• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense isplate Podizanje Google adsense čeka Sarajevo

BRU

Član
Tu od
24 Sij 2013
Pozdrav raja,

evo danas sam dobio Google adsense ček i interesuje me koja je banka u Sarajevu najbolja za isplatu čeka tačnije da je najkraći proces? Potrebna mi je ta lova ono što prije haha, ali u rajfajzenu i unicredit (ILIDŽA) su mi rekli da mora na inkaso blabla 20-30 dana pa tek onda lova na devizni račun.

Inače suma je 290€!

Hvala unaprijed, k'o pomogne živ bio

Kad su ti poslali ček? I ja ga čekam da dođe ima mjesec dana a lova mi baš treba.... Inače i ja sam iz sarajeva :taunt

Najbolje ti je da taj ček odneseš u unikredit jer ti je provizija najmanja i najmanje ćeš čekat... S obzirom da je ček preko 200€ mora ići na provjeru gdje god ga odneseš i moraš čekat tih 20-tak dana.... Sve do 200€ uni kredit ti isplaćuje na licu mjesta...

zilla kaže:
Kad su ti poslali ček? I ja ga čekam da dođe ima mjesec dana a lova mi baš treba.... Inače i ja sam iz sarajeva :taunt

Najbolje ti je da taj ček odneseš u unikredit jer ti je provizija najmanja i najmanje ćeš čekat... S obzirom da je ček preko 200€ mora ići na provjeru gdje god ga odneseš i moraš čekat tih 20-tak dana.... Sve do 200€ uni kredit ti isplaćuje na licu mjesta...
Jarane ja jutros nazovem poštu u 8 kaže nema ništa zovi za sad dok stigne današnja. Nazovem za sat vremena kad ima odem i podignem ček. Provjeri i ti u pošti garant je stigao.

Na koji si broj zvao i koju poštu? Ako ti nije frka pošalji mi broj na pp pa da ih zovem... Inače neće mi donijet pošiljku ni do petka a lova mi treba za registraciju auta :lol:lol I kod mene je ček 290€

zilla kaže:
Na koji si broj zvao i koju poštu? Ako ti nije frka pošalji mi broj na pp pa da ih zovem... Inače neće mi donijet pošiljku ni do petka a lova mi treba za registraciju auta :lol:lol I kod mene je ček 290€

Pa tvoju poštu gdje živiš :D, nazovi informacije i pitaj možete li mi dati broj od [poštanski broj preko kojeg ti dolaze pošiljke] [mjesto] pošte.

Nego htio sam te pitati jel i ti čekaš 20tak dana ili kako ide kod tebe? :D

Pozdrav svima, posebno moderatorima, procitala sam pravila foruma, ali ipak ne znam kome i gdje da postavim pitanje.
22.01.2013. sam dobila cek od adsensa, koji sam deponovala u Intesa banci na provjeu.
Juce sam bila u banci, gdje mi je sluzbenica rekla da se radi o ceku bez pokrica i da ga ne mogu naplatiti. Ranije sam cekove unovcavala bez problema. Zna li neko sta se desava i sta mogu uciniti? Hvala.

To ti u banci znaju samo. Ali ponašanje nekolicine na ovom forumu s tim čekovima ne razumijem nikako. Pa vi došli do banke i oni vas muljaju, petljaju, vi aha aha i odete. Pravite haos. To je jedina opcija. Ja sam nedavno imao scenu u Sarajevu ovdje da sam zvao i šefa poslovnice i od šefa šefa. I znate zbog čega. Zbog 90kf. Zbog pišanih 90 feningi, što nije ni kafa jedna. (Duga priča i na kraju sam dobio na pismeno izvinjenje i od sada vođenje računa uopće ne plača, a prije sam plačao nešto sitno, možda 2KM. Ali nebitna stvar). Bez offtopica.

Odete do banke, ako je ček ispod 200€ kažeš daj odmah pare i to je to. Nema ne dam, ne može, kako, ovako. Pare tu odmah i to je to. Ako je iznad 200€ (kod većine mora ići na provjeru, lijepo prođe tih 21 dan) i u banku i TRAŽIT PARE. Ne može da NEMA, ni ovako ni onako. Jedino ovakvim ponašanjem ćete uspjeti i nećete se nervirati i sve će vam biti usluženo sa osmijehom i instant bez ikakve priče. Provjereno.

Živi bili. :drinking

Pozdrav, kasni mi cek poslat 26.3.2013, ima li jos neko nije dobio?

waraxe kaže:

meni redovito putuje vise od mjesec dana ... i jos ga nema...

waraxe kaže:

I meni je poslat 25.3.2013. i jos nije stigao, doci ce 5. ili 6. sledeci mjesec. Tako uvijek

Citat iz drugog posta. I ja sam iz Sarajeva.

