• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

pitanje u vezi opomena na youtube i gasenja monetizacije

izf

Aktivni član
Tu od
15 Velj 2013
Kada se gasi monetizacija na kanalima ?
znam kad dobijes 1 opomenu da i dalje imas monetizaciju,a kad ti istekne opomena neka (posle 6 mjeseci) da li gase monetizaciju ???

meni su je ugasili nakon 6 mjeseci a imao sam 2 opomene od istog lika....

i sad ne mozes nikako da je ukljucis jel ?

Evo mene opet kod Vas, imam problem: Dobila sam pre neznam koliko meseci ali ima više od 6 meseci opomeni jer sam stavila u Video muziku zaštićenu, to je bilo prvi, sad napravim istu glupost i dobijem opet opomeni i pominju mi neku tužbu. Prvi put sam mogla obrisati Video sad ga ne mogu nema opcija.. Šta sad.. da čekam i da se nerviram !? Ako neko zna kako bar da obrišem Video bilo bi mi lakše stavila sam ga samo kao privatni jer nema opcije obrisati..Zashvaljujem svima
https://www.youtube.com/user/jelajelena1
U medjuvremenu sam uspela obrisati Video...šta dalje..

Ja koliko sam provalio oni su mnogo rigorozniji kad je u pitanju muzika nego video. Video mozes da obradis sam i da ostavis neki autorski pecat, a muziku ako uzmes bude bas zeznuto :)
Ja oko toga bas dosta vodim racuna jer su mi na jednom videu ugasili monetizacijuzbog celih 10 sec jedne pesme... Ja sam imao srece jer je treca strana pristala da ne gasi video vec da uzima zaradu od videa.

Inace dzaba brises video, opomena i dalje stoji. Nastavi da radis i vodi racuna. Ja mislim da nece da bude problema, bar kod mene nema problema i nesmetano radim i dalje.

Ma živa se pojede, ta muzika se mogla postaviti prenekoliko meseci ali da staviš autor, greška je što sam je davno skinula a nisam proverila dali to i dalje važi... Ja mislim da ima i godina od prve opomene. Neznam dokle traje ta opomena ima li neka granica pa se briše? ma u životu neću da stavim muziku na video, ma to me više niko neće nagovoriti bez obzira na k
sve...Hvala puno..

Koliko dugo traje opomena, ma u životu neću stavljati pozadinskiu muziku. ja mislim da ima godina od prve opomene... hvala Vam

Meni kad je stiglo obavestenje o krsenju autorskih prava, napisali su mi da opomena vazi 6 meseci i da se posle brise.
Ali moj slucaj je drugaciji jer me treca strana nije "teretila" vec je da kazemo pristala na saradnju.

Kaže nisam u problemu ne utiče na reputaciju naloga.. ili se autoru šalju broj pregleda, ili prihod od videa ide autoru..ali ja sam obrisala, ali dok sam se snašla da obišem on je za 15 vmin već imao 100 prikaza, ja imam veliku preglednost.Ma nerviram se što sam bila tako nesmotrena i nisam proverila

Bolje da nisi obrisala, to mozda moze da iznervira autora pa ti mozda napravi problem...Ja sam moj takav video ostavio i pomirio se sa time da ce njemu da ide zarada...Sta da se radi, naucio sam lekciju.

gotovo ja sam i prvi obrisala, pa šta ako nije dobar zašto da mi stoji..valda neće ako je taj spao na mene a ima milione preglena muzike onda...

Oko gašenja kanala imam ohohohoooo iskustva...nije za pohvaliti se, ali jbg...

Znači Jelena nemoguće je da nisi imala opciju za obrisati video (može se jedino raditi o nekom bugu na YouTube-u ali čisto sumnjam) pa nisi onda dobro vidjela...

1. To što si obrisala video ili nisi obrisala apsolutno nema nikakve veze... znači ne utječe na baš ništa, ALI NA BAŠ NIŠTA... Nikakav autor se neće više naljutiti ili manje ... znači on to nije ni vidio, jer YT automatski putem ID-a detektira muziku i baca copyright na nju...

2. Postoji više vrsta opomena... ako si odbila Copyright strike (ako je neopravdan možeš se žaliti, pa ga skinuti sa svog videa u roku od par dana do 30 dana) onda se ništa strašno neće dogoditi (tako i sam YT u toj opomeni kaže)...znači Strike ne utječe na tvoju reputaicju računa i možeš koristiti sve opcije kao i prije njega... jedina razlika je što taj video ne možeš ti monetizirati nego to radi netko drugi tko ima prava na taj video, glazbu itd... Strike nema rok trajanja, video ti neće sam YT izbrisati i on će skupljati preglede i zarađivati ali ne za tebe nego za tog nekog drugoga... ako izbrišeš taj video briše se i taj konkretni strike...
Naravno ako uplodaš 100 videa i 99 ih ima Copyright Strike da će YT vjerojatno taj račun ukinuti ili u najmanjem slučaju ti isključiti monetizaciju, ali par strikeova je bezazleno :)

3. Ako si dobila opomenu na način da je video blokiran (u nekim zemljama ili što obično bude pogubno u cijelome svijetu - onda je to teška povreda autorskog prava (znači popularna glazba, filmovi, sportski događaji odmah lupaju ovakvu povredu) ... možeš dobiti dvije takve opomene prije nego ti YT baci značajnije restrikcije (tada gubiš pravo uploada video zapisa dužih od 15 minuta, monetizaicju i sl...)... iskustva oko vraćanja monetizacije su svakojaka koliko sam ja uspio pročitati, ali moje iskustvo je sljedeće - NIKADA MI NA KANALE KOJI SU DOBILI ''BLOCKED VIDEO'' NIJE VRAĆENA MONETIZACIJA... čitao sam po forumima da su ekipi vraćali, ne znam kad je to bilo, ali meni nisu nikada ponovno vratili opciju da monetiziram... (nakon isteka roka uredno vrate ostale opcije kao npr upload video duži od 15 min...)

Da li ima neko iskustva po pitanju tekstova pesama?
Na primer da li smem da postavim video sa tekstovima poznatih domacih rok pesama.

mico kaže:
Da li ima neko iskustva po pitanju tekstova pesama?
Na primer da li smem da postavim video sa tekstovima poznatih domacih rok pesama.

Tekst smiješ postavljati... ali koja je funkcija teksta neke pjesme ako nemaš muziku od te iste pjesme u pozadini... muziku će ti naravnoblokirati

Hvala lepo na iscrpnom odgovoru, sve za sad teče kao i što je bilo, e sad videću kasnije.. Napisala sam u prethodnom postu da sam obrisala Video...znate ono "u strahu su velike oči" pa nisam odmah videla opciju..Hvala još jednom divni ste zaista svi na ovom sajtu i uvek rado svratim...Pozz

Back
Na vrh