• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dupli sadrzaj

1kvota1

Moćan
Tu od
7 Svi 2009
Da li dodavanje news sadrzaja na sajt koji ima potpuno originalni sadrzaj i dobro rangira moze uticati na njegovo pozicioniranje na Googleu za reci za koje vec rangira.Kakva je politika AdSensea prema duplom sadrzaju i prikazivanju oglasa na ovakvim stranicama.
I posle Panda updatea masa portala i news agregatora dobro prolazi sa preuzetim textovima ,ne u smislu da rangira sa njima nego da povecava broj pregledanih stranica i da vraca posetioce,mada ponekad kad se ukuca naslov teksta sa domaceg nekog portala na prvoj stranici izadje 10 potpuno istih tekstova na razlicitim portalima.
Ono sto sam citao je u suprotnosti sa stvarnim stanjem evo na brzinu oba portala imaju AdSense i drze prva dva rezultata.
http://www.croportal.net/lifestyle/...omeksivaci_vrebaju_iz_susilica_rublja-1828108
http://metro-portal.hr/kancerogeni-mirisi-i-omeksivaci-vrebaju-iz-perilica-rublja/62644

Mislim da moras imat autorska prava na text koji je na sajtu gdje je Adsense tako da vjerojatno ne mozes imat duppli sadrzaj. To sto mnogo sajtova prolazi s time to je druga prica.

Panda - pa sto se tice Googla, znam da se u SEO svijetu ekipa pocela masovno organizirati i micati dupli sadrzaj i low quality "plitke" stranice. Jednostavno, vise takvih stranica mogu nakon Pande povuci cijeli sajt dole. Osobno sam vidio da se promet od nekog jakog sajta koji je imao puno plitkog sadrzaja prepolovio kod zadnja 2 panda update-a. Naravno zarada se i vise nego prepolovila. Jednostavno, projekt je bio na losim osnovama baziran od pocetka i napuhivan je sadrzaj i nakon pande to vise ne funkcionira.

S druge strane, ako imas neki kratkorocni projekt nitko ne kaze da ti par mjeseci nece donosit dobru zaradu ali da idem gradit neki ozbiljan sajt dugorocni nebi ga bazirao na duplom sadrzaju.

Da upotrijebim ovu temu ...

Šta mislite, dali korištenje Posterousa i dupliciranje articla sa njime na različitim blogovima može koristiti ili štetjeti mojoj money stranici?

Malo me zabrinjava ovo dupliciranje ...

Da ne otvaram drugu temu napisat cu ovdje moram reci da sam malo razocaran u Googlovo rangiranje duplog sadrzaja prije dva ili tri mjeseca mi se desilo da su neki tipovi ukrali kompletan sadrzaj sa mog sajta nekih 22 stranice teksta i animacija, slao sam im poruke al nista tako da sam se pomirio s tim, medutim danas sam se ponovo naljutio kad sam vidio da bas taj sajt sada za moju kljucnu rijec rangira na drugom mjestu odmah poslije mog sajta na koji sam prije godinu i pol postavio taj orginalni sadrzaj a oni su sada odmah iza mene skoro bez ikakvog link buildinga a ja sam se nadao da bar nece dobro rangirati sa duplim sadrzajem.

alman kaže:
Da ne otvaram drugu temu napisat cu ovdje moram reci da sam malo razocaran u Googlovo rangiranje duplog sadrzaja prije dva ili tri mjeseca mi se desilo da su neki tipovi ukrali kompletan sadrzaj sa mog sajta nekih 22 stranice teksta i animacija, slao sam im poruke al nista tako da sam se pomirio s tim, medutim danas sam se ponovo naljutio kad sam vidio da bas taj sajt sada za moju kljucnu rijec rangira na drugom mjestu odmah poslije mog sajta na koji sam prije godinu i pol postavio taj orginalni sadrzaj a oni su sada odmah iza mene skoro bez ikakvog link buildinga a ja sam se nadao da bar nece dobro rangirati sa duplim sadrzajem.

Da jbg, to je bed pogotovo ako je to upravo tako kao sto si napisao. No sta ces, nitko nije savrsen pa ni google (a mozda nije ni blizu toga koliko se misli da je), ostaje samo nada da ce se to u buducnosti (pitanje je kojoj) sve bolje prepoznavati i da se takve stvari nece dogadjati. A doduse, ako si ti maznuli kompletan sadrzaj mozda se sluze jos nekim necasnim radnjama u smislu dobivanja sto bolje pozicije, koje nisu ocigledne na prvi pogled.

Back
Na vrh