Vatra Wolf kaže:
Danas sam bio u 4 Banke i raspitao sa oko unovčavanja čeka od AdSense. Evo kakva je situacija za te banke koje se nalaze u Sarajevu:

Unicredit Banka

Unicredit Banka uzima 2% provizije na cijeli iznos, a minimalna provizija je 12KM , s tim da prebacivanjem na isplatu preko IBAN ili SWIFT koda provizija je manja.. Da bi se ček unovčio treba otvoriti devizni račun u istoj valuti u kojoj je ček. Otvaranje računa i njegovo održavanje je besplatno.

Vrijeme provjere čeka: 30 dana.

Raiffeisen Banka

Potrebno je otvoriti devizni račun i provizija je 20KM odmah za kompletan iznos čeka. Devizni račun je bez provizije za održavanje i otvaranje.

SPARKASSE Banka

Sparkasse Banka uzima 2% provizije na cijeli iznos. Da bi se ček unovčio treba otvoriti devizni račun. Valuta za devizni račun može biti u KM (Konvertibilne Marke) ili u stranoj valuti. Otvaranje računa je besplatno ali je provizija 1.5KM za KM-ovski račun i 2KM za stranu valutu po mjesecu.

Vrijeme provjere čeka: 15 - 25 dana.

INTESA SANPAOLO BANKA

Oni se ne bave time tj. kod njih se ček nemože unovčiti!

Zaključak: Ako primate čekove do 100$ isplativije ih je unovčiti u Unicredit Banci, no ako neko prima ček sa po par hiljada $ onda je isplativije ići u Raiffeisen Banku.

Naravno treba prvo provjeriti da li važe drugačija pravila za veće iznose jer sa bankama se ne zna 100%.

POTREBNI DOKUMENTI:

- Ovjerena kopija lične karte (ne starija od 6 mjeseci)
- CIPS prijava mjesta boravka (ne starija od 6 mjeseci)
- Obrazac za dobivanje deviznog računa

UPDATE: Predao sam ček da se unovči. Ispade provizija veća od 2% u unicredit banci.

Vidim da je poslat i za mart tj. ovaj 24.4.2013. proslo je vise od mjesec dana za ovaj sto je poslat 26.3., neznam koliko je vaznost ceka u banci od izdavanja, 60 ili 90 dana, mislim na Unicredit

waraxe kaže:
Vidim da je poslat i za mart tj. ovaj 24.4.2013. proslo je vise od mjesec dana za ovaj sto je poslat 26.3., neznam koliko je vaznost ceka u banci od izdavanja, 60 ili 90 dana, mislim na Unicredit

60 dana

Vatra Wolf kaže:

Vatra Wolf kaže:
Danas sam bio u 4 Banke i raspitao sa oko unovčavanja čeka od AdSense. Evo kakva je situacija za te banke koje se nalaze u Sarajevu:

Unicredit Banka

Unicredit Banka uzima 2% provizije na cijeli iznos, a minimalna provizija je 12KM , s tim da prebacivanjem na isplatu preko IBAN ili SWIFT koda provizija je manja.. Da bi se ček unovčio treba otvoriti devizni račun u istoj valuti u kojoj je ček. Otvaranje računa i njegovo održavanje je besplatno.

Raiffeisen Banka

Potrebno je otvoriti devizni račun i provizija je 20KM odmah za kompletan iznos čeka. Devizni račun je bez provizije za održavanje i otvaranje.

SPARKASSE Banka

Sparkasse Banka uzima 2% provizije na cijeli iznos. Da bi se ček unovčio treba otvoriti devizni račun. Valuta za devizni račun može biti u KM (Konvertibilne Marke) ili u stranoj valuti. Otvaranje računa je besplatno ali je provizija 1.5KM za KM-ovski račun i 2KM za stranu valutu po mjesecu.

Vrijeme provjere čeka: 15 - 25 dana.

INTESA SANPAOLO BANKA

Oni se ne bave time tj. kod njih se ček nemože unovčiti!

Zaključak: Ako primate čekove do 100$ isplativije ih je unovčiti u Unicredit Banci, no ako neko prima ček sa po par hiljada $ onda je isplativije ići u Raiffeisen Banku.

Naravno treba prvo provjeriti da li važe drugačija pravila za veće iznose jer sa bankama se ne zna 100%.

POTREBNI DOKUMENTI:

- Ovjerena kopija lične karte (ne starija od 6 mjeseci)
- CIPS prijava mjesta boravka (ne starija od 6 mjeseci)
- Obrazac za dobivanje deviznog računa

UPDATE: Predao sam ček da se unovči. Ispade provizija veća od 2% u unicredit banci.

