• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

.COM .NET .ORG ili .US

xpert90

Aktivni član
Tu od
19 Sij 2010
Ovako nasao sam dobar keyword, mala je konkurencija, .com .net .org domene su zauzete.

Da li je bolje da uzmem .COM .ORG .NET domenu sa - izmedju rijeci ili .US domenu bez crtica.

Ciljam samo na US.

Uzmi .us domenu ako su ove zauzete a ciljas na US nikakve crtice izmedju rijeci.

Ja bi pre uzeo .com daleko lepse zvuci nego .us, pogotovo ako je sajt na nasem jeziku onda .us nema smisla...

Nenad80 kaže:
Ja bi pre uzeo .com daleko lepse zvuci nego .us, pogotovo ako je sajt na nasem jeziku onda .us nema smisla...

Ne verujem bas da ce da pravi sajt na nasem jeziku za Americko trziste.
Bas si me slatko nasmejao :crazy_grin
Procitaj gore sta je covek napisao pa ces shvatiti i zasto :)

Jokja kaže:
Nenad80 kaže:

Ja sam rekao ako je sajt na nasem jeziku onda nebi isao na .us. Ma da po meni ako je sajt na engleskom vise ide .com, .net, .info, .biz nego .us. Naravno to je samo moje misljenje..

Nenad80 kaže:
Jokja kaže:
Nenad80 kaže:

Ja sam rekao ako je sajt na nasem jeziku onda nebi isao na .us. Ma da po meni ako je sajt na engleskom vise ide .com, .net, .info, .biz nego .us. Naravno to je samo moje misljenje..

Citiram: Ciljam samo na US.
Ako covek cilja samo Americko trziste US domen je kod njih isto kao .HR u Hrvatskoj ili .RS u Srbiji.

amelss kaže:
Jokja kaže:
Nenad80 kaže:
Jokja kaže:
Nenad80 kaže:

Citiram: Ciljam samo na US.
Ako covek cilja samo Americko trziste US domen je kod njih isto kao .HR u Hrvatskoj ili .RS u Srbiji.

pa mozes koristiti .ws domenu (WEB SITE)
to ti je nekako univerzalno bez obzira na jezik koji ces koristiti,

inace GDI kompanija ti pruza ovaj web hosting, a mozes pogledati kakve dodatne opcije imas na sajtu posao-internet.ws

Reče čovjek cilja Ameriku , a ne Samou :D

hm, da ne bih solio pamet, ne mogu reci da imam sopstvenog iskustva toliko u ovome, ali buduca da je ovo tema o kojoj bas ovih dana radim research, sudeci iz pisanja drugih ljudi - stari dobri .com i dalje shisha sve ostale u smislu da se postize bolji ranking s njim, u odnosu na druge domene...naravno, ako nema linkbuildinga, odradjenog SEO itd...onda ni ".com" sajt nece donositi zeljene rezultate, jedino ukoliko cukenberg ne odluci da proda "facebook.com" domen za jedan dolar prvom srecniku koji aplicira :)

elem, .us domen se rangira kao, logicno, najbolji domen posle .com za ciljano USA trziste, a i generalno je negdje na nivou .net , pa cak po nekim prikazima i bolji od .info domena...ostale da ne spominjem a pogotovo ne western samoa domen :)

Back
Na vrh