• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Hakirana stranica

erik

Iskusan lik
Tu od
29 Svi 2009
Dočekala me vrlo neugodna poruka na stranici:

Nothing still For Ever

To Bad ,,,

./Done

To bE Or NoT To bE

Islamic Ghosts Team

w7w@hotmail.fr

...ovo je kopirano sa moje hakirane stranice. Template za stranicu (wordpress) sam skinuo besplatno, pa možda je to upozorenje da se izbjegavaju besplatni template-i?

ima li netko iskustva sa tim i kako se od toga obranit?

Nije mi počinjena nikakva šteta na stranici jer stranica još nije ni kompletno bila indeksirana na google-u, jer sam je izradio pred 3 dana, ali drago mi je da mi se to desilo bar su me upozorili na vrijeme da počnem razmišljat i o takvim stvarima, neznam ni kako su me pronašli, jer kako sam i napomenuo nije još ni na google dospjela, nemam još ni jedan backlink na stranicu. Imate savjet?

According to Zone-H, the Islamic Ghosts Team has hacked more than 6800 websites, with many dozens in the past few days being this attack against Israeli sites. Of course they are also still attacking the goverment of Mexico.

Vjerovatno jeste problem u templateu, uz template su "sakrili" svoju skriptu pomocu koje te nadju automatski i provale ti username/pass.
Moja ti je preporuka da promijenis sve moguce passworde, ftp, mail, itd...

Procitaj ovo i instaliraj sto kazu: http://wordpress.org/support/topic/help-my-wordpress-site-has-been-hacked

bojanposao kaže:
According to Zone-H, the Islamic Ghosts Team has hacked more than 6800 websites, with many dozens in the past few days being this attack against Israeli sites. Of course they are also still attacking the goverment of Mexico.

Vjerovatno jeste problem u templateu, uz template su "sakrili" svoju skriptu pomocu koje te nadju automatski i provale ti username/pass.
Moja ti je preporuka da promijenis sve moguce passworde, ftp, mail, itd...

Procitaj ovo i instaliraj sto kazu: http://wordpress.org/support/topic/help-my-wordpress-site-has-been-hacked

Kad instaliram ovo i sve to, mogu i dalje koristit taj template? Ili da izbjegavam, pošto nisam ekspert u izradi templatea ovo mi je bilo odlično, ali sad vidim negativne strane toga. Postoji li mogućnost da koristim te besplatne template, a da se ogradim od napada?

Ako znas php onda se mozes ograditi, ako ne, onda koristi template-e sa wordpress.org.

Gdje se sprema sav sadržaj koji upišemo kad radimo sa joomlom ili wordpressom?

Nezgodni su free template-s, jer je njih najlakse hakirati. Nije da njima smeta to sto koristis free template - vec to rade samo da ljudima naskode.

Ja ti savjetujem da ulozis malo vremena u ucenje html-a, css-a, a kasnije java-e i slicno - i pravis prave web stranice, koje ce biti puno teze hakirati :D

Sretno!

prije će biti da je do hosta... u zadnje vrijeme administratori kao da spavaju, izaslo je toliko exploita da hostovi padaju kao kruške u jesen... pogotovu su ugroženi serveri koji vrte centos... ali naravno to ti nikad neće niko od amdinistratora priznati, svi će svaliti krivicu na korisnika, a ovaj valjda iz neznanja prihvata sve što mu kažu... 'bem li ga..

Back
Na vrh