje,dali <body> mora da se pise,jer mi je isto pisao ili ne pisao,isto mi pise,zasta on sluzi?

Back
Na vrh