• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kakve su mi šanse?

kosicdamir

Član
Tu od
6 Kol 2010
Ukupni mjesečni opseg pretraživanja za keyword: 50 000
konkurencija ("keyword"): 5 000 000

Nakon mjesec dana kako je stranica krenula za keyword se nalazim na 15. stranici googl-a, skoro i bez optimizacije jer ju tek učim.
Dali je to dobro ili ne? Konkurencija mi se ne čini nešto ali imam pitanje:
Mogu li doći na prvu stranicu googl-a s obzirom da nemam keyword u imenu domene?
Dali mi je za to najjače oružje link building i unikatan sadržaj svaki dan?
Ako neko ima 2 minute vremena šaljem mu na pm točno da pogleda slučaj.
Hvala

milan93 kaže:
A koji je keyword u pitanju?I za koju zemlju pravis sajt?

"living spaces"
sajt je na engleskom, dali da odem na neki slabiji keyword dok još mogu izmjenit?

Kao prvo. Nemoj javnog otkrivat svoje niche jer ako si otkrio dobru nichu netko ce ti ju papnut.

Kao drugo. Kad si vec dao primjer. Da exact match domena je jako snazan faktor, osobito kad je .com domena. Osim toga taj prvi sajt ima 40 sajtova sto linkaju na njih. Ti napravi linkove sa 200ak dofollow sajtova s ciljanim anchorima i varijacijama i mozda bis mogao rangirati prvi.

dbomestar kaže:
Kao prvo. Nemoj javnog otkrivat svoje niche jer ako si otkrio dobru nichu netko ce ti ju papnut.

Kao drugo. Kad si vec dao primjer. Da exact match domena je jako snazan faktor, osobito kad je .com domena. Osim toga taj prvi sajt ima 40 sajtova sto linkaju na njih. Ti napravi linkove sa 200ak dofollow sajtova s ciljanim anchorima i varijacijama i mozda bis mogao rangirati prvi.

Di vidiš 40 sajtova?

Ovaj što je trnutno prvi nije baš nešto jak, ali ima prednost što ima exact mach domenu.
Ali ukoliko ti sagradiš više i kvalitetnijih backlinkova prema tvojoj stranici, onda ti to neće praviti problem.
Exact mach kw u domeni je samo jedan od faktora rangiranja, a ima ih jako jako puno, tako da se nemorate samo orjentirati na tu stvar.

edit: evo sad sam tek vidio da je stranica koja je na prvom mjestu, registrirana od 04-Dec-1997, tako da je to još jedan dodatan faktor koji će ti odmagati da dođeš na prvo mjesto.

octavia77 kaže:
Ovaj što je trnutno prvi nije baš nešto jak, ali ima prednost što ima exact mach domenu.
Ali ukoliko ti sagradiš više i kvalitetnijih backlinkova prema tvojoj stranici, onda ti to neće praviti problem.
Exact mach kw u domeni je samo jedan od faktora rangiranja, a ima ih jako jako puno, tako da se nemorate samo orjentirati na tu stvar.

edit: evo sad sam tek vidio da je stranica koja je na prvom mjestu, registrirana od 04-Dec-1997, tako da je to još jedan dodatan faktor koji će ti odmagati da dođeš na prvo mjesto.

napisao sam, ne treba mi prvo mjesto, dovoljno prva stranica zasad, znači top 10

Meni se ucinilo da govoris za prvu poziciju. A za prvu stranicu, ma bez problema. Samo gradi linkove sa anchor textom ciljanim i kad tad ces skocit na prvu.

Kao što sam ti rekao u PP. Stranica ti je nova i nema backlinkova. Malo poradi na backlinkovima i neće biti nikakav problem ući u top 10.
Samo što ti cilj nesmije biti top 10, nego trebaš težiti barem da budeš u top 3, barem kod ovakvih KW.

A jeste razmisljali da je mozda tolika potraga za tim rijecima bas zbog TOG sajta? Kao sto raja gugla Facebook da dodje do njega, tako je moguce da guglaju i "living spaces" jer ovo je neka prodavnica. Nekako mi "living spaces" ne zvuci kao nesto sto bi se toliko guglalo samo od sebe.

@Ace - pa pitao je dali ima sanse a ne dali je dobar keyword i nicha tako da to on treba procijenit.
A cak i da je ime trgovine mogli bi ljudi klikat jer ponekad ljude zanimaju review-i o nekoj trgovini itd. pa tako moze skupit nes klikova.

Pa dobro, samo mu kazem da razmisli malo o tome jer ako 90% ljudi klikne na taj prvi link onda i nije neka sreca biti odmah iza njega, a kamoli 7-8 mjesto. Evo gledam SERP i pored toga sto ima sitelinks, i drugo i trece mjesto okupira taj isti sajt tako da vjerovatno sam u pravu da se radi o "brand" search-ovima.

Back
Na vrh