• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Web dizajn Dreamweaver pomoc

skomre1

Član
Tu od
9 Sij 2010
trebao bih malu pomoc.

Npr. napravim stranicu u Dreamweaver-u, i spremim je kao template, tako da sve ostale stranice mogu krenut radit iz tog template-a, da bi sve imale isti header, menu, oglase...
Dakle, iz istog template-a napravim 10-15 stranica i to stavim na sajt.

Jel mogu nekako nakon toga na jednostavan način da mijenjam template stranicu, tako da se to odrazi na sve postavljene stranice (npr. nakon mjesec dana se sjetim da bih mijenjao razmjestaj oglasa, ili postavim neki baner ili bilo sto da mijenjam na templateu)?

Jel to moguce BEZ koristenja CMS-a?

Ne bih isao na cms jer bi sajt bio staticki, tj bilo bi tih 10-15 stranica, sa stalnim tekstom.

skomre1 kaže:
trebao bih malu pomoc.

Npr. napravim stranicu u Dreamweaver-u, i spremim je kao template, tako da sve ostale stranice mogu krenut radit iz tog template-a, da bi sve imale isti header, menu, oglase...
Dakle, iz istog template-a napravim 10-15 stranica i to stavim na sajt.

Jel mogu nekako nakon toga na jednostavan način da mijenjam template stranicu, tako da se to odrazi na sve postavljene stranice (npr. nakon mjesec dana se sjetim da bih mijenjao razmjestaj oglasa, ili postavim neki baner ili bilo sto da mijenjam na templateu)?

Jel to moguce BEZ koristenja CMS-a?

Ne bih isao na cms jer bi sajt bio staticki, tj bilo bi tih 10-15 stranica, sa stalnim tekstom.

Unaprijed se ispričavam što je moj odgovor upravo ono što si rekao da ne želiš no možda ipak pomogne.

Bez obzira što želiš da ti sajt bude statički to se da opet riješit uz pomoć CMS-a. Ima čak ovdje na forumu negdje ja mislim topic od admina koji je objasnio kako napravit od Wordpressa statički sajt. Iako je u pozadini i dalje blog engine, može ga se namjestit da izgleda kao news portal ili statički sajt.
Ovaj airsoft sajt u mome sig-u je nekakva kombinacija bloga i statičnog sajta (ne obraćajte pažnju na ogromni logo na home page-u :hysterical, takve stvari se događaju kada vam netko kome je Internet sinonim za Facebook i YouTube određuje kako treba sajt izgledat :( )

EDIT: stisnuo slučajno Post gumb - uglavnom sve se može u Wordpressu a ako znaš baratat sa kodom onda se da svaki detalj sredit i dotjerat ili čak napravit svoj vlastiti template/theme
Ne znam za tebe, ali ja volim stvari simplificirat kolko mogu - prema tome kad god je moguće idem ka jednostavnijoj soluciji ako ona daje jednake ili slične rezultate.

Ajd pozz i sorry još jednom ako sam ti zaspamao topic :D

Hvala na odgovorima!

sto se tice css, iskreno ne razumijem se najbolje u to, ali svejedno mislim da nije to bas i nije izvedivo. Ako i je, ocito da moram jos puno ucit o tome, a za to bas i nemam vremena.

Tako da jedino ostaje ideja sa pretvaranjem cms-a u staticki sajt, ili da barem izgleda tako.

Hvala svakako na pomoci.

Imam jedno pitanje vezano za Dreamweaver.
Pravim neku stranicu i kad odem na opciju "Preview in browser" fontovi mi se razlikuju u zavisnosti koji browser odaberem, odnosno pojedine reci textu imaju "cudne" znakove.

Npr. Kim KГ¤llstrГ¶m umesto Kim Källström
ili Pedro RodrГ­guez umesto Pedro Rodríguez
slicna je situacija i sa č,ć.. slovima.

Zanimljivo je da u Firefoxu sve izgleda ok, dok se problem javlja kod Chrome-a i IE.

Pretpostavljam da treba da podesim nesto u fontovima, al' ni sam ne znam sta.

Da li neko zna kako bi' taj problem mogao da resim?

Outbox kaže:
Imam jedno pitanje vezano za Dreamweaver.
Pravim neku stranicu i kad odem na opciju "Preview in browser" fontovi mi se razlikuju u zavisnosti koji browser odaberem, odnosno pojedine reci textu imaju "cudne" znakove.

Npr. Kim KГ¤llstrГ¶m umesto Kim Källström
ili Pedro RodrГ­guez umesto Pedro Rodríguez
slicna je situacija i sa č,ć.. slovima.

Zanimljivo je da u Firefoxu sve izgleda ok, dok se problem javlja kod Chrome-a i IE.

Pretpostavljam da treba da podesim nesto u fontovima, al' ni sam ne znam sta.

Da li neko zna kako bi' taj problem mogao da resim?

Odmah ispod <head> dodaj ovo
PHP:
<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">

Pritisni CTRL+SHIFT+S da snimiš fajl, i dole gdje piše "Unicode Normalization Form" označi "NONE".

Zatim snimi fajl.

Uspeo sam. Hvala puno Hajro :worship :worship :worship

Ja sam to obrisao kad sam kopirao sa starog sajta sve te mete (description, kw...)

Back
Na vrh