• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Affiliate marketing početnik

brijach21

Član
Tu od
18 Ožu 2010
Pozdrav,

Imam par pitanja vezanih za affiliate marketing, to jest zaradivanjem na niche i micro niche stranicama promoviranjem određenih proizvoda, fizickih ili elektronskih.

Zanima me dali ima netko to tko se bavi sa time i dali je to isplativo?

I zanima me dali netko ima iskustva sa www.thirtydaychallenge.com i sa www.affilorama.com training programima koji uce kao poceti sa affiliate marketingom i dali su korisni?

Hvala

brijach21 kaže:
Pozdrav,
Zanima me dali ima netko to tko se bavi sa time i dali je to isplativo?
Ima. Je.

brijach21 kaže:
I zanima me dali netko ima iskustva sa www.thirtydaychallenge.com i sa www.affilorama.com training programima koji uce kao poceti sa affiliate marketingom i dali su korisni?
Ja sam ih davno prosao, pa bas nemam neka svjeza sjecanja, ali koliko se sjecam - ok su. Pogotovo za pocetnika, pogotovo jer su besplatni. Iako postoji brojni (i skupi) training programi na netu, nazalost niti jedan nije sveobuhvatan i cjelovit. Dakle, to sto su ovi besplatni ne znaci da vrijede manje od nekih koji kostaju i po tisucu i vise $, vjeruj mi.
Affilorama ima nekih 90tak besplatnih lekcija i dobar forum, a thirdydaychallenge ima malo specifican nacin ucenja, ali isto vrijedi. Takodjer, ako se prijavis na 30daychallenge dobit ces potpuno funkcionalni Marketing Samurai program na 40 dana, sto vrijedi zlata (ali nemoj ga odmah aktivirati, nego cekaj da prvo naucis neke osnove).

Najvaznije od svega je da se ne prepadnes od kolicine informacija koje su na tim siteovima. Nemoj razmisljati "ajme, koliko toga jos ima", nego lijepo, polako, prolazi lekciju po lekciju. Neke i dvaput. :)
Definitivno bih ti preporucio da dobro shvatis "keyword research" lekcije, jer to je baza i najvazniji dio za svaki niche i micro site.

Zapravo, jedan od meni trenutno najboljih training programa za pocetnike u niche marketingu je http://www.nicheprofitclassroom.com
Prijavi se na toj stranici, i poceti ces dobivati nekih 15tak videa u kojima Adam Short prolazi sve bitne faze za izradu niche sitea. Naravno da ce te on u tim svojim videima pokusati navesti da se pretplatis na njegov program ali to zanemari; i bez toga, besplatni videi koje salje na mail su puni korisnih informacija i jednostavno prezentirani. Kad odgledas te videe, usudio bih se reci da ces imati neka osnovna znanja dovoljna da pocnes razmisljati o trazenju niche i izrade svog prvog websitea.
A i na ovom forumu ima par threadova gdje ces naci korisne informacije.
Sorry sto malo zbrkano pisem, nisam jos popio kavu! :)
O, da, Welcome to the club! :drinking

Slazem se sa Jonasom. Da korisni su programi i svakako ako si pocetnik savjetujem da ih pogledas. Ja osobno nisam imao strpljenja ici kroz taj 30 day challange jer vecinu stvari sam znao pa mi je dosadno slusat jedne te iste informacije a osim toga nemogu podnjest onaj britanski naglasak od tog Dave-a. Valjda je Dave :)

Slazem se isto da je NPC full koristan i da u besplatnim videima odaju jako puno korisnih informacija. Poanta je da kad naucite nesto vec i kad imate neka znanja onda ce vam novije informacije lakse sjedati i biti cete puno kreativniji i znati iskoristit te nove informacije tako da definitivno preporucam proci tako neke opsirne tecajeve osobito sto se ne placaju.

Hvala na odgovorima.

Već par mjeseci se informiram o zaradi na internetu. Od WarriorForum-a do svakakvih training programa. Na početku mi je bilo previše informacija o zaradi na internet ali u tih par mjeseci odlučio sam da se želim fokusirati na affiliate marketing.

Sad imam neke dvojbe sto se tice istraŽivanja niche tržista. U programima od Marka Linga iz Affiliorame, točnije u njegovom training programu Affilioblueprint govori kako izgrađuje stranicu oko Clickbank proizvoda koji ima dobar gravity tj. dobro se prodaje i govori kako ako ima konkurencije da na tržistu ima novca za zaraditi.
A dok Ed Dale u 30dc i u training programima od Nicheprofitclassroom(hvala na preporuci:)) vise se fokusiraju na microniche tržiste u kojem je konkurencija jako mala.

