• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Objavi svoju knjigu besplatno - Self publishing

alman

Dobro znana faca
Tu od
23 Ožu 2009
Evo jedan kraci tutorijal i od mene nadam se da ce nekima koristiti u posljednje vrijeme radim na jednom projektu tj. vlastitoj knjizi koju sam objavio i spremna je za prodaju a da pritom nemoram ulagati vlastiti novac na štampu, naravno, potrebno je ulagati znanje i rad na računaru što ionako radimo.

U pitanju je samoizdavaštvo, dakle ukoliko ste autor neke knjige iz bilo koje branše ili čak nekog tutorijala, knjige recepata i sl. Ako ste u stanju da napišete nešto što bi drugima koristilo i što bi drugi platili da pročitaju ili u svojoj biblioteci imaju onda trebate znati da postoji način za to bez da angažujete izdavačke kuće i štamparije kod kojih morate prvo platiti štampu pa onda skladištene knjige prodavati uspješno ili ne.

Danas postoje izdavačke kuće koje štampaju knjigu na zahtjev tek onda kad ona bude kupljena putem interneta na vašem sajtu ili direktno kod izdavača na njihovoj online prodavnici bez toga da vi plačate bilo kakve troškove štampanja i sl.

Neke od tih izdavačkih kuća su:

UniBook

Create Space

Lulu

Za vas je bitno da napišete najmanje 30 stranica teksta to možete u wordu ali isto tako ako imate iskustva sa Adobe indesign programom i sl. da uradite kao pripremu za štampu ako ćete uz tekst koristiti slike onda treba priprema biti u pdf formatu a svaka slika sa rezolucijom najmanje 300 dpi. Tkođer vi možete angažovati neku drugu osobu da vam uradi DTP ili pripremu za štampu što radi većina pisaca.

Redosljed radnji:

- Napisati knjigu, tutorijal i sl. te uraditi pripremu za štampu.

- Registrovati se kod neke od gore spomenutih izdavačkih kuća (besplatno).

- Kupiti ISBN broj (neke kuće daju besplatan)

- Napraviti omot ili odabrati neki od predloženih covera.

- Aploadovati fajl sa pripremom tom prilikom se rješava i omot knjige.

- Odabrati proviziju vašu zaradu Unibook dozvoljava do 200%

- Odabrati printanje u coloru ili crno bijelo.

- Dostupnost knjige cjeli svijet ili interno izdanje za preporucene kupce.

- I ostaje još promoviranje knjige putem websajta reklama i sl.

Create Space je povezan sa Amazonom tako da kad se kod njih objavi knjiga bude dostupna za prodaju na Amazonu i na njihovoj vlastitoj knjižari. Kada neko kupi knjigu vi dobijate procenat koji je unaprijed iskalkulisan uglavnom putem PayPala i sl. Dalje je stvar mašte i vaših sposobnosti koje inače koristite preprodavajući stvari sa Clickbanka, Amazona, eBaya i sl. Vaš je cilj da prodate što više knjiga a isto je i sa izdavačkim kućama njihovj je materijal papir tinta i sl. a vaša su autorska prava. Obostrana korist. Kada sam kupio svoju vlastitu knjigu na Unibook stigla je za 5 dana i to putem DHL-a extra kvalitet papira i štampe. Naravno ovdje ima još mnogo sitnih pitanja tehničke prirode na koje odgovor možete pronaći na njihovim stranicama do u detalje. Ja sam samo htio okvirno da prenesem ideju i objasnim kako funkcioniše. Na CreateSpace možete prodavati i audio, video materijal softwer i sl. Sve ide na isti način.[/php]

alman kaže:
Evo jedan kraci tutorijal i od mene nadam se da ce nekima koristiti u posljednje vrijeme radim na jednom projektu tj. vlastitoj knjizi koju sam objavio i spremna je za prodaju a da pritom nemoram ulagati vlastiti novac na štampu, naravno, potrebno je ulagati znanje i rad na računaru što ionako radimo.

U pitanju je samoizdavaštvo, dakle ukoliko ste autor neke knjige iz bilo koje branše ili čak nekog tutorijala, knjige recepata i sl. Ako ste u stanju da napišete nešto što bi drugima koristilo i što bi drugi platili da pročitaju ili u svojoj biblioteci imaju onda trebate znati da postoji način za to bez da angažujete izdavačke kuće i štamparije kod kojih morate prvo platiti štampu pa onda skladištene knjige prodavati uspješno ili ne.

Danas postoje izdavačke kuće koje štampaju knjigu na zahtjev tek onda kad ona bude kupljena putem interneta na vašem sajtu ili direktno kod izdavača na njihovoj online prodavnici bez toga da vi plačate bilo kakve troškove štampanja i sl.

UniBook

Create Space

Lulu

Za vas je bitno da napišete najmanje 30 stranica teksta to možete u wordu ali isto tako ako imate iskustva sa Adobe indesign programom i sl. da uradite kao pripremu za štampu ako ćete uz tekst koristiti slike onda treba priprema biti u pdf formatu a svaka slika sa rezolucijom najmanje 300 dpi. Tkođer vi možete angažovati neku drugu osobu da vam uradi DTP ili pripremu za štampu što radi većina pisaca.

