• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Alati za proveru back linkova

Jokja

Legenda
Tu od
21 Srp 2010
Hteo bi da pogledam back linkove nekih sajtova, e sad zanima me da li neko zna neki alat koji prikazuje vise od yahoo? Yahoo prikazuje 1000, e sad meni bi trebao neki koji prikazuje barem 5000 ili barem da je vise od yahoo...

Open Site Explorer od SEOmoz-a ali je placeni alat.
SEO Majestic ali je daleko od savrsenog, isto za detaljne stvari moras platit.

Neki treci a da je bolji od yahoo-a ne pada mi na pamet. Vecinom se alati zasnivaju na Yahoo-om API-u i vuku podatke od njega.

Open Site Explore je stvarno odlican nema sta reci. Hvala!

Ma Open Site Explorer je nesto najbolesnije. Ja ga koristim doslovno 100-ak puta svakodnevno, doslovno ne gledam sajtove kako izgledaju ni nis nego gledam samo OSE :) jos si prouci malo od SEOmoz-a chart sa najvaznijim ranking faktorima. Nedavno je cak izasao jedan document za skinut excel file sa brdo tih faktora. Ugl. najvazniji su ti broj linking root domena (broj sajtova sto linka) i naravno koliko su optimizirani anchor textovi.
No, OSE ima i svojih mana, dosta mu treba dok indexira te nove linkove i da ih pronadje jer moze updejtat samo linkove koji su linkani od prethodnog update-a. Ima nedostataka ali je meni nezamjenjiv.

Super je alat stvarno nema sta. Posebno mi se svidja sto prikazuje koji su linkovi nofollow, jer to mi je najveci problem u gradnji linkova. Recimo do sada sam stvarno izgradio gomilu linkova, a veliki broj od tih linkova je nofollow, tako da uz pomoc ovog alata bice mi mnogo lakse. Neka mana mu je upravo to sto kazes, dugo mu treba da prikaze linkove, mada nema veze mogu da ga kombinujem sa yahoo i bice ok.

http://www.seomoz.org/blog/top-10-things-we-learned-about-seo-in-2010

Procitaj si ovaj zadnji text na seomozu, dosta je zanimljiv.

A vezano uz ovaj post bi izdvojio:

Number seven, alternative data sources are going to be found for what's gone missing with Yahoo and Yahoo Sites bar. As Yahoo has gone into the Bing world and as they spin down Site Explorer this year, the Site Explorer API's going to turn off, Yahoo will no longer be maintaining a web index at the end of 2012, people have turned to other places to get this sort of link domain stuff. They've done clever stuff with Linkscape data from here at SEOmoz through Open Site Explorer and that kind of stuff. There is also Majestic SEO. Blekko is now providing some link data. People are starting to do some crawls on their own. There are lots of sources. I don't think that the death of Yahoo Site Explorer will be quite as painful once it does hit as we might have presumed previously.

Drugim rijecima Yahoo Site Explorer ce se uskoro gasit, i svi koji ga koriste a i svi oni silni alati koju vuku podatke iz yahoo-a ce postat beskorisni i trebat ce nac alternativu. Ja isto kombiniram OSE i Yahoo ali sad razmisljam o alternativama polako. OSE i mozda Majestic SEO iako mi se Majestic nikako ne svidja ali valjda ce ga jos malo ispolirat do trenutka kad Yahoo ode u povijest.

btw: do sad je 1 mjesecno bio update, ali danas bas citao da su ubrzali intervale update-anja indexa sto znaci da ce brze biti prepoznati i nadjeni linkovi, a isto tako najavlili su nedavno u 2011-oj u prvom djelu godine valjda da bi mogla izaci jos jedna velika nadogradnja koja ce drasticno ubrzati vremena izmedju update-anja indexa i nalazenja linkova.

E da, jos jedna mana je to da bi sacuvali prostor u indexu oni filtriraju i izbacuju neke najslabije linkove(jer najmanje ili uopce ne utjecu na ranking), tako da koliko god dobar bio OSE ipak ima i svojih nedostataka, ali to je uvijek tako. No stalno ga poboljsavaju i to je super. Nekad je Linkscape imao ograniceni broj pretraga ono tipa 10 mjesecno il itako nes glupo i to je bilo sranje, otkad su OSE isfurali to je zakon stvar.

Ok, hvala na opsirnom odgovoru. Ja sam do juce bio ubedjen da yahoo prikazuje samo dofollow linkove, a sad evo vidim da prikazuje i nofollow, a gde su jos oni linkovi koje uopste ne prikazuje. U svakom slucaju ocigledno je da bez alata nema zanata, jer po svemu sudeci bez alata moze da se sagradi i milion linkova a sajt opet lose rangira, a uz pomoc alata i sa par hiljada moze da se izvuce solidan rang. To su moji neki zaključci u celoj prici sto verujem da ces se sloziti. U svakom slucaju treba vreme i iskustvo da se nauce neke stvari. A sad sto se gasi yahoo, ma nema veze, od kada sam krenu u celu pricu malo ozbiljnije samo se nesto gasi, mada nema veze furamo napred :) A i open site explorer je daleko bolji tako da nista strasno. Druze hvala ti skratio si mi put najmanje tri puta :)

Google ne prikazuje dobro broj linkova. Zapravo veliku vecinu podataka skrivaju tako da je za provjeru backlinkova beskoristan.

Yahoo je puno bolji ali u zadnje vrijeme i njihovi rezultati dosta znaju varirati.

dbomestar kaže:
Google ne prikazuje dobro broj linkova. Zapravo veliku vecinu podataka skrivaju tako da je za provjeru backlinkova beskoristan.

Yahoo je puno bolji ali u zadnje vrijeme i njihovi rezultati dosta znaju varirati.

Da li se moze verovati rezultatima koje Google izbaci kada se kuca "http://www.mojsajt.com/" ili "www.mojsajt.com"?
Da li je to stvarni prikazi broja linkova koje je Google do tada indexirao.
A sto se tice Yahoo-a mislim da je poceo da zaostaje u zadnje vreme.

Kad ukucas "www.mojsajt.com" to nema veze sa linkovima. To samo znaci da si googla-o URL svog sajta. Broj rezultata moze biti veliki posto ti moze potpuno nevezane sajtove stavit u rezultate.

Ako ides sa site:www.mojsajt.com mozes vidjet broj stranica koje je Google indexirao sa tog sajta a i taj broj moze biti neprecizan ali sta je tu je.

A link:www.mojsajt.com je pak totalno beskorisno.

Back
Na vrh