• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

mala pomoc oko analze stranice

maloni1991

Aktivni član
Tu od
18 Srp 2010
treba mi mala pomoc oko analize stranica, vidim da ovde jedino postoji tema o google Analytics- , pa me interesuje jer postoji neki program ili nesto gde mogu da unesem sve svoje stranice i blogove i da proveravam posecenost sajta i tako to, treba mi mala pomoc oko jos jedne stvari, mozda joj mesto nije ovde ali da ne spamam forum ... kako da ubacim moj sajt na google ... sajt je malonistore.com i kada na googl-u kucam malonistore on mi izbaci 10-ak rezultata i nigde nema moje stranice ... isto se desava i na yahoo-u i na svim ostalim trazilicama ...da napomenem da sam prilicno noob u ovome, jel ja moram npr. da prijavim negde stranicu na google ili kako to ide ?

Za ovo prvo neznam, i možda netko iskusniji odg.

Šta se tiče dodavanja stranice na google to možeš napraviti na sljedećoj stranici http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl , ali ako tvoja stranica (ili blog) postoji duže vrijeme i imaš neki backlink na taj tvoj site vrlo vjerojatno je već google indeksirao tvoju stranicu, provjerit možeš lako da li ti je stranica indeksirana ili nije, samo upiši u google tražilicu site:www.malonistore.com i ako ne dobiješ nikakve rezultate stranica ti nije indeksirana. Što se tiče pozicioniranja na No. 1 poziciju čini mi se za riječ malonistore bit ćeš prvi. Prouči malo ovaj forum i saznat ćeš puno korisnih stvari o svemu ovome, ako nešto ne razumiješ slobodno pitaj, ali počni proučavat.

google analytics je definitivno najbolji program za sve statistike web sajtova, u prosjeku odudara od GemiusAudience max 4% u smislu da prikazuje 4% vise posjeta, otvorenih stranica i vremena provedenog na sajtovina sto je najbitniji podaci

maloni1991 kaže:
... sajt je malonistore.com i kada na googl-u kucam malonistore on mi izbaci 10-ak rezultata i nigde nema moje stranice ...

Prva ti je stranica za malonistore, ali daj Googlu malo neki materijal ovako i nema za sta da te rangira, a sumnjam da neko kuca bas "malonistore" u Googlu ( za jedno 10 godina ne sumnjam da ce biti poznat brend :) )

Hmm, a pogledaj sta kaze Google Adwords Keyword Tool, tacnije pogledaj rezultate ispod:

Prilozi

• malonistore.png
    malonistore.png
    11.4 KB · Pregleda: 443
paranoic kaže:
google analytics je definitivno najbolji program za sve statistike web sajtova, u prosjeku odudara od GemiusAudience max 4% u smislu da prikazuje 4% vise posjeta, otvorenih stranica i vremena provedenog na sajtovina sto je najbitniji podaci
Netočno.

Google Analytics sigurno nije najbolji za sve statistike web sajtove, ne vidim kako se može efektivno sa njime mjerit CR prodaje - bez većih improvizacija - i kako se time ikako može približit rezultatima mjerenja putem specijaliziranih alata tipa P202; to je samo jedna stvar, ne želim dalje nabrajat stvari za koje GA u prvom redu nije ni namijenjen, primarna svrha mu je da služi za sakupljanje i pregled statistike posjete i demografsku segmentaciju iste.

Također, nije najbolji ni za same statistike posjete, najbolji je samo u kontekstu FREE alata za istu svrhu, mogu se odmah sjetit par komercijalnih alata (koji, istina, premašuju budžet vjerovatno 90% _ozbiljnijih_ članova ovog foruma) koji imaju manju razinu diskrepancije između realnih i izmjerenih statistika.

Malo preciznosti - pogotovo kad se radi o nečemu što je povezano sa matematičkim aspektom ovog posla - ne bi škodilo. ;)

Meni Google Analytics radi posao, ima sve sto mi treba, free je...

Sad zavisi kome sta treba, normalno da velikim firmama trebaju ozbiljnija resenja gde mogu da prete i broj prodaja. Ne razumem se bas najbolje u komercijalna resenja ali bi trebali da njih ima koji su bolji od Google Analytics...

Sta je sa awstats iz cpanela hostinga. On mi u prosjeku pokaziva bar 10-15% vecu posjetu od googlea. Sta je po vama preciznije?

ankujund kaže:
Sta je sa awstats iz cpanela hostinga. On mi u prosjeku pokaziva bar 10-15% vecu posjetu od googlea. Sta je po vama preciznije?

GA daje realniju sliku i od awstats i od webalizera.

Back
Na vrh