Isprike svima koji su postavljali pitanja a nisu dobili odgovor, nisam bio aktivan neko vrijeme na forumu. Prije svega zamolio bih moderatore ili admina da zaključa blog. Puno toga se promijenilo otkada je ovaj thread kreiran. Kada sam pisao vodič, dao sam dušu u to i podijelio dosta konkretnih stvari koje sam primjnenjivao na svoji stranicama i te stvari su itekako funkcionirale tada, ali danas se već puno teže mogu zaraditi ''velike pare malim stranicama'' - ne znači da je nemoguće, ali je teže.
Mislio sam čak napisati novi vodič, ali bi mi trebalo puno vremena, a kako sam ga već bio napisao na engleskom i dijelio e-mail subscriberima na svom blogu, a kasnije ga prebacio na Fiverr, nisam baš imao ni volje.
Uglavnom, par kratkih opaski ukoliko se thread ipak ne zaključa:
• ako bih išao raditi novi niche sajt, to bi bila neka vrsta authority sajta gdje bih nastojao čitateljima dati što više informacija vezanih za niche
• nastojao bih miksati sadržaj u smislu da bih objavljivao recenzije, vodiče, novosti iz industrije, pitanja i odgovore itd.
• dužina tekstova bi varirala, nastojao bih jednom tjedno ili bar mjesečno objaviti jedan dugački tekst od 2000+ riječi, 2-3 teksta mjesečno od 1000+ riječi, 10ak tekstova od 400-600 riječi i 10ak tekstova do 400 riječi (generalne smjernice, ovise dosta od niche, materijalima koje bih prikupio itd.)
• dosta pažnje bih posvetio društvenim mrežama, skupljanju lajkova/followera, dobivanju social signala itd.
• link building bih i dalje radio većinom pomoću specijaliziranih alata i tierova, ali polagano i randomizirano. Miješao bih anchor tekstove, tipove sajtova po tierovima, u LB tekstovima ne bih linkao samo na svoj sajt već i authority sajtove iz niche koji mi, po mogućnosti, nisu direktna konkurencija itd.