Zanima me koje je vase mišljenje koji je način bolji?

Ako sam dobro razumio, ako ciljam na tržiste koje ima veću konkurenciju da je teže se probiti i treba napraviti dobar SEO i linkbuilding, a sto se tiče microniche stranica, one uz puno manje truda dolaze na prva mjesta na googlu posto je konkurencija mala ili nikakva.

Još jedno pitanje vezano uz pisanje članaka na engleskom jeziku.
Dali sami pisete članke ili outsourcate nekoga i koje stranice koristite za outsourcanje i ako da koliko se inace kreću cijene po jednom članku?

Našao sam zanimljivu stranicu sa besplatnih desetak videa u kojem se objašnjava da je outsourcanje dobro i preporucuju Odesk.com i preporucuju da se traze Filipinci jer koliko sam skuzio imaju najbolji omjer cijene i usluge.

Ako nekog zanima stranica je www.massoutsource.com (sve je besplatno treba samo dati email)

Ma naravno da ces dobiti savjet, samo mozda ne istu sekundu kad ga pozelis..:)
Sto se tice ove tvoje dvojbe oko affiliorame/NPC stvar je u tome sto je tesko decidirano reci "ovo je bolje" ili "ovo ne valja". I jedan i drugi pristup imaju argumente za i protiv, i jedan i drugi mogu upaliti i nema tu "bolje" ili "losije". Tebi bih preporucio da se zasad drzis savjeta iz NPC, nije mi logicno da ti kao pocetnik ides napadati neku nichu gdje ima nekoliko desetaka ili vise uhodanih affilatea, koji imaju siteove sa stotinama ili tisucama linkova...tesko ces se tu probiti do 1. stranice Googlea.

Dobro si razumio, naravno da veca konkurencija znaci vise posla i teze pozicioniranje.

Sto se tice dvojbe outsorcati ili ne pisanje clanaka, i jedno i drugo je dobro ovisno o tvom poznavanju engleskog jezika i tematike, vremenu kojeg imas na raspolaganju i naravno financija. Cijena jednog clanka je obicno nekoliko $, i da, filipinci jesu najbolji.
Jesam sta zaboravio?
brijach21 kaže:
Hvala na odgovorima.

Već par mjeseci se informiram o zaradi na internetu. Od WarriorForum-a do svakakvih training programa. Na početku mi je bilo previše informacija o zaradi na internet ali u tih par mjeseci odlučio sam da se želim fokusirati na affiliate marketing.

Sad imam neke dvojbe sto se tice istraŽivanja niche tržista. U programima od Marka Linga iz Affiliorame, točnije u njegovom training programu Affilioblueprint govori kako izgrađuje stranicu oko Clickbank proizvoda koji ima dobar gravity tj. dobro se prodaje i govori kako ako ima konkurencije da na tržistu ima novca za zaraditi.
A dok Ed Dale u 30dc i u training programima od Nicheprofitclassroom(hvala na preporuci:)) vise se fokusiraju na microniche tržiste u kojem je konkurencija jako mala.

Zanima me koje je vase mišljenje koji je način bolji?

Ako sam dobro razumio, ako ciljam na tržiste koje ima veću konkurenciju da je teže se probiti i treba napraviti dobar SEO i linkbuilding, a sto se tiče microniche stranica, one uz puno manje truda dolaze na prva mjesta na googlu posto je konkurencija mala ili nikakva.

Još jedno pitanje vezano uz pisanje članaka na engleskom jeziku.
Dali sami pisete članke ili outsourcate nekoga i koje stranice koristite za outsourcanje i ako da koliko se inace kreću cijene po jednom članku?

Našao sam zanimljivu stranicu sa besplatnih desetak videa u kojem se objašnjava da je outsourcanje dobro i preporucuju Odesk.com i preporucuju da se traze Filipinci jer koliko sam skuzio imaju najbolji omjer cijene i usluge.