Hm, a ovako je meni u Livnu:

UniCredit - ne treba devizni račun do 200 eura, ispod 200 unovčavaju odmah i provizija je 2%, nema toga minimalno 12 maraka.

Raiffeisen - ne zna nitko na šalteru kako se ček unovčava

Intesa San Paolo - Devizni račun za sve iznose, unovčavanje 3% ili minimalno 30KM, čeka se 30-40 dana provjera

Hypo Alpe Adria Bank - Unovčavanje čeka ispod 200 eura odmah, provizija je 3% ili minimalno 10 KM, preko 200 eura treba devizni račun i inkasako provjera 30ak dana, tada je provizija 2.5%.

P.S. U 90% slučajeva na internet stranicama banaka pišu potpuno drukčije informacije o unovčavanjima čekova za razliku od informacija koje dobijete na šalteru (čak se informacije razlikuju od službenice do službenice u istoj banci...???)

P.S.S Za pretprošli ček (u Veljači) su mi u UniCreditu rekli kako ga ne mogu unovčiti tj da oni više ne unovčavaju čekove već da sve ide preko WU, pa su me uputili da idem u druge banke. Poslo sam 2 maila za Sarajevo u glavnu poslovnicu i dobio odgovor da se vratim u UniCredit, da se ispričavaju i da je došlo do nesporazuma. Lijepo sam na šalteru predo ček i dobio ispriku službenice i lovu :waving

P.S.S.S. Ovaj zadnji ček je izgleda kasnio svima, meni obično dođe 10-og u mjesecu skupa sa računima ( :eek:hmy ) a ovoga puta je u petak 26.4.

Narednik James kaže:
P.S. U 90% slučajeva na internet stranicama banaka pišu potpuno drukčije informacije o unovčavanjima čekova za razliku od informacija koje dobijete na šalteru (čak se informacije razlikuju od službenice do službenice u istoj banci...???)

Da, uvjerio sam se sam u to. Prva službenica mi je rekla samo 2% a tek kad sam donio ček dobio sam informaciju da je minimalna provizija 12KM. Poenta svega je da treba čovjek biti spreman da se malo nahoda.

Narednik James kaže:
Vatra Wolf kaže:

Hm, a ovako je meni u Livnu:

UniCredit - ne treba devizni račun do 200 eura, ispod 200 unovčavaju odmah i provizija je 2%, nema toga minimalno 12 maraka.

Raiffeisen - ne zna nitko na šalteru kako se ček unovčava

Intesa San Paolo - Devizni račun za sve iznose, unovčavanje 3% ili minimalno 30KM, čeka se 30-40 dana provjera

Hypo Alpe Adria Bank - Unovčavanje čeka ispod 200 eura odmah, provizija je 3% ili minimalno 10 KM, preko 200 eura treba devizni račun i inkasako provjera 30ak dana, tada je provizija 2.5%.

P.S.S Za pretprošli ček (u Veljači) su mi u UniCreditu rekli kako ga ne mogu unovčiti tj da oni više ne unovčavaju čekove već da sve ide preko WU, pa su me uputili da idem u druge banke. Poslo sam 2 maila za Sarajevo u glavnu poslovnicu i dobio odgovor da se vratim u UniCredit, da se ispričavaju i da je došlo do nesporazuma. Lijepo sam na šalteru predo ček i dobio ispriku službenice i lovu :waving

P.S.S.S. Ovaj zadnji ček je izgleda kasnio svima, meni obično dođe 10-og u mjesecu skupa sa računima ( :eek:hmy ) a ovoga puta je u petak 26.4.

Meni još uvijek kasni ovaj što je poslat 26.3.2013., i meni je obicno stigne do 10-tog u mjesecu.

i meni kasni ovaj od 3 mjeseca, a obično vrijeme dospjeća bude od 14-17 dana

nibs kaže:

Hajde javi kad ti stigne, jer ako stigne poslije 26.5. nece vaziti

waraxe kaže:
nibs kaže:

zašto ne bi vrijedio?
Ako ti kojim slučajem ne dođe imaš mogućnost slanja zahtjeva za ponovno slanje, ovo se već jednom događalo, mislim prošle godine u 9 mjesecu kad su mjenjali payment sučelje adsense-a

nibs kaže:
waraxe kaže:

zašto ne bi vrijedio?
Ako ti kojim slučajem ne dođe imaš mogućnost slanja zahtjeva za ponovno slanje, ovo se već jednom događalo, mislim prošle godine u 9 mjesecu kad su mjenjali payment sučelje adsense-a

Imas pravo, moze se traziti reizdavanje.

Back
Na vrh