• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Slanje novaca s AlertPay na banku (withdraw) preko wire-a

InFlames20

Legenda
Tu od
2 Ožu 2008
Ova opcija postoji i dostupna je za Hrvatsku, a možda i za susjedne države. Ali zanima me da li je to netko stvarno pokušao, prebaciti novac direktno s AP-a na bankovni račun?

Ja koliko znam neki su pokušavali ali nisu uspjeli. Također, podaci koji se traže su malo zbunjujući, bar su mene zbunili kad sam ih ispunjavao. :wtf

InFlames20 kaže:
Ova opcija postoji i dostupna je za Hrvatsku, a možda i za susjedne države. Ali zanima me da li je to netko stvarno pokušao, prebaciti novac direktno s AP-a na bankovni račun?

Ja koliko znam neki su pokušavali ali nisu uspjeli. Također, podaci koji se traže su malo zbunjujući, bar su mene zbunili kad sam ih ispunjavao. :wtf

Mene isto ovo zanima - ja sam isto pokušao ali kaže da ne podržava banke u Hrvatskoj :bo

Pošto se ovaj forum ograničio na to da se nesmije staviti link od drugih foruma nemogu vam pomoći da vidite postupak kako do isplate na bankovni račun i to je uspješno isprobano.

a možeš copy paste-at i reć da si našao to na dotičnom forumu bez ikakvog linka

Postavljene su slike kojima je objašnjeno ispunjavanje svih podataka a ja neznam kako to kopirati nismo svi stručnjaci u informatici.

Sačuvaš sliku na kompjuter (desni klik na sliku i Save as..). Onda je uploadaš na Imageshack.us ili negdje drugdje i postavis link u post ;)

Pozz....inače ja sam isprobao taj način isplate preko BWIN-a to je server za kockanje odnosno cassino, trebate otić u banku, tako sam ja napravio, prepisao na papir to što me traži, IBAN I SWIFT code, svaka banka ima svoj, SWIFT možete pronać na oficialnim stranama Vaše banke, a ovo ostalo kod službenika u banci, ali koliko ja znam, jer sam probao sa svojim podacima i ne funkcionira na AlertPay-u, ne podržavaju takav način isplate za Hrvatsku.

Evo ja sam pitao njihov support u vezi ove opcije jer piše na njihovoj stranici da se može, i evo uputa koje sam dobio u e-mailu, konkretno za Erste banku.

Ok, onaj IBAN i Swift BIC code, to treba pitat u banci pa će vam dati. Što se tiče ostalog...

Tip računa: Postoje 4 opcije za odabrat, dvije za business (Business savings i Business checking), ako nemate poslovni neki račun u banci mislim da vam ove opcije nisu potrebne. Preostaje Personal savings i Personal checking. Ovaj "savings" se odnosi pretpostavljam na uštedu, dok je ovaj checking valjda najobičniji račun (pretpostavimo žiro račun, po mogućnosti devizni žiro). Ja osobno ću odabrat taj Personal checking, a to mi je predložio i čovjek iz AP supporta.

Ime banke: Erste bank

Broj telefona banke: Pronašao sam ga ovdje http://www.erstebank.hr/English/index.asp i upisat ću ovaj za strance broj (piše na stranici ispod broja "from abroad".

Ime kontakta banke nije potrebno upisivati.

I to je u biti to, uzmu vam $15 za ovakav tip isplate novca i novac vam je na računu u roku 5 dana.Možda se čini puno ali ako imate par stotina dolara za isplatiti to je sitnica. Nadam se da sam pomogao, isprobati ću ovu metodu isplate pa vam javim ako sve uspije kako treba.

Evo ja isprobao Bank wire i stvarno djeluje. Novac je u roku 3-5 dana prebačen na moj račun, istina provizija je $15 pa ja ne bi radio ovakvu transakciju za iznose manje od $100 al stvarno je zakon stvar. :)

expertx kaže:
Postavljene su slike kojima je objašnjeno ispunjavanje svih podataka a ja neznam kako to kopirati nismo svi stručnjaci u informatici.