Ako nekog zanima stranica je www.massoutsource.com (sve je besplatno treba samo dati email)

Ovaj NPC classroom sam pogledao na preporuku dbomestra i bas mi je drago da jesam. Platio sam u dva navrata po 1$ koji mi je omogucio pristup na 2 X 7 dana (prvi put odbio pretplatu sa objasnjenjem da mi je prekomplicirano pa su mi ponudili dodatnih 7 dana za 1$). Ali nakon toga nisam isao kupiti njegovu pretplatu po mislim 67 $ mjesecno. Sve sto sam vidio tamo postoji vec na ovom forumu, samo sto su tamo prezentirali u video.
Neke stvari su im nestvarne, kao dijeljenje niche proizvoda sa vec pripremljenim tekstovima i knjigu za jednu web niche stranicu i to kao svi koji je koriste imaju 100 % uspjeh o tome, ali presucuju jednu bitnu cinjenicu a to da samo prvi pretplatnik koji uspije downlodirati novu nichu ce biti u prednosti dok ostali ce morati rewritati jer cim jedna "poklonjena nicha" ide na internet ostale su indenticne kopije. Ali hebiga puno ljudi ne spoji 2 i 2 i slijepo vjeruje par mjeseci i placaju pretplatu dok za to vrijeme oni regrutiraju nove osobe. Jedna stvar mu je totalno netocna a to da na ovim njegovim videima on daje instrukcije kako pronaci pisce i to za "samo" (barem njemu) 12$ po clanku i to na Azijskom trzistu. Pa je placam opet zahvaljujuci dbomestaru :worship 6-14 $ po tekstu na text brokeru jer dobijem kvalitetu kakvu trazim a ako mi se ne svida jednostavno odbijem clanak.
Ali za vidjeti koncept i cijeli proces u ovaj dio zarade na internetu onih 2 $ i vise nego dobro ulozenih jer poslije ovisi samo o nama samima.

Destroyer kaže:
Pa je placam opet zahvaljujuci dbomestaru :worship 6-14 $ po tekstu na text brokeru jer dobijem kvalitetu kakvu trazim a ako mi se ne svida jednostavno odbijem clanak.

Kad si vec spomenuo da pitam, iako nije tema: kako si zadovoljan sa text brokerom i koji quality level obicno biras?

Jonas kaže:
Destroyer kaže:
Pa je placam opet zahvaljujuci dbomestaru :worship 6-14 $ po tekstu na text brokeru jer dobijem kvalitetu kakvu trazim a ako mi se ne svida jednostavno odbijem clanak.

Kad si vec spomenuo da pitam, iako nije tema: kako si zadovoljan sa text brokerom i koji quality level obicno biras?

Vjerujem da brijach21 ce se sigurno vratiti na ovo jer ako se zeli baviti ovim poslom, morat ce se susreti sa biranjem pisaca zato mislim da ovo je ipak dio inicijalne teme.
Za artikle direktorije (Enzine - konretno) biram 3, za moj site biram 4,ali desilo mi se je da kod quality level 3 mi textove napisu one osobe koje imaju quality rating 4. Cijena kod 3 je 1.60 $ za 100 rijeci, ali u zadnje vrijeme koristim osobe koje su mi napisale textove za quality 3 ali imaju quality rating 4 za cijenu od 1.95 $ za 100 rijeci (za direct order ). Sve u svemu jako zadovoljan za sada jer kad nisi zadovoljan posaljes na review i ako opet nisi zadovoljan odbijes ih. Vecinom za sada mi se je desilo da kad sam zatrazio review jer su totalno fulali article ili ga napisali samo da su ga napisali autori sami odbiju text i uvijek se javi netko ko zna o cemu treba pisati. Ovo mi je puno lakse nego trazenje azijatskih pisaca jer nemam puno vremena na raspolaganju radi mog "offline" posla. U zadnje vrijeme treba pruziti internet zajednici sto kvalitetniji kontent. Citao sam negdje da google ne rangira isto textove koje su ispod 400 rijeci za razliku od one koje sadrze 450 + rijeci. Onda treba biti oprezan da kljucna rijec za sada ne prelazi 2% density ukupnog broja rijeci u textu. Zato uvijek naglasim da mi se u textu kljucne rijeci mogu pojaviti max 2 puta (just to be on safe side :) ). Vjerujem da je samo pitanje vremena kad ce google algoritam moci prepoznati samu kvalitetu clanaka na web stranici a ne samo gledati jedinstvenost i broj rijeci. Za tu stvar vjerojatno cu, ako vec i ne testiraju upotrebljavati neuronsku mrezu koja je korak do umjetne inteligencije. U mojoj firmi (odjel software) jedan tip je razvio neuronsku mrezu (kojeg je firma btw samo tako pustila da ode - idioti :shock ) koja na osnovi slike (kamere) na traci u pekari prepozna koje je kvalitete pecen kruh i za one prepecene struce odmah da alarm. Tako da vjerujem da i google ce s vremenom doci do tog stupnja prepoznavanja teksta i zato moje je misljenje bolje ako se nesto radi da se radi kako treba jer dugorocno moze samo donijet korist - barem za sada tako mislim :)

Mozete li mi pojasniti neke stvari sto se tice pisanja clanaka i razlike izmedu clanaka koje stavljate na article direktorije i koje imate na samoj stranici?

