• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

VPS Pomoc

The Code

Član
Tu od
28 Lip 2010
Pozdrav svima !

Zelim da otvorim jednu veliki web projekat pa me zanimaju Vasa misljenja sta? i kako?

Pa da krenem:

1.Sta je VPS kako se koristi (znaci npr. uzmem VPS server izaberem linux koji cu...da li je to sve sto tebam ili trebam jos stosta podesavati?)

2.Koji je najbolji VPS

Nasao sam 2 koja mi se cine solidna:

http://www.vps.net/

ili

http://www.hostgator.com/vps-hosting/

VPS.NET mi se cini jeftinji ali neznam da li je bolji pa bih vas molio da mi predlozite nesto ili ako je neko kupovao neki od ovih VPS paketa i ima bas iskustva.....

3.Da li na VPS moram sam instaliravati podrsku za PHP,MySQL.....itd.

I da li imam mogucnost kreiranja neogranicenog broja web stranica i sta znace one IP adrese,tj za sta mi sluze?

Unaprijed zahvaljujem :D

Veliki projekat? Koliko veliki? Veći od tebe ili...:crazy_grin

Za velike projekte, ukoliko ti je ograničen budžet, predlažem ti da napraviš tvoj neki mali biznis plan sa planiranim putanjama razvoja. Dakle, počni sa shared hostingom, pa pređi na VPS, pa na Dedicated.

1. 3. VPS nije ništa drugo nego virtuelni privatni (dedicated) server. E sad, šta znači to? To ti je u suštini nešto između shared i dedicated. Imaš sve privilegije dedicated servera, a sa druge strane imaš više resursa i sa manje njih deliš server.

Kao i kod deciated-a, dobiješ pristup ROOT-u, i nakon izabranog OS-a dobiješ svoj virtuelni privatni server i radiš na njemu šta hoćeš. Ukoliko je managed, podrška ti instalira šta ti je neophodno i održava, a u slučaju unmanaged (koja je jeftinija varijanta) ti sve radiš (naranvo u skladu sa TOS).

2. Ti VPS-ovi su od hosting kompanija koje su preprodavci, dakle nemaju oni svoj data centar sa svojim serverima nego prodaju nečije uz proviziju.

Moj savet ti je za Ex-yu/EU tržište hosteurope.de i hetzner.de

Za USA tržište vpsnext.com

Hvala na pomoci :D

Samo jos jedno da li ja na VPS serveru moguce podici Game Server (npr. CS) ili sluzi samo za web hosting i web stranice?

Kao što rekoh, možeš da instaliraš šta god hoćeš sve dok se ne krši sa uslovima korišćenja ;)

Back
Na vrh