• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Google pada, Bing raste?

Ace_

Iskusan lik
Tu od
28 Ožu 2010
Yahoo i Bing navodno pruzaju i kvalitetnije rezultate jer na njihove rezultate raja vise klika.

http://www.mobilebase.com.ba/mobile_vijest+M50a115b3deb.html

Jel ovo bullshit?

Ja mislim da klikaju jer na Yahoo i Bing pretrazuju samo pocetnici zesci pa im valja bilo kakav rezultat. Nadalje Google servira hrpu rezultate na koje ne trebas ni klikati kao npr "2oz in liters" ti odmah preracuna, a poceli su i definicije nekih rijeci ispisivati, itd...

comscore je za Januar prijavio da je Bing narastao 1% a s obzirom da je tolko i Google pao onda se zakljucuje da je dio posjete sa googla otisao na bing.

Iako ne pratim bas Bing svojevremeno sam bio citao da Bing daje zapravo poprilicno dobre rezultate, npr. manje daju snage exact match domenama i tako ima nekih razlika i ljudi su uglavnom bili zadovoljni sa Bing-om, neki su cak tvrdili da daje bolje rezultate nego Google. Isto tako posjeta sa Bing-a se vise zadrzavala sajtovima i vise klikala na oglase tako da je za marketere bila nesto kvalitetnija nego sa Googla iako se i Google neplacena posjeta smatra jednom od najkvalitetnijih.

Istina Bing je forsiran kroz IE koji je jos uvijek najzastupljeniji browser i koji je dio Windowsa koji su jos uvijek najzastupljeniji OS itd. ali opet mnogo ljudi Bing jer im je i G. dop... sa svojim promjenama. Dosta webmastera/marketera pokusava promovirati Bing kako Google nebi bio toliko mocan, snazan, dominantan pa nebi rekao da su bas samo pocetnici zesci na Bing-u. Racunaj da ono sto je u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni aktualno i popularno ne mora tako biti i drugdje. Google je u Hrvatskoj prakticki najaca trazilica ja mislim da ima vise od 90% trzista ali isto tako nije u US gdje se Bing vise koristi i do sad je Bing bio vise okrenut US trzistu sto je u skladu s njihovom filozofije specijaliziranja tamo gdje ima vise $ pa su tako recimo davali dosta dobre rezultate u "prodajnim" pretrazivanje.

Osim toga vecina vlasnika sajtova ce dobit puno manji postotak nego sto Bing drzi % trzista pa je opet upitno di taj postotak ode a i prije par mjeseci sam bio prenio par clanaka kako Bing umjetno napumpava "searcheve" pa je opet upitno koliko je stvarno postotak.

Ima tu i za i protiv, ja bi volio da Bing poraste dovoljno da se Google malo skulira i prestane ponasat ko monopolista a opet ne previse jer i Microsoft nije bas nevinasce kad se radi o monopolu.

Moje licno misljenje je da je google osvojio ceo sveti stime sto je lokalizovao pretrazivace ima google.hr, google.rs, google.ba, google.de. Znate i sami neki ljudi vole svoj jezik neki i ne znaju engleski. A i Vi na google.hr mozete dosta lakse naci rezultat iz hr nego na bingu ili yahoo.

Takodje google ima bolje dodatne usluge to jest barem popularnije. Gmail, google mapu, google translate, google webmaster, google analytics... i masu jos servisa. Gledam sam jedan dokumentarni film gde kazu da svakog mesa izbace po par novih servisa pa koji uspe koji ne...

Bing je odlican za exact match domene ( odmah vas baci na prvu stranu :) ).
Bing dosta koriste Ameri.

AleksaS kaže:
Bing je odlican za exact match domene ( odmah vas baci na prvu stranu :) ).

Eto nisam znao. Mislim da sam negdje bio citao neko istrazivanje kako Bing daje manje snage EMD ali ko zna sta sam ja to gledao. Budem provjerio jednom.

AleksaS kaže:
Bing dosta koriste Ameri.

Tako je.

http://www.seomoz.org/blog/director...search-and-clickstream-data-whiteboard-friday

Upravo procitao ovaj tekst. Definitivno bi mogao biti zanimljiv ekipi koju zanima SEO. Jest da je dugacak tekst ako citate transkript ali ima korisnih stvari. Ono sto me najvise zanimalo jest dio gdje se spominje kako Bing jos dugo planira racunati na dolazne linkove i anchor textove kao faktor za rangiranje, jedino ce s vremenom dodavati dodatne faktore sto znaci da cemo se morati malo prilagodjavati ali nece odjednom preko noci promjenit sve. Imam dojam da je situacija slicna i sa Google-om i da ce vjerojatno ubacivati inovacije, otezavati marketerima ali da ce jezgra ostati dolazni linkovi. Naravno, nedavni update Google algoritma je pokazao da treba radit kvalitetan posao ako ne rezultati mogu biti losi.

bing nema sanse da ugrozi google-a. bar ne u dogledno vreme. rezultati pretrage putem binga su smesni, mada ponekad lice na google-ove, ali ipak samo ponekad ...

Back
Na vrh