Kod pisanja clanaka me zanima dali bi trebao od nekoga tko mi pise clanke traziti da napise, kao bih rekao, SEO clanak za koji bi mu trebao reci koje keyworde treba upotrijebiti i koliki keyword density treba biti ili to vec znaju sami?

I sto se tice clanaka za article direktorije, dali oni mogu biti isti kao oni na mojoj stranici ili trebaju biti razliciti? I ako da koliki bi omjer tih clanka trebao biti, naprimjer ako imam 10 clanaka na stranici da li trebam jos 10 rewritanih clanaka za article direktorije? I da li ako stavljam clanke na vise article direktorija mogu biti isti kao i oni na ostalima?

brijach21 kaže:
Mozete li mi pojasniti neke stvari sto se tice pisanja clanaka i razlike izmedu clanaka koje stavljate na article direktorije i koje imate na samoj stranici?

Kod pisanja clanaka me zanima dali bi trebao od nekoga tko mi pise clanke traziti da napise, kao bih rekao, SEO clanak za koji bi mu trebao reci koje keyworde treba upotrijebiti i koliki keyword density treba biti ili to vec znaju sami?

I sto se tice clanaka za article direktorije, dali oni mogu biti isti kao oni na mojoj stranici ili trebaju biti razliciti? I ako da koliki bi omjer tih clanka trebao biti, naprimjer ako imam 10 clanaka na stranici da li trebam jos 10 rewritanih clanaka za article direktorije? I da li ako stavljam clanke na vise article direktorija mogu biti isti kao i oni na ostalima?

Ja cu poceti a iskusniji nek me isprave:
Za izabrati keyword ja koristim ovaj google tool https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal

Obicno se prvo napravi jedan set textova na tvojoj stranici (ako zelis imat google adsense trebas ih imati barem 10).
Kad se budu pisali clanci za artikle direktorije oni mogu imati cak i isti naslov ali na kraju moraju biti jedinstveni, tj. tema je ista ali skroz drugacije napisano. Kaze se da clanak moze bit samo 30 % jedinstven ali ja u to ne vjerujem bas, google algoritam je svaki dan sve bolji pa tako kod recimo Text broker-a svaki clanak je 90% jedinstven sto meni i stima.
Osobno ja na artikle direktorije submitam krace textove dok na mom site imam text sa istom temom ali puno opsirniji. Sada puno zavisi koju nichu imas ali to je nacin na kojem ja trenutno radim i ne znam jos uspjeh tog recepta (mada je takav nacin vec provjeren), a mozda iskusniji ce izloziti nesto bolje.

Sami pisci ti ne rade SEO za clanke (to se dodatno placa) i njih bas ne briga koliko puta upotrijebe kljucnu rijec u textu, dapace neki su kao papige a razlog je jednostavan - naplacuju po rijeci. U pocetku sam ispravljao sam ali sada im vracam kompletan clanak na ispravak jer kod zahtjeva pisanja clanaka tocno specificiram upotrebljavanje kljucne rijeci max 2-3 puta.

Omjer ili kolicina textova je jako bitan za google i opcenito internet zajednicu. Sta vise textova na web stranici i uz to kvalitetnih to bolje za rangiranje te web stranice.
Sta se tice article direktorija, koliko sam citao i proucavao neki broj od 20-tak clanaka je OK. Normalno sta vise to bolje, ali ako su oni napisani bezveze onda nista od toga dok kvalitetne clanci ce se linkat i publicirat sto to dovodi promet na tvoju web stranicu na duge staze.

