• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Koja kartica ?

dooxx12

Član
Tu od
24 Lis 2010
Ovako imam 16godina i napravio sam alertpay na koj mi je stiglo 10$ koje sam potrosio online :) .Sad mene zanima koju bi ja morao karticu u banci izradit da mogu spojit sa alertpayom da uplatim novce na alertpayom jer bih htio plačati preko njega.

Pitanje.Dali je jedini naćin preko kartice uplatiti novce na AP , koju karticu trebam tražiti(idem u zagrebačku banku)dali mogu opče sa 16 godina ili moram na mamino ime kartica biti ?
I dali treba tamo reči da če se kartica koristiti za alertpay ili ju samo izradimo?

Hvala unaprijed na odgovorima nov sam u ovome svemu :)

dooxx12 kaže:
Ovako imam 16godina i napravio sam alertpay na koj mi je stiglo 10$ koje sam potrosio online :) .Sad mene zanima koju bi ja morao karticu u banci izradit da mogu spojit sa alertpayom da uplatim novce na alertpayom jer bih htio plačati preko njega.

Pitanje.Dali je jedini naćin preko kartice uplatiti novce na AP , koju karticu trebam tražiti(idem u zagrebačku banku)dali mogu opče sa 16 godina ili moram na mamino ime kartica biti ?
I dali treba tamo reči da če se kartica koristiti za alertpay ili ju samo izradimo?

isti problem imam kao i ti.
zelim koristit alertpay a nemogu :D
tj, mogu, napravio sam acc na sestrine podatke jer je punoljetna, a karticu nitko neda za verifikaciju od ukucana pa sam odlucio sebi napravit ..
trebao bi moc VISA electron karticu napraviti, citao sam vec na mnogo foruma, i moze se ali naravno uz potpis roditelja, znaci netko mora ic s tobom..
tako je u ERSTE banci, dok sam cuo da u PBZ-u mozes ali kartica ostaje u banci do tvoje punoljetnosti i skrbnik ti dobiva karticu na svoje ime, i moze raspolagat s tvojim racunom..
a u ERSTE, dobijes na ruke, tvoje ime i prezime itd..
e sad koliko je to riskantno povezat alertpay sa jednim podacima i karticu sa drugim..
to ne znam, ali me zanima zato sto ne znam dali da otvorim tu karticu ili ne :S
eto nadam se da sam ti pojasnio nešto, ali dobro bi nam došla pomoc od nekog starijeg i iskusnijeg :)

A ako bi mi mama tjela napraviti na njezino ime karticu?Dali znas koju bi trebao izraditi u Zagrebaćkoj banci i dali mogu biti zaszičiti podaci u imenu na kartici i na Ap ako netko zna?

dooxx12 kaže:

Care vrlo je jednostavno. Za Hrvatsku koliko znam obicno se vadi VISA Electron kartica od PBZ.

dooxx12 kaže:

Odes sa kevom/caletom/bratom/sestrom koji su punoletni u banku i zatrazite VISA Electron karticu sa kojom mozete da vrsiti transakcije na Internetu. I nemoj da te brine ako ti zaposleni u banci kazu da na tu karticu ne mozes da svlacis novac - nemaju pojma, MOZES.
Znaci lepo taj neko tvoj stariji u koga imas poveranja (najbolje neko iz porodice) izvadi VISA karticu na sebe. Ne znam koliko se ceka u HR ali ja sam na moju VISa Virtuon karticu cekao 7 radnih dana. Kada stigne kartica onda uzmes odes na AlertPay, kreiras nalog sa potpuno istim podacima od te osobe koja je izvadila karticu, sve tako isto popunis tamo. Kada zavrsis ides na dodavanje kreditne kartice i tu popunis sve podatke o kartici koju ti traze i verifikujes tu karticu i to je sva filozofija. Posle samo kad budes hteo svlacis novac sa AlertPaya na tu karticu i taj tvoj clan porodice ode u banku i lepo podigne novac i SviHappy :D

Nadam se da ti je sad malo jasnije kako to ide?

:waving

dooxx12 kaže:
A ako bi mi mama tjela napraviti na njezino ime karticu?Dali znas koju bi trebao izraditi u Zagrebaćkoj banci i dali mogu biti zaszičiti podaci u imenu na kartici i na Ap ako netko zna?

Nemoj otvarat račun u zagrebačkoj, reci mami da otvori u pbzu. Zaba blokira kartične transakcije na netu.

Aha znaci Trebam otic sa mamom u pbz ili nek ode sama i nek trazi da joj otvore VISA Electron karticu sa kojom mozete da vrsiti transakcije na Internetu. El to to ili ima jos nest?Sacekat cu jos par dana pa cu je onda poslat dobro da si mi reko za pbz :)

Nek otvori žiro ili obični devizni, sa njima dobije debitnu visu elektron.

Moze svaka ali moras imati 18 godina da bi izvadio DEBITNU KARTICU sa kojom ne mozes uci u minus :)
Mozes i od roditelja uzeti ako netko ima..

Anubis1423 kaže:
Moze svaka ali moras imati 18 godina da bi izvadio DEBITNU KARTICU sa kojom ne mozes uci u minus :)

ne moras....

Anubis1423 kaže:

Jučer si dobio ban, a sad opet spamaš i pametuješ. :nono

Back
Na vrh