Pozz expertx
Kao vlasnik autosurf exchange programa i vlasnika foruma trebao si bar toliko naučiti ;)

Ne znam u čemu je razlika, ali ima neka razlika zato sto je uglavnom za zemlje balkana bank transfer nedostupan, a wire transfer je worldwide.

kklukov2 kaže:
expertx kaže:

Pozz expertx
Kao vlasnik autosurf exchange programa i vlasnika foruma trebao si bar toliko naučiti ;)
LOL :hysterical

Kakva je razlika između bank wire i bank transfer?

manji je "fee" iliti provizija... za bank wire je 15$ a za bank transfer je 0,50$ za SAD, dok je za sloveniju 3€... znaći od zemlje do zemlje..
Ali dok čekate da bank transfer zaživi kod nas možete slati na kreditnu karticu, a tu je provizija 5$. Vrijedi za bosnu, hrvatsku, srbiju, makedoniju, crnu goru, sloveniju + za sloveniju vrijedi i bank transfer...
dodajte zemlju i pogledajte kakve su provizije...
https://www.alertpay.com/info/Fees.aspx

više o uspješnom slanju na kreditu karticu (deviznu) u ovom topicu....
https://internetzarada.org/placanje-iz-us-u-hr-t-839.html#pid11958

edit:
mislim da je malo zbunjujuće za srbiju, crnu goru i makedoniju ovo u vezi slanja na kreditnu karticu.... jer ova tablica (https://www.alertpay.com/info/worldwide.aspx) kaže da credit card transfer nije moguć za te zemlje.... dajte vi iz srbije provjerite jel imate tu opciju na APu.

I jel zna neko da li moze da se povuce novac sa alertpay na visu ??

Ovako, što se tiče kreditne kartice, ja sam preko Alertpay-a najnormalnije digao dva puta iznose od oko 100$ na svoju Visa Electron karticu. Ne znam za druge kartice, znam samo za ovu svoju, ali u svakom slučaju radi (barem za Hrvatsku). Traje otprilike isto kao i wire, 3-5 dana, s tim da je provizija 5$ za razliku od 15$ kod wire transfera.

Ako možete na karticu, preporučam da svakako to koristite - naravno, treba imat prvo pare na računu.

Imam dva pitanja u vezi AlertPay(hvala unapred na odgovoru):

1.Zna li neko da li su prilikom popunjavanja formulara za bank wire obavezni kod banke i ekspoziture( pri cemu ne mislim na SWIFT code )?
Ja sam zvala moju banku, ali nisu mi dali nikakav odgovor jer ne znaju sta je kod Banke i ekspoziture :(

2.Kako treba da izgleda format telefonskog broja prilikom unosenja brojeva telefona za verifikavanje acc(ja sam pokusala sve ali mi nikako ne uspeva i pri tom su mi blokirali acc)

Nikolina kaže:
Imam dva pitanja u vezi AlertPay(hvala unapred na odgovoru):

1.Zna li neko da li su prilikom popunjavanja formulara za bank wire obavezni kod banke i ekspoziture( pri cemu ne mislim na SWIFT code )?
Ja sam zvala moju banku, ali nisu mi dali nikakav odgovor jer ne znaju sta je kod Banke i ekspoziture :(

2.Kako treba da izgleda format telefonskog broja prilikom unosenja brojeva telefona za verifikavanje acc(ja sam pokusala sve ali mi nikako ne uspeva i pri tom su mi blokirali acc)

Ja sam prije nekoliko dana bez problema verificirao mobitelom u Hr, (al cini mi se da je netko vec pisao o problemu s srbijom) a broj je izgledao vjerovatno 0038591 222 2222 s obzirom da se ne sjecam da sam ista drugačije radio nego što uobcajeno ide.. (sad nemogu više uci u postupak verifikacije da provjerim)

Hvala na odgovoru.
Znam, videla sam kasnije tu temu i videla sam da vecina ljudi iz Srbije ima taj problem :(
A da li cek ima veze sa verifikacijom tj. da li bi mogla da trazim da me isplate preko ceka a da ne verifikujem nalog?
I jos nesto, da li ce biti nekih problema ako napravim novi acc na AP-u, sa istim podacima s tim da bi upisala drugi e-mail, naravno?

Nikolina kaže:
Hvala na odgovoru.
Znam, videla sam kasnije tu temu i videla sam da vecina ljudi iz Srbije ima taj problem :(
A da li cek ima veze sa verifikacijom tj. da li bi mogla da trazim da me isplate preko ceka a da ne verifikujem nalog?
I jos nesto, da li ce biti nekih problema ako napravim novi acc na AP-u, sa istim podacima s tim da bi upisala drugi e-mail, naravno?

Na prvo pitanje ne znam odgovor. Što se tiče drugog pitanja, ne bi bilo pametno radit duple račune, to je najsigurniji put za dobit bananu.

Back
Na vrh