pike222 kaže:
Jonas ubijas mi biznis plan mada i nije neki

...razmisljao sam na .ba mogu uzeti dobro ime stranice.strani server i pokusati sto vise optimizirati prema us canada i ovim zemljama gdje vrijedi ulagati neki dinar...jel iko pokusao sa takvim domenama napraviti dobru posjetu iz drugih drzava i koja je sansa uspjeha
ako uzmes .ba domen u google webmasters tools neces moci promjeniti ciljano tržište tj. automatski ce ti dodjeliti BiH tako da si s tom domenom odmah predodređen za BH tržište bez obzira što ti je hosting npr. u americi, a nije nemoguće imati solidnu posjetu iz drugih država sa tom domenom, ja je npr. imam al zato što je slaba konkurencija jer mislim da na google.com teško ces s tom domenom preteci solidno optimiziran sajt.
Nenad80 kaže:
Znaci svi misle da domen kljucna-rec.us nije dobar mnogo je bolje kljucna-rec-nesto.com ?
Moje je mišljenje da je bolje da nemas crticu u domeni bez obzira što tu crticu na nekim sajtovima savjetuju, bar kad je u pitanju sam start jer ces uvijek bolje pozicionirati bez crtice vjeruj ja je imam u domenu, a što se tiče .us ili .com moje je mišljenje da je bolja .com opcija jer te .us vezuje za ameriku a kad imas .com ili .org ili .net sam možeš mjenjati ciljano tržište u google webmasters tiools. Ja sam baš nedavno promjenio ciljano tržište umjesto SAD koje je bilo postavljeno automatski zbog hostinga, stavio sam na neodredeno tj. citav svijet i primjetio sam da od tada imam stalne posjete iz UK, NJemacke zapadne evrope opcenito dok mi je ranije preovladavala posjeta samo iz amerike. (ovo su samo moja iskustva ne mogu reći da je to pravilo)