Svaki put kada kupujemo domen vidimo mnoštvo prijedloga. Svakako, razlika između dobre i uspješne kompanije (= je u tome što će vas uspješna kompanija uvjek nagovoriti da kupite NEŠTO STVARNO EXTRA. Kasnije obično shvatimo da smo žrtva dobre reklame. Ipak postoji nešto o čemu zaista vrijedi razmisliti Expiring Domains.
SCENARIO 1:
Dobili se obavještenje da vaš domen ističe kroz par dana, i da ga trebate produžiti. Naravno zaboravite kao i ja
da ste u debelom minusu sa kreditom. Zadnji dan trcite u banku da uplatite par stoja. I bas pred banku bum. U komi ste sledeca 3 mjeseca a vas domen odeeeeeee.
SCENARIO 2:
Isti ko scenario 1 samo se niste probudili da vidite kako se neki balavci grabe za vase domene.
Pored toga sto mogu da imaju ZGODNO IME Expiring Domains takodje vrlo često imaju i BACKLINKOVE da bi to provjerili mozete kucati link:nemam10postova u google i vidjeti koliko sajtova upucuje na nemam10postova .
Sumljam da bi google nastavio da vas rankira visoko (recimo da je domen bio u top10 na neke rijeci) u koliko bi vi potpuno izmjenili sajt. Zbog toga je dobro drzati se stare taktike koja se koristi nakon kupovine visoko rankiranih stranica: ne mijenjaj sadržaj vec dodaj novi. Dakle idete na Cached vidite sta je google od sajta zapamtio ,kopirate i dodate novi. Sledeci put kad vas google bude indeksirao vi idete jos vise.
Postoji i opcija backorder kod vecine hostera ,samo treba biti vrlo oprezan jer npr ako kod godaddy-a rezervisete domenu ona ide na javnu licitaciju nakon sto istekne. Dakle djaba ste pronadjete fancy domenu.
E sad imam i par pitanja. BMnogo bi mi pomoglo ako bi odgovorili , posebno na prvo.
1.Postoji li neki sajt na kome se mogu naći lokalne domene na isteku ? Dakle sr, hr ,ba.
2.Koliko domena ste uspjeli na ovaj nacin da kupite?
3.Koji scenario je vama pao na pamet