• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

moj početak

kosicdamir

Član
Tu od
6 Kol 2010
radim pripreme za izradu sajta pa me zanima: dali mogu stranicu napravit u Dreamweaveru i onda s nekim ftp programom dignut ju na server ? dali je to ok ?

Naravno, samo budi siguran da si kopirao sve pratece foldere i datoteke za tu stranicu.

kosicdamir kaže:
radim pripreme za izradu sajta pa me zanima: dali mogu stranicu napravit u Dreamweaveru i onda s nekim ftp programom dignut ju na server ? dali je to ok ?

Mozes i direktno u dreamweaveru ubacit podatke o serveru i uploadat, al ak neznas, najjednostavnije je sve fajlove sa nekim ftp programom kopirat na server.

kako onda poslije mjenjam stranicu, napravim izmjene u dreamu, snimim kao novu stranicu i opet dignem na server ili ima i u programu neka opcija za to...tek sam na tutorijalima pa...

Ok, valjalo bi da to naučiš, jednom webmasteru i internet marketeru u startu je uvijek korisna takva vještina,
ali dok to sve ne usavršiš do neke bolje razine, nećeš moći napravit stranice koje su u kvalitativnom rangu (po
estetici i funkcionalnosti, što je dovoljno za velik broj korisnika da odluče da li žele ostat na sajtu ili ne, često
neovisno o sadržaju) onih napravljenih na temelju nekog CMS-a. Savjet - prouči to da naučiš osnove, malo se
igraj sa time, brzo se to nauči i uvijek može bit korisno; dalje, prouči WP i kreni sa time, bit će dovoljno za većinu
tipova sajtova od kojih bi mogao eventualno krenut zarađivat, to je ok start, dalje onda možeš prelazit na kompleksnije
platforme kad stekneš neko osnovno znanje svega uključenog u ovaj proces, od pripreme i razvoja sajta, managementa
istog, pa do vođenja sajta. http://wordpress.org/, prouči to malo.

Back
Na vrh