• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito adsense skinuli mi 37€ tokom isplate

izf

Aktivni član
Tu od
15 Velj 2013
ovako...stigo mi je cek od 105,98€ ... ponijo ga u banku,oni nisu znali o cemu se radi zvali su ove glavne u Podgorici i oni im objasnili kako da to odrade...
danas je proslo tacno mjesec dana od kako sam ga unovcio u banci,poso sam ali na deviznom racunu je bilo samo 68,28€...to sam podigo,dobijo sam izvjestaj o naplati iz inostranstva na kome pise sledece:
PO nalogu : ime mojee
Preko:Commerz BANK AG Frankfurt
Po osnovu: 515 cek INKASO pa neki brojevi CITIBANK EUROPE PLC
Po nalogu inostrane banke odbijeno je .......Inosrani troskovi 37.70€

zasto se pominje ova banka iz frankfurta jel to islo preko nje ili ???
zasto su mi skinuli punih 37€ ? :O

Zašto nisi zatražio isplatu preko Western Uniona ja tako radim, i duplo su manji troskovi, zadnji put mi u banci uzeli 35kn za troškove (ček je iznosio 99.78 eura

u mom gradu u posti ima ta western union (i ljudi iz inostranstva salju novac ovdje nekima i oni uzimaju samo kazu broj neki i to je to ) ...ali ja nemam u opcije isplatu preko western uniona :O
da li moze da bude ovo razlog sto su mi skinuli toliko....kad mi je stigo pin pisalo mi je ime moje i drzava Serbia and Montenegro a sad na ceku Serbia samo ...a ja zivim u Crnoj Gori,pa da nisu zbog toga ti inostrani troskovi..mozda misle da je Rozaje (grad) u srbiji i da sam ja unovcio cek iz druge drzave tj.u ovom slucaju iz crne gore :O
banka moja mi je uzela 4€ ali ti inostrani troskovi sto su 37.70€ ? zasta toliko ?

Ne znam da li Crna Gora ima mogućnost primanja isplata preko WU, ali ti u svakom slučaju promeni banku.

Meni su u Intesi uzimali 2e proviziju, e sad jedini nacin da tebi naplate ovi iz frankvurta je ako ti adsense blokira isplatu onda oni uzimaju sa tvog racuna odredjenu sumu ( meni su uzeli bili 52e ) a posto nije mogao da se naplati ta se suma skinula s mog deviznog racuna...

Trebao bi da proveris jer ako ti je odbijen cek onda ne bi trebalo uopste da budes isplacen + ce da ti skinu taj iznos s tvog licnog racuna, a ako si isplacen 68,28€ ona nesto nije ok jer banka ne sme da skida nista ako cek ima pokrice ( osim mozda 2-4e sto skine tvoja banka )...

tako je tu a koliko znam i u Hrvatskoj mozda gresim al proveri....

izf kaže:
ovako...stigo mi je cek od 105,98€ ... ponijo ga u banku,oni nisu znali o cemu se radi zvali su ove glavne u Podgorici i oni im objasnili kako da to odrade...
danas je proslo tacno mjesec dana od kako sam ga unovcio u banci,poso sam ali na deviznom racunu je bilo samo 68,28€...to sam podigo,dobijo sam izvjestaj o naplati iz inostranstva na kome pise sledece:
PO nalogu : ime mojee
Preko:Commerz BANK AG Frankfurt
Po osnovu: 515 cek INKASO pa neki brojevi CITIBANK EUROPE PLC
Po nalogu inostrane banke odbijeno je .......Inosrani troskovi 37.70€

zasto se pominje ova banka iz frankfurta jel to islo preko nje ili ???
zasto su mi skinuli punih 37€ ? :O

Uzeli ti proviziju, naplatili provjeru ceka u inostranoj banci i to je to.

Od zemalja na balkanu samo CRO ima WU isplatu tako da sto neko rece mjenjaj banku.

a zasto ne uzmu toliko vama u Srbiji npr. ? nego 3,4,5€ tako....
moja banka mi je uzela 4€ za proviziju a ako budu ovako uzimali za tu proveru ceka ja nemam racuna prosto . :O
ja mislim da je to sve zeznula drzava na ceku ,pisalo mi je SERBIA ...A ja sam u CG, a na adsense ima samo Serbia and Montenegro.

Idi od banke do banke i pitaj koliko će ti proviziju uzet, npr meni Unicredit ne uzima ništa, ali ne mogu onaj ček u € kojeg dobijem odmah (cijeli iznos) prebaciti na devizni račun, nego se mora promijeniti po njihovom tečaju u domaću valutu (dakle, oni kroz taj vid mjenjanja novaca zarade) i dobro mi je što mi se odmah isplati sve.

