• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Indexiranje backlinkova

clash

Član
Tu od
11 Stu 2010
Moze koji savjet vezan za 2 websitea iz mog signaturea? Stari su oko 3 i 6 mjeseci i jako lose rangiraju na Googlu za ciljani keyword, oko 85. mjesta. Za prvi sam radio linkove oko 4 mjeseca, za 2. oko 2, a cini mi se da sam pretjerao s tim. Koristio sam forum posting, article marketing, social bookmarking... Primjecujem da mi SEOQuake prikazuje samo 10 % linkova koje sam napravio. Mozda ih treba pingati, ili nesto drugo da bi se indexirali? U zadnje vrijeme sam prestao s linkbuildingom jer nemam vremena. Imaju oko 20-tak posjeta dnevno.

Best Buy Laptops je bio na 3. stranici, sada je na 8. Integrated Amplifiers je jedva dosao do 8., a konkurencija je nikakva (vec imam vise linkova od njih), ali ne napreduje.

Sta radim krivo? Zna li neko?

Imas jako malo linkova. 100 linkova sa 14 stranica (po seomozu) na best buy laptops. Mislim da nisi pretjerao nego samo trebas gradit vise linkova normalno je da dobar dio nece biti indexiran. Poanta je da moras jako puno linkova sagradit puno vise nego sta imas, naravno gledaj da mjenjas i variras anchor text kako bi izgledalo prirodno.

Meni si tek na 6-oj stranici za "best buy laptops". Za integrated amplifiers po seomozu pise 3 linka sa 2 sajta.

Za best buy imas nes vise ali to nije dosta, trebas bar jos 10 puta toliko linkova cisto da se uopce mozes nadat prvoj stranici a ni to nije garancija jer konkurencija na prvoj su ti neke od najacih sajtova na svijetu tipa bestbuy itd.

Sto se tice integrated amplifiers isto nebi rekao da je konkurencija nikakva jer recimo sajt na drugoj stranici ima 2500 linkova sa 280 sajtova, doduse neciljanih linkova al svejedno dosta. Ako zakljucujes po "http://www.integratedamplifiers.org/" sajtu da je konkurencija nikakva jer on nema linkova moras uzet u obzir da exact match domene imaju "boost" na googlu i da zato rangiraju dobro tako da s njima se bas i ne mozes usporedjivat u odnosu na broj linkova.

Ugl. konkurencija nije laka al nije ni nemoguca samo trebas puno puno linkova sagradit i sto kvalitetnijih. Nazalost moram reci da mozes ti i 10 godina gradit linkove ali ako ne radis "dobre" i one koji ce imat efekta nema smisla. Tako da gledaj mozda da gradis linkove na malo kvalitetnijim mjestima, vise linkova itd.

Izbor best-buy domena je bio pocetnicka greska. Bez provjere kokurencije.
Za integrated amplifiers sam gledao samo na broj linkova za stranicu s kojom se natjecem, ne na domen. I vec imam puno vise linkova od 1. sitea, prema seoquaku. Na 1. mjestu je wikipedia sa 17 linkova na stranici i milione na domenu. Je li ovo greska, treba li gedati na domen?

Naravno da treba gledati i domenu i uzet u obzir "autoritet" same domene. Wikipedia je toliko jaka da moze prakticki bez ikakvih linkova bez problema rangirati na prvom mjestu za neke pojmove. Isto vrijedi uglavnom i za ostale sajtove koji rangiraju na prvoj stranici za "integrated amplifiers". To su sve uglavnom jake domene koje prakticki bez linkova mogu rangirati. Jedina koja nije je exact match domena ali ona rangira radi exact matcha :)

Zato ja jako volim root domene na prvoj stranici jer sa njima puno lakse odredim koliko je tesko ili nije konkurencija. Ako odes na page 2 od Googla vidit ces da ima 2 root domene i jedna ima 500 a druga 280 sajtova sto linkaju na njih. Ti linkovi uglavnom im nisu ciljani za taj pojam ali doprinose autoritetu sajtova dosta pa onda samim time sto spomenu u title tagu vec rangiraju za te pojmove.

