• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nova domena

alman

Dobro znana faca
Tu od
23 Ožu 2009
Pozdrav namjeravam kupiti dvije nove domene al jos nekih dva mjeseca necu imati sadrzaj za njih koji pripremam, da vas pitam da li se moze odmah raditi link building i sirenje tih linkova a da samo instaliram neku skriptu i stavim sajt je u pripremi kako bi je mozda google vec ocitao dok ja pripremim sadrzaj ili je bolje ne kupovati je odmah dok ne pipremim sadrzaj hvala?

Vjerovatno ce ti dosta ljudi dati savjete tipa "nikad nemoj imati SAJT U IZRADI"
ali ti neces moci da se suzdrzis.

Moj savjet ti je da stavis nesto malo flasha na sajt malo slicica i slobodno na nekoj slici napises sajt u izradi. I ponudi malo sadrzaja za sajt barem neke free igrice.

E sad. Iz licnog iskustva kazem ti ni slucajno nemoj stavljati neke brojace ili sajt koje trazilice mogu ocitati.

Ja sam pre par mjeseci napravio svoj prvi sajt nisam imao sadrzaja par slicica flash manu i nesto o sebi. (sad imam jos manje :) , radim neke drugr stvari pa ne stize, ;) ). Google me nije ni uvrstavao u pretragu cak ni ako bi ukucao www.mojsajt.com :)
Prijavio sam sajt na http://www.google.com/analytics/ cisto da se ucim raditi sa tim alatkama. Google me je drzao u top10 na moje kljucne recei par dana a ona me ja gurnuo na 30. stranicu.

PRetpostavio sam da je zato sto zna da imam samo 10-20 poseta mjesecno. Izbrisao sam sve sto ukazuje koliko imam posjeta ukljucujuci i googlov robot na sajtu.

I pogodi sta se desilo. Prvi sam na svoje kljucne reci.
Nadam se da ces izvuci neku pouku . Ne moras sve uciti na svojoj kozi. :waving

Woltez kaže:
E sad. Iz licnog iskustva kazem ti ni slucajno nemoj stavljati neke brojace ili sajt koje trazilice mogu ocitati.

Ja sam pre par mjeseci napravio svoj prvi sajt nisam imao sadrzaja par slicica flash manu i nesto o sebi. (sad imam jos manje :) , radim neke drugr stvari pa ne stize, ;) ). Google me nije ni uvrstavao u pretragu cak ni ako bi ukucao www.mojsajt.com :)
Prijavio sam sajt na http://www.google.com/analytics/ cisto da se ucim raditi sa tim alatkama. Google me je drzao u top10 na moje kljucne recei par dana a ona me ja gurnuo na 30. stranicu.

PRetpostavio sam da je zato sto zna da imam samo 10-20 poseta mjesecno. Izbrisao sam sve sto ukazuje koliko imam posjeta ukljucujuci i googlov robot na sajtu.

I pogodi sta se desilo. Prvi sam na svoje kljucne reci.
Nadam se da ces izvuci neku pouku . Ne moras sve uciti na svojoj kozi. :waving

Napravio si prvi sajt i desilo ti se navedeno. Da li mislis da je to dovoljno iskustva da postavis navedenu teoriju?

Mislis li da Google ne zna koliko ti posjeta salje za koju kljucnu rijec imao ti analytics ne imao?

Naravno kolicina posjeta vjerovatno ima nekog uticaja na rangiranje, ali tako mala posjeta nije dovoljna za tako nesto.

Sasvim je normalno da sajt tek napravljen rangira sedmicu dvije i onda izgubi rang. Nevezano je za to da li si dodao sajt na analytics, postavio brojac ili dodao adsense.

mene je interesovalo da cujem da li je bolje da je domena activna i da me polako prepozna google a ja znam da od posjeta nemam nista kad ljudi dolaze na prazan sajt pa dakle je li bolje cekati da sajt u potpunosti bude gotov pa ga pustiti online ili je bolje odmah aktivirati bilo sta na domeni

Hellas kaže:
Mislis li da Google ne zna koliko ti posjeta salje za koju kljucnu rijec imao ti analytics ne imao?
Da naravno da zna. Ali recimo da moje posjete i idu sa drugih pretrazivaca ili direktno iz browser-a. Da imam analytics onda bi znao da nemam ama bas ni jednu posjetu vec 3 mjeseca :). Cak ni ja nisam bio na sajtu :).

I odgovori coveku na pitanje da ne odemo u offtopic .

Woltez kaže:
Hellas kaže:
Da naravno da zna. Ali recimo da moje posjete i idu sa drugih pretrazivaca ili direktno iz browser-a. Da imam analytics onda bi znao da nemam ama bas ni jednu posjetu vec 3 mjeseca :). Cak ni ja nisam bio na sajtu :).

I odgovori coveku na pitanje da ne odemo u offtopic .

Aproksimacijom posjeta koje ti sam Google salje je sasvim moguce precizno utvrditi posjete koje ti salju i drugi pretrazivaci. Ako Google salje nula vjerovatno ti i ostali salju 0.

Googlea ne zanima posjeta nego relevantnost i popularnost. Posjeta mozda igra ulogu onog trenutka kada taj broj dosegne neku impozantniju cifru...

Ontopic:

Ja bih stavio neku scriptu i nek stoji pogotovu ako je exact match domena. Sto se tice linkova izgradio bih tek onu kolicinu koja je potrebna da sajt bude indeksiran.

Back
Na vrh