Hypo su mi uzimali 2% do 500€ iznad je oko 5%, a ova populare banka mi je prvi put uzela fix 15€

Dakle, sve je od banke do banke ili bolje rečeno od službenika/ce do službenika/ce

shvatam ja to ...moja banka mi je uzela 4€.....
ali 37€ ko je uzeo ,valjda ta inostrana banka ? jel ima veze sto je na ceku pisalo Serbia a ja zivim u Crnoj Gori i u CG sa unovcio cek ? da nisi zbog toga naplatili toliko :O
i nzm zasto je to islo preko te banke u Frankfurtu :O

Ta banka je posrednik između tvoje i City banke koja izdaje čekove i debelo naplaćuje svoju uslugu. Znači nađi banku čija korespondentska banka ne dere sa provizijama.

nibs kaže:
Idi od banke do banke i pitaj koliko će ti proviziju uzet, npr meni Unicredit ne uzima ništa, ali ne mogu onaj ček u € kojeg dobijem odmah (cijeli iznos) prebaciti na devizni račun, nego se mora promijeniti po njihovom tečaju u domaću valutu (dakle, oni kroz taj vid mjenjanja novaca zarade) i dobro mi je što mi se odmah isplati sve.

Hypo su mi uzimali 2% do 500€ iznad je oko 5%, a ova populare banka mi je prvi put uzela fix 15€

Dakle, sve je od banke do banke ili bolje rečeno od službenika/ce do službenika/ce

Ja sam isto do sada unovčavao u UniCredit banci i sve je bilo super. U u prošli sam ponedjeljak otišao unovčiti ček u UniCredit i odvratna/glupa teta na šalteru mi je rekla kako oni više ne unovčavaju NIKAKVE čekove (!Banka koja ne unovčava čekove!) i da zamolim one koji mi šalju da mi šalju na WU. S obzirom da u BIH ne WU opciju otišo sam u Hypo Alpe Adria i tu mi je teta rekla da moram napraviti devizni račun i da svi čekovi preko 200 USD moraju ići na in-kaso provjeru i da se uzima 3.5% provizije. S obzirom da je moj ček manji od 200 USD, točnije 145 EURA (284 KM) rekla je da će unovčit odmah ček i da je provizija u ovom slučaju 2.5%. Da sam ček, uzeo lovu i sjeo na kavu i tek onda skonto da mi je dala 274 KM i da na potvrdi piše da je naplata čeka 10 KM, što prema logici nije 2.5%! Ima li još netko da su mu u UniCredit u Bosni odbili unovčiti ček??

Iz kojeg si grada u BiH? I meni su u Sarajevu u jednoj poslovnici odbili da isplate pa ja otišao u drugu gdje je onaj službenik malo upućeniji i do sada mi je isplatio nekoliko čekova... Vidjećemo sad kad dođe ovaj novi dal se promijenila neka politika...

To se obično događa kad su službenici/ce naučili raditi operativno neke stvari koje svaki dan rade i čim im nešto novo (iako je to s čekovima stara priča) onda se stvaraju problemi. Kod mene je isto bio slučaj s UniCredit bankom i kad mi je rekla da mi šalju preko WU reko sam joj da mi pozove nadređenog i kad je lik došao sve se rješilo (i dan danas kad me ta žena vidi smrkne se :D )

Ako su oni grubi budeš i ti, ionako se nema šta izgubit

da li bi mogo da stavim adresu da mi salju cekove u kraljevo,dakle na bratovo ime,i on da unovci cek u Komercijalnoj u Kraljevu ,ako bi ovdje u crnoj gori skidali u svakoj banci ove ogromne inostrane troskove???

Lakse ti je da odes u drugu banku. Obidji sve u gradu i raspitaj se direktno kod sefova da li unovcavaju i kolika je provizija

dobro ..otici cu ...ali ako je u svakoj banci isto onda je resenje pravo SRBIJA .jel tako ?

evo odgovora jedne banke iz Crne Gore....
znaci u svim bankama je skoro isto.ne isplati se unovciti cek ovdje u Crnoj Gori ?

Obavještavamo Vas da je naša posrednička banka NLB d.d. Ljubljana (LJBASI2X). Provjera ove vrste čekova traje i do 30 dana, dok bančina provizija iznosi 1,50%, a troškovi incaso idu čak i do 75,00 USD.

mnogo je to, ovde u Intesi su mi uzimali 2 max 3e po ceku a provera traje do 45 dana i ako cek predje ( ako je sve ok s njim ) nemas nikakvih troskova oni ti skinu ta 2-3e i to je to...

nista bez da adresiram na bratovo ime,i da on unovci u nekoj banci u Srbiji .... ?
Информације о налогу<--- tu treba da izmijenim adresu,i ime primaoca uplate ? jel treba da mijenjam broj i gore u licna podesavanja ime kontakta i broj ?

Back
Na vrh