• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

VpS ili Dedicated za remote upload???

ps3

Moćan
Tu od
8 Pro 2010
Posto skoro svi file hosteri sad primjenjuju banovanje jedni drugim ip adresa mora se posezati za nekim drugim inovacijama :stars Eh sad mogucnosti su cini mi se dvije kako sam procitao na digitalpoint forumu VPS ili dedicated.Sta je bolje uzeti i sta je lakse postaviti u funkciju posto nisam bas upucen u sve to jer sam samo koristio web hostinge.Da li mi treba neka skripta ? Ima li negdje dobar tutorijal jer ja ga nisam nasao? Ako se neko bavi ovim a koristi vps ili dedicated molio bi za neku pomoc i objasnjenje kako ovo funkcionise.

Ja se taman spremam da ovih dana zakupim VPS.

Dedicated je čitav server samo za tebe i daleko je skuplji nego VPS. VPS je server podeljen na negoliko naloga, ali svaki korisnik može da podešava svoj nalog kao da se radi o dedicated serveru.

Solidan VPS se može naći za 15-20 dolara mesečno. Ja sad plaćam hosting za svoj sajt nešto preko 5 dolara, plus nalog na leech serveru oko $12, a VPS će me koštati $15. Jeste možda malo više posla jer ću sve morati sam da održavam, ali su mogućnosti i sloboda daleko veći.

I da trebaće ti RapidLeech skripta koja je besplatna, a za neke file share sajtove i premijum nalog.

b82 kaže:
Ja se taman spremam da ovih dana zakupim VPS.

Dedicated je čitav server samo za tebe i daleko je skuplji nego VPS. VPS je server podeljen na negoliko naloga, ali svaki korisnik može da podešava svoj nalog kao da se radi o dedicated serveru.

Solidan VPS se može naći za 15-20 dolara mesečno. Ja sad plaćam hosting za svoj sajt nešto preko 5 dolara, plus nalog na leech serveru oko $12, a VPS će me koštati $15. Jeste možda malo više posla jer ću sve morati sam da održavam, ali su mogućnosti i sloboda daleko veći.

I da trebaće ti RapidLeech skripta koja je besplatna, a za neke file share sajtove i premijum nalog.

Zasto premium nalog?I ako vec znas kako postaviti to u pogon mozes li napraviti jedan mali tutorialcic

Ima dedicated shared servera od 19 eura (http://www.seedplace.org.uk/cart.php?gid=10), na njega instalirate remote desktop i to je to, ali večinom su na celeronu sa gigom rama, pa je malo sporije. Ja trenutno imam 100/100 dedi, platio sam 10 eura, ali kod frenda na serveru, on je uzeo 1 terabajt. Konfa je amd athlon, 3000+, 2 gige rama. Sve doslovno leti i sve se radi ko da sam na svom kompu, daleko bolje od kojekakvih leechera.

djetlic kaže:
Ima dedicated shared servera od 19 eura (), na njega instalirate remote desktop i to je to, ali večinom su na celeronu sa gigom rama, pa je malo sporije. Ja trenutno imam 100/100 dedi, platio sam 10 eura, ali kod frenda na serveru, on je uzeo 1 terabajt. Konfa je amd athlon, 3000+, 2 gige rama. Sve doslovno leti i sve se radi ko da sam na svom kompu, daleko bolje od kojekakvih leechera.

Ima li gdje dobar tutorial.Malo mi to skupo u odnosu na Vps ali vjerovatno je jednostavnije mnogo.

Za ovo gore na seedplaceu ti netreba tutorijal, sve dobiješ instalirano, dobiješ login podatke, spojiš se preko programa nx-client i sve ti izgleda ko da si na svom kompu.

djetlic kaže:
Za ovo gore na seedplaceu ti netreba tutorijal, sve dobiješ instalirano, dobiješ login podatke, spojiš se preko programa nx-client i sve ti izgleda ko da si na svom kompu.

Super samo mi reci znas li sta je b82 mislio pod premium nalozi da mi trebaju za pojedine sajtove?

Upravo to.
Da bi skidao fajlove sa pojedinih servisa za file sharing rapidleech skripta zahteva premijum naloge na tim servisima.

Naravno da treba premium da bi skidao sa filehostova, ali zato skidaš sa torrenta, na serveru raraš na više dijelova ili spojiš više komada u jedan, ovisno o veličini, i uploadaš na filehostere.

da ne otvaram novu temu,
elem, uzeo sam Vps i naprimer nameserver mi je NS1.mydomain.info i ns2.mydomain.info e sad ja te ns ne mogu da ubacim na godaddy kao Ns, da nije mozda zato sto je *.info ?
na njega sam snimio rapidleech skriptu i ne znam kako drugacije da pristupim ...
(ja sam nasao da se pristupa ---> http://www.mydomain.info/mesto_gde_sam_snimio_skriptu)

Na goddady moraš kreirati Name server (NS)
Uđi u podešavanja tog domena i u donjem levom uglu stranice ima opcija
Host Summary (add)

idi na add da dodaš NS1 i NS2

Back
Na vrh