I za kraj svaki clanak koji ce biti publiciran na internet mora biti jedinstven (sad u kolikoj mjeri - to pustam vecim igracima na ovom forumu da komentiraju), tako da ne mozes objaviti iste clanke na razlicitim direktorijima a pogotovo ne smiju biti isti kao na tvom situ.

za niche profit classroom sam saznao surfujuci i buduci da sam "teeeški početnik" :) meni je ovaj metod skroz dobar. gledam tutoriale, zapisujem i učim...

osim tog kursa na kojem se trenutno baziram, zanimljivim mi se učinio i video tutorijal od 40 minuta "40 min video on niche research" . uz to pratim i seotips online school sa seobook.com a uz to, dbomestar ima fantastican post na ovom threadu https://internetzarada.org/seo-optimizacija-t-408.html ...

i u principu, to je to. jer, u pocetku bih samo preletio preko stranice, pomislio 2aha, ovo je korisno" i bukmarkovao. tako sam dosao u situaciju da se pogubim medju bookmarks bombasticnih naslova, a vise manje sve se svodi na isto. potrebna je samo volja i strast za ucenjem, jer svaki online tutorial, bio on besplatan ili ne - ima vrline i mane.

kad predjem oov gradivo i solidno ga utvrdim, planiram malo vise vremena posvetiti direktnim affiliate tips and tricks i malo dublje uci oko poznavanja kako funkcionise clickbank. uz tutoriale sa NPC i free tools koje preporucuju sam vec malo ispitivao na google pageranking za neke keywords i niche koje planiram, ali se ne zanosim da brzo krenem s tim, dok ne shvatim osnove ovoga, sto je meni jos uvijek sve dosta novo. ne zanosim se lakom lovom na netu, ali u stvari kad se realno pogleda - na internetu stvarno postoji LAKA lova, ali da se dodje do tog nivoa potrebno je mnogo TESKOG truda. puno ucenja i savjeta.
zato obozavam ovaj forum. sve je tu, samo je potrebna volja za ucenjem. ja je imam. i kad kazes "internet marketing" meni nije prva pomisao ogromne kolicne para, nego mogucnost planiranja sopstvenog VREMENA! mogucnost da od kuce u gacama neobrijan radis svoj posao koji ti donosi hljeb na sto. mogucnost da ne slusas glupljeg od sebe koji ti prijeti otkazom jer si vec treci put ovog mjeseca zakasnio cetiri minuta na posao.

naravno, da je put do toga dugacak i mukotrpan, ali se isplati. i naravno da to ne podrazumijeva sat vremena posla dnevno. ne! zahtijeva mozda i vise od onoga sto bi radili u nekoj firmi, mozda i za iste pare, ali radeci za onog "drugog" u pasusu iznad, koji vas psihicki maltretira i prijeti otkazom.
pa vi sad vidite sta se vise isplati...

ps. video tutorijali koje sam skinuo a nisam jos pogledao :
- Matt Carter - 12-Part Video Series For Affiliate Marketers
- seo mastery
- fb cash generator
- rapid profit formula

pa me interesuje ako je neko vec gledao, da li su korisni ili gubim vrijeme gledajuci, buduci da vec pratim ovo gore navedeno?

Matt Carter ti je ok tip i 12-Part video series ti je isto tako korisno također njegov kors "rapid profit formula" korisna stvar a bazira se na promociji fizičkih stvari.Bookmarkaj njegov blog jer ima jako korisnih savjeta a nije jedan od guru-a koji će te bombardirat sa spam ponudama.

Pošto vidim da se tema razvila oko besplatnih/plaćenih training course programa jednu stvar za početnike,više manje svi koji su navedeni
*challenge.co
*nicheprofitclassroom.com
*rapidprofitformula.com

su korisni i ljudi mogu puno naučiti pogotovo su dobri za početnike,ali veže ih zajednička činjenica kako rangirati svoju stranicu on top of Google tj. to su više manje SEO tečajevi
tako da su jako slični ( varijacije na temu )

Nemoj te krivo shvati ti tečajevi jesu sveobuhvatni
*Keyword research
*Buying Domain and hosting
*Wordpress
*ON page optimizacija
*Off page optimizacija ( Linkbuilding )
* Monetization

Ako nemate novaca besplatan je challenge.co a ako vas zanima SEO i kako zaraditi na taj način toplo preporučam

slazem se sa gore navedenim, rapid profit formula je jedan od boljih programa i ne puni ti glavu iluzijama "danas napravi sajt i sutra imas $5.858,37 na racunu".

svi oni govore isto: napravi KVALITETNU stranicu (sta je ocito) i gradi linkove, a za RPF znam da ima ful detaljan program o link buildingu (pola programa je o tome). a i buljis u njegovu stranicu cijelo vrijeme tak da vidis kako otprilike izgleda

Back
Na vrh