• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Joomla quickstart instalacija

Ludvig

Novi član
Tu od
20 Pro 2011
Pozdrav svima,
naime imam problem sa instalcijom preko QuickStarta joomle na server, u cpanelu napravim instalciju,kaže mi da je uspjela i kada stisnem na http://stranica/administrator/index.php ona mi skine na komp,onda sam to nakon nekoliko pokušaja instalcije,taj index.php prebacio preko tcommandeera u public dir,i pokazali su se svi folderi od joomle ali opet ne mogu otvoriti administraciju,opet mi se skida na komp..ako može savjet
lp

Mislim da moras da izbrises instalacioni fajl, da bi proradilo. Nisam siguran, ali probaj.

Kada ide preko cpanela i quickstarta ne ostaje instalacijski fajl,najgore mi je to kada radim na nekim američkim serverima gdje niti neznam kome da se obratim za podršku inače wordpress se nornalno instalira,ne razumijem u ćemu je problem,več 5 sati pokušavam sve varijante ali ne ide

Da olakšam drugima koji će se naći pred tim problemom,instalirao sam novu joomlu preko cpanela-file managera i onda ide ovo:
Odgovor

evo kratkih uputa kako otkloniti problem.

1. Otvorite: Public_html/Installation/ na serveru i kreirajte novi file koji nazovite php.ini

2. Otvorite taj php.ini file u code editoru te u njega iskopirajte slijedeći kod:

magic_quotes_gpc = Off – Magic quotes for incoming GET/POST/Cookie data.
magic_quotes_runtime = Off – Magic quotes for runtime-generated data, e.g. data from SQL, from exec(), etc.
magic_quotes_sybase = Off – Use Sybase-style magic quotes (escape ‘ with ” instead of ‘).

3. Spremite promjene te zatvorite code editor.

4. Pokrenite instalaciju

Back
Na vrh