• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hosting za blog?

kiba

Član
Tu od
3 Lip 2012
Pozdrav svima :)

Napravio sam blog preko bloggera,na kome cu objavljivati uglavnom slike i klipove.
Posto nemam nikakvog iskutva sa hostingom,moze li neko da mi preporuci koji hosting da uzmem,koji ce odgovarati mojim potrebama?

Hvala unapred

Pozdrav kiba,

Ako planiraš još uvek držati blog na bloggeru, hosting ti nije potreban, jer je blogger self-hosted CMS. A ako planiraš da preseliš svoj blog sa bloggera na WP, zavisno od posete, neće ti trebati ništa previše zahtevno. Možeš naći stabilan hosting paket za 25-30€ godišnje kod domaćih provajdera.

lxGuru kaže:
Pozdrav kiba,

Ako planiraš još uvek držati blog na bloggeru, hosting ti nije potreban, jer je blogger self-hosted CMS. A ako planiraš da preseliš svoj blog sa bloggera na WP, zavisno od posete, neće ti trebati ništa previše zahtevno. Možeš naći stabilan hosting paket za 25-30€ godišnje kod domaćih provajdera.

Znaci mogu samo da kupim domen,a hosting mi ne treba,za blogger?

Naravno. U tome je poenta bloggera. Kupis domen a hosting vec imas kod njih samo zakacis adresu tamo u blogger dashboard.
Ali ako te neko prijavi ili ako oni budu smatrali da krsis njihova pravila oduzece ti hosting i blog ce ti biti ugasen.
Zato ako planiras nesto dugorocno ili uzmi hosting ili sacuvaj sve sto stavljas na blogger tako da ga mozes lako preseliti na komercijalni hosting ako ti blog bude sprzen.

Kao sto DraganBr rekao uvek mogu da ti obrisu blog. Ja sam bio svedok brisanja bloga koji je donosio oko 400e coveku, koji je ulozio preko 1godinu na razvoj onda pocela zarada dosao do 400e. I tad ga blogger iskljuci, blog je imao opis proizvoda sa amazona, bez linkova, jedina zarada je bila od google oglasa.

Zalio se ali odgovora nema preko pola godine...

I ako po meni opis proizvoda nekrsi uslove bloggera ali eto izbrisan je. Jasno mi je zasto brisu spam blogove i slicno ali ovo i nije bas... Ali oni ga daju dzabe i imaju pravo da brisu koga zele.

Meni su obrisali ali sam ga vrlo brzo vratio. Neki mod sa vikipedie me prijavio da spamujem. Medjutim u roku od 24h vratili su mi blog. Od tada imam backup a ono glavno ne drzim na blogeru.

Back
Na vrh