• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense reklame na Youtube kanalu, pitanje?

Shanyta

Aktivni član
Tu od
29 Ruj 2010
Pozdrav,

zanima me da li ako uploadam na svoj kanal neke smijesne klipove smijem dodat adsense za klipove? Znam da imaju neka pravila da moraju bit moji videozapisi i slicno. Nije mi jasno zato sto ima masu kanala koji objavljuju smijesne zivotinje, funny videos i dodali su adsense?

Malo je komplikovaniji odgovor, ali ukratko nije bitno čiji je snimak već pod kojim je uslovima objavljen. Na svom kanalu možeš da objavljuješ snimke ukoliko je njihov autor dozvolio da se slobodno koriste. Ukoliko nije dozvolio tad se na kanalima gde su postavljeni Adsense oglasi ne mogu koristiti takvi video snimci.

Ukoliko baš vidiš da se negde koristi takav video snimak zajedno sa reklamama postoje dve opcije. Prva je da je vlasnik kanala direktno tražio od autora snimka dozvolu da koristi to na svom kanali i dobio tu dozvolu. Druga opcija je da to radi ilegalno što je u suprostnosti sa smernicama Adsense programa. U drugom slučaju to može da radi dok ga ne uhvate.

novii kaže:
Malo je komplikovaniji odgovor, ali ukratko nije bitno čiji je snimak već pod kojim je uslovima objavljen. Na svom kanalu možeš da objavljuješ snimke ukoliko je njihov autor dozvolio da se slobodno koriste. Ukoliko nije dozvolio tad se na kanalima gde su postavljeni Adsense oglasi ne mogu koristiti takvi video snimci.

Ukoliko baš vidiš da se negde koristi takav video snimak zajedno sa reklamama postoje dve opcije. Prva je da je vlasnik kanala direktno tražio od autora snimka dozvolu da koristi to na svom kanali i dobio tu dozvolu. Druga opcija je da to radi ilegalno što je u suprostnosti sa smernicama Adsense programa. U drugom slučaju to može da radi dok ga ne uhvate.

Pitam jer sam naišao na puno kanala koji su jako popularni i poznate su web stranice koje imaju adsense pa npr klipove u jednom po 10 minuta koji vrte funny ili zanimljive isjecke, zar su svakog od tih ljudi pitali za dopustenje? To mi je sve nekako nategnuto, jer mislio sam stavljati smijesne klipove od 30 sec, minute pa ne znam. Imam adsense racun koji je jako dugo aktivan i na mojim web stranicama, strah me je ako sve to opkrenem na YT, da li je moguce dobiti ban s adsense ili ce mi samo uklonit? Jer mi je zao ako izgubim adsense koji mi je dugo godina uredan i aktivan.

Zavisi da li koristis isti mail za taj kanal i Adsense?
Ukoliko ti je ista e-mail adresa za adsense i za taj YouTube nalog koji bude banovan, bice ti automatski suspendovan i Adsense.

K1z4 kaže:
Zavisi da li koristis isti mail za taj kanal i Adsense?
Ukoliko ti je ista e-mail adresa za adsense i za taj YouTube nalog koji bude banovan, bice ti automatski suspendovan i Adsense.

Onda bolje da se ne upuštam u to.

Back
Na vrh