Kod ovakvih situacija je dosta tesko odredit pravu "konkurentnost" nekog pojma ali uvjeravam te da moras imat puno puno vise linkova nego sto ih ti sada imas. Meni pokazuje 77 linkova yahoo i 3 linka seomozov Open Side Explorer. Ova 2 konkurenta na drugoj stranici imaju 280 tj. 500 SAJTOVA sto linkaju na njih a ukupan broj linkova im je 2500 i vise. Bez obzira sto su ciljani 77 linkova je premalo.

Najbolje da krenem sa novim siteom i napravim bolje istrazivanje. Mislio sam da je Integrated-Amplifiers exact mach ali, crtica ipak smeta?

Po seomozu kazu da sa crticom je nesto slabija domena ali moja iskustva pokazuju da je dosta slabijia exact match domena sa crticom.

dbomestar kaže:
Po seomozu kazu da sa crticom je nesto slabija domena ali moja iskustva pokazuju da je dosta slabijia exact match domena sa crticom.

Koliko otprilike treba Googlu da indexira linkove?
I dali se ranking kod googla tj.bolje pozicioniranje kod pretraživanja mjenja 4 puta godišnje ili svakodnevno?

tnx

x__eko__x kaže:
dbomestar kaže:

I dali se ranking kod googla tj.bolje pozicioniranje kod pretraživanja mjenja 4 puta godišnje ili svakodnevno?

tnx

Ne indexiraju se svi linkovi istom brzinom. Neki sporije neki brze.
Cetiri puta godisnje se menja Page Rank, a pozicija mislim da se menja skoro svakodnevno.

x__eko__x kaže:
dbomestar kaže:

tnx

Rangiranje se manja svakodnevno. A page rank 4 puta godišnje.
Google Analytics obično radi update poseta oko ponoći i negde oko 10-11 h po našem vremenu koliko sam ja to povezao. Tako da otprilike u to vreme, malo ranije se dešavaju i eventualne promene u rangiranju za određene reči ;)

A što se tiče indexiranja zavisi dosta, meni npr sajt koji svkodnevno update-ujem, na njemu mi stranicu indexira za manje od 24 časa, a ima takođe nekad se desi da je ne indexira danima, mada je to retko. Sve zavisi, u svakom slučaju nećeš čekati nešto previše dugo ;)

DavidVictor kaže:
x__eko__x kaže:
dbomestar kaže:

tnx

Rangiranje se manja svakodnevno. A page rank 4 puta godišnje.
Google Analytics obično radi update poseta oko ponoći i negde oko 10-11 h po našem vremenu koliko sam ja to povezao. Tako da otprilike u to vreme, malo ranije se dešavaju i eventualne promene u rangiranju za određene reči ;)

A što se tiče indexiranja zavisi dosta, meni npr sajt koji svkodnevno update-ujem, na njemu mi stranicu indexira za manje od 24 časa, a ima takođe nekad se desi da je ne indexira danima, mada je to retko. Sve zavisi, u svakom slučaju nećeš čekati nešto previše dugo ;)

ima neki program da vidim poredak svoje stranice za određenu ključnu riječ ili to gledam pješice preko googla?

x__eko__x kaže:
ima neki program da vidim poredak svoje stranice za određenu ključnu riječ ili to gledam pješice preko googla?

Od besplatnih imaš ovako nesšto: Free Monitor for Google

Samo nije baš najprecizniji, i moraš znati da rangiranje određenih strana za određene reči može da varira od mesta do mesta sa kog se pretraživanje vrši ;)

već sam probao free monitor. jedino je problem što on pretražuje google a ne google.hr. neznam dal se to može namjestit.

x__eko__x kaže:
već sam probao free monitor. jedino je problem što on pretražuje google a ne google.hr. neznam dal se to može namjestit.

skužio sam kako namjestiti da pregledava google.hr.
samo me zanima dali ima neki program za pračenje broja linkova?
(osim googlanja link:http//...)

x__eko__x kaže:
skužio sam kako namjestiti da pregledava google.hr.
samo me zanima dali ima neki program za pračenje broja linkova?
(osim googlanja link:http//...)

Imaš Ongsono koji zapravo radi preko yahoo-a i možeš tako videti do 1.000 backlinkova ;)

Ja koristim Trafic Trevis, vidiš prvih 20 mjesta, ujedno vidiš i tko ti je konkurencija i neke druge korisne stvarčice.

Back
Na vrh