Redosljed radnji:

Create Space je povezan sa Amazonom tako da kad se kod njih objavi knjiga bude dostupna za prodaju na Amazonu i na njihovoj vlastitoj knjižari. Kada neko kupi knjigu vi dobijate procenat koji je unaprijed iskalkulisan uglavnom putem PayPala i sl. Dalje je stvar mašte i vaših sposobnosti koje inače koristite preprodavajući stvari sa Clickbanka, Amazona, eBaya i sl. Vaš je cilj da prodate što više knjiga a isto je i sa izdavačkim kućama njihovj je materijal papir tinta i sl. a vaša su autorska prava. Obostrana korist. Kada sam kupio svoju vlastitu knjigu na Unibook stigla je za 5 dana i to putem DHL-a extra kvalitet papira i štampe. Naravno ovdje ima još mnogo sitnih pitanja tehničke prirode na koje odgovor možete pronaći na njihovim stranicama do u detalje. Ja sam samo htio okvirno da prenesem ideju i objasnim kako funkcioniše. Na CreateSpace možete prodavati i audio, video materijal softwer i sl. Sve ide na isti način.[/php]

alman kaže:

UniBook

Create Space

Lulu

Redosljed radnji:

Kazes da je izdavacka kuca Create Space povezana sa Amazonom, da li to znaci da oni prodaju knjigu na Amazonu ili? Na koji nacin oni mene isplacuju?
edit: prevideo sam paypal :)

alman kaže:
Da upravo je njihov najznacajniji distribucioni kanal Amazon nisam isao u detalje jer kod njih jos nisam objavio knjigu za razliku od UniBooka al mislim da ide preko paypala ili cheka a pogledaj ovdje https://www.createspace.com/Products/Book/#content5
A kakva imas iskustva sa UniBook?
Da li moze da se proda knjiga preko njih ili se vecinom oslanjas na licnu promociju ClickBank i druge metode?
Meni se ova tvoja ideja cini poprilicno interesantna moracu nesto da pokusam na tom planu da poradim.

UnoBook isplacuje na PayPal proviziju koju unaprijed odredis, kad objavis knjigu nalazi se odmah u njihovom bookshopu e sad zavisno od teme moze se prodati tu na njihovom shopu ili da ti od bilo kuda usmjeris posjetu na link do tvoje knjige na njihovom shopu. A ako ukljucujes i clickbank neznam koliko bi to bilo isplativo jer tu je trosak koji uzima UniBook na stampu + tvoja provizija + postarina i neki fee isto tako.

alman kaže:
UnoBook isplacuje na PayPal proviziju koju unaprijed odredis, kad objavis knjigu nalazi se odmah u njihovom bookshopu e sad zavisno od teme moze se prodati tu na njihovom shopu ili da ti od bilo kuda usmjeris posjetu na link do tvoje knjige na njihovom shopu. A ako ukljucujes i clickbank neznam koliko bi to bilo isplativo jer tu je trosak koji uzima UniBook na stampu + tvoja provizija + postarina i neki fee isto tako.

Na prvi pogled nekako mi ova varijanta da mi objave kljigu na Amazon izgleda primamljivije. Inace, razmisljao sam da izbacim kljigu zdravstvenog tipa. Proucicu ja to sve sta i kako pa cu videti gde cu objaviti.

Hvala ti na informacijama;)

Ovo je super ideja i bas bi hteo da pokusam (pa makar i nista da ne prodam mogu da se hvalim da sam napisao knjigu i da tako muvam ribe :crazy_grin :crazy_grin ...jos nastampam vizit kartu gde ce mi umesto "dipl. ing" stajati "pisac" :crazy_grin :tease )

Salu na stranu, mene zanima kako oni uopste znaju da je knjiga moja?

Evo na primer, ja hocu da napisem knjigu recepata. I sad, sarma se uvek pravi od kupusa i mesa i to pise u svakom receptu i svakoj knjizi recepata (ja tu ne mogu da izmislim toplu vodu, niti da budem nesto posebno originalan), zasto ja ne bi mogo onda da iz gomile kuvara uzmem po par recepata, izmesam ih, napisem svoj uvod, dodam slike, promenim mesta sastojcima i za nedelju dana imam svoju knjigu recepata, a da i ne znam da kuvam (a realno i ne znam :p )

Takodje, kolko sam skontao, na Clickbanku, uplatis 49.95$ i onda oni stave na ponudu svojim affiliet partnerima da moju knjigu pokusaju da prodaju. E sad, da li se to isplati i koliko se uopste prodaju te knjige recepata i slicne kulinarske zajebancije? :)

:waving

Jel postoji neki način kako otprilike znati koliko se knjiga može prodati, msm da bez bar 1000 bolje sačuvati ideje za neko kasnije doba:D dok platiš lektorisanje i prevod, vreme,...
Radio bih ovo sa teme i postavio na još neke poznatije sajtove za online prodaju, napravio sajt, društvene mreže, i probao prestaljati po forumima gde se može.
Da li bude da raste prodaja ako zaista vredi, ili to nije uvek?
Sem toga sam pionir, ono nzm da li sam dobar, jedan sam donekle uradio ali ne bih taj, imam jedan SF za sad kao kostur taj bi cenim bio primamljiviji.

Back
Na vrh