• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Joomla Problem sa joomla 1.5. template?

alman

Dobro znana faca
Tu od
23 Ožu 2009
Trenutno preuredujem sajt forex balkan koristim joomlu 1.5. nisam neki strucnjak za html i te stvari izabrao sam jedan temlate koji mi se svida medutim ne odgovara mi njegova sirina ( vecina ovih templata za joomlu 1.5. su nekako presiroki) i nevolim kad moram na sajtu pomicati donji scroll da bih vidjeo citavu stranicu moze li se kako to suziti da bude recimo sirine kao ovaj forum i jos nesto neznam gdje naci onaj natpis Welcome to the Frontpage da ga promjenim prije sam koristio stariju joomlu pa sam nekako mogao potrefiti al sad nisam nesto vješt.
hvala!

Ne koristim Joomlu pa ti nemogu detaljno reci u vezi nje ali sto se tice sirine savjetujem da ako nisi vjest u html-u i css-u ali i php-u bolje da ne diras te stvari. Naime, cijela stranica kad se izraduje pocinje od sirine templejta pa ako ides mjenjat to lako moguce da ces morat skoro pa cijelu stranicu izkodirat nanovo tako da bas i ne preporucam ako nisi vjest u tome. Radje probaj naci neki drugi templejt.
Osim toga, postoje vise nacina kako napravit stranicu. Neka osnovna podjela bi bila na fixnu sirinu i na flexibilnu tj. fluidnu sirinu koja se podesava sirini ekrana. Kao sto znas nemaju svi jednake velicine ekrana i rezolucije. Tako da kad se koristi fixna sirina onda se uzima neka sirina koja ce zadovoljit vecinu ljudi. Nekad je sirina do 800 pixela bila standard sad je standard 960px koji pase lijepo na rezoluciju od 1024 piksela.
Ovaj forum je napravljen u flexibilnoj tj. fluidnoj tehnici tako da se on prilagodjava ekranu korisnika. To u principu jeste bolje za korisnika ali je veoma ogranicena metoda jer mnoge stvari kasnije onda nemozes prilagodit za web stranicu ako si u toj metodi napravio web sajt, a i dosta teze (moje misljenje) jest iskodirati takav layout.
Zato sto je flexibilan zato ti pase ovaj forum po sirini ali to ne znaci da je siri ili uzi od tvoje stranice vec je napravljen u drukcijoj tehnici.
Tako da imas par opcija. Trazi dalje templejt, nauci malo vise o html, css-u, nadji nekog da ti napravi to ili prckaj sam po tome ali napominjem da bi moglo biti stresno ako neznas css bas dobro. ;)

imam novi problem pokusao sam da redizajniram sajt koji radim u joomli odabrao onako nasumice templejt i samo izmjenjao vec postojeci tekst medutim kad otvorim sajt i na bilo sto kliknem nestaje mi pozadine i fontovi se uvecavaju pogledajte:
www.forexbalkan.com znali neko kako to da sredim

alman kaže:
imam novi problem pokusao sam da redizajniram sajt koji radim u joomli odabrao onako nasumice templejt i samo izmjenjao vec postojeci tekst medutim kad otvorim sajt i na bilo sto kliknem nestaje mi pozadine i fontovi se uvecavaju pogledajte:
www.forexbalkan.com znali neko kako to da sredim

http://xxx

Zabranjeno stavljat linkove na druge forume - InFlames20
Ako znaš odgovor napravi copy/paste ili nešto.

Ti si verovatno koristio neki free template koji je osiromašen opcijama, veliki broj komercijalnih nudi izmedju ostalog i tu opciju promene širine kao i mnoge druge i to bez ikakvih kodiranja.

Hello
on this page you get
the solution for your problem!
irishwebmasterforum.com/cms-a…

Skini si plugin za firefox -> Firebug - možeš live mjenjati css pomoću toga - brzo ćeš skontati kako funkcionira

Back
Na vrh