• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense isplate Istekao ček

• Temu pokrenuo noćna ptica
  • Datum prvog posta
N

noćna ptica

Guest
Search mi nije našao ništa po ovom pitanju pa ...

Dakle, juče sam odneo dva čeka za naplatu u Komercijalnu banku. Pošto mi je jedan bio star više od 90 dana, nisu hteli da ga uzmu jer im u pravilnicima tako piše. Žena koja radi na šalteru je tražila tačan podatak i pokazala mi ga.

Da li neko ima iskustva o ovakvoj situaciji?
Pretpostavljam da moram Googlu poslati mejl sa objašnjenjem i tražiti novi ček.
Pisati na engleskom ili srpskom?

Svako iskustvo je dobrodošlo.

A u 3 lijepe, moj jos nije dosao cekam 2 mjeseca. I kad dodje mogu ga zapalit samo, bas mi je u banci lik rekao da cek ne smije biti stariji od 2 mjeseca. Otvori Adsense, pa idi na "Send Feedback" i tu im objasni situaciju.

Na kom jeziku da im pišem? Video sam ovde da je neko (nekim povodom) dobijao mejl od njih na srpskom ili hrvatskom. Pitam jer nisam baš ekspert za engleski.

noćna ptica kaže:
Na kom jeziku da im pišem? Video sam ovde da je neko (nekim povodom) dobijao mejl od njih na srpskom ili hrvatskom. Pitam jer nisam baš ekspert za engleski.

Napisi na nasem, pa posalji mi u inbox da ti prevedem na engleski.

hajro2 kaže:
noćna ptica kaže:

Bravo majstore...
Skoro nisam video da se neko konkretno ponudio za pomoc!!!

hajro2 kaže:

Hoću, noćas ili sutra. Hvala unapred. :)

Mislim da će biti isto sa svim čekovima a ja sam imao istu situaciju al sa ClickBank čekom i u pravilu stoji da precrtaš ček crnim flomasterom i samo napišeš veliko štampanim slovima VOID i pošalješ na istu adresu od koje si dobio i zatražiš novi ček...

noćna ptica kaže:
Search mi nije našao ništa po ovom pitanju pa ...

Dakle, juče sam odneo dva čeka za naplatu u Komercijalnu banku. Pošto mi je jedan bio star više od 90 dana, nisu hteli da ga uzmu jer im u pravilnicima tako piše. Žena koja radi na šalteru je tražila tačan podatak i pokazala mi ga.

Da li neko ima iskustva o ovakvoj situaciji?
Pretpostavljam da moram Googlu poslati mejl sa objašnjenjem i tražiti novi ček.
Pisati na engleskom ili srpskom?

Svako iskustvo je dobrodošlo.

Videćemo. Sročio sam nešto pa kad hajro2 to "konvertuje", ja šaljem.
Naravno, svaki dalji potez prenosim ovde. Em tema ima jasan naslov em će biti opisana tačna procedura. :)
Poslato preko Send Feedback. Sad čekam odgovor.

Stigao odgovor.
Sve primili k znanju i započeli postupak ponovnog izdavanja čeka. Alal im vera na ekspeditivnosti. :)
Moram da pomenem još nešto, osim slanja poruke kroz adsense stranicu (povratne informacije) u odeljku pomoći sam našao rubriku Zahtev za ponovno izdavanje čeka. To je još i lakša varijanta jer samo popunjavate ponuđena polja.

noćna ptica kaže:
Stigao odgovor.
Sve primili k znanju i započeli postupak ponovnog izdavanja čeka. Alal im vera na ekspeditivnosti. :)
Moram da pomenem još nešto, osim slanja poruke kroz adsense stranicu (povratne informacije) u odeljku pomoći sam našao rubriku Zahtev za ponovno izdavanje čeka. To je još i lakša varijanta jer samo popunjavate ponuđena polja.

imaš li link da i ja zatražim ponovo ček....

svakako ga zatražiti ponovo.... samo dok nam kolega dal ink za to :taunt

hajro2 kaže:
A šta ćemo mi koji nismo uopšte dobili ček ? :D

Ima pitanje na početku: Da li ste primili ček za koji želite da ga ponovo izdamo?

Imam sličan slučaj. Ček glasi na 25 oktobar, primila sam ga negde oko 10 novembra, danas sam probala da unovčim u Komercijalnoj i kažu da sam se kasno setila jer će oni, zbog praznika, to raditi tek posle Nove godine i iz nekog razloga im je važno da ček bude validan do kraja januara a moj ističe 25-og jer se tad navršava tri meseca.

Ima li svrhe da pokušavam u drugoj poslovnici obzirom da nije istekao rok od 3 meseca a službenica mi ne deluje baš sigurna u ono što priča?

Ako treba da ponovo tražim ček - na kom linku to radim? Šta otprilike treba da pišem kao obrazloženje i da li da unesem da sam ga primila ili ne, obzirom da nije ušao ni u kakvu bankarsku proceduru?

Idi u drugu poslovnicu i zahtevaj da ti dovedu šefa poslovnice ako odbiju da prime ček. To što su oni lenji ne znači da klijent banke treba da ispašta.

Skipper kaže:
Idi u drugu poslovnicu i zahtevaj da ti dovedu šefa poslovnice ako odbiju da prime ček. To što su oni lenji ne znači da klijent banke treba da ispašta.

Da definitivno odi u drugu poslovnicu. Napravi malo frku.
Ja imam svoju poslovnicu PBZ-a (Intesa grupa) i nikad mi se nije dogodilo da mi cek nije bio prosao a bio sam ful ljen pa sam isto tako nakon 1-2 mjeseca nosio u banku.
Mjesec dana prije isteka ceka je sasvim dovoljno vremena da oni odrade sta trebaju.
Kad zele znas kako se organiziraju. Meni su zaboravili poslati cek u Zagreb pa se zenska ful ispricavala, zvala me na mobitel da me obavjesti o situaciji. A zapravo 2-3 put kad je zvala mi je rekla da ce mi isplatiti pare odmah, bez obzira sto jos nije ni poslala cek. Znaci oni su pokrili trosak cak i da cek nije vise vrijedio. Jest da je bila njihova greska ali kad zele se potrude. Ja ne znam dali su sve banke takve, znam da u ostalim bankama mi nisu sposobni bili ni obican racun uplatit, ali hocu reci da ako se angaziras malo oko toga mozda bude nes. Npr. zovi u centralu glavnu od banke, pitaj pomoc oko toga, pozali se ovo ono. Ako ti kazu da mozes odes u drugu poslovnicu i kazes da su ti u centrali rekli da to mora proc itd.

Definitivno neće da prime ček, izgleda da imaju neki nalog u Komercijalnoj da ništa ne primaju do Nove godine nego tek posle a onda hoće da obrću novac tri nedelje itd.

Pošto se za dva dana navršava 2 meseca od kako je ček izdat, tražiću novi. Šta da navedem kao razlog? Jedna od opcija je Problems depositing check, mislim da je to najpribližnije mom slučaju.

Skipper kaže:
A jel moraš baš u Komercijalnu banku da nosiš ček?

Trenutno samo kod njih imam račun ... ne moram, naravno, ali ne isplati mi se da sad otvaram novi samo zbog jednog čeka koji neće da mi unovče. Ako ne rešim problem porazmisliću o novoj banci ali trenutno sam samo kod njih.

Back
Na vrh