• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Adsense Personalized Tip

mindhunter

Iskusan lik
Tu od
3 Stu 2010
Danas sam dobio ovu poruku u svom adsense accountu. Medjutim iako pise "This is a personalized tip just for you", pre bih rekao da je to automatizovana poruka, tj. da nije stvarna osoba pregledala sajt vec bot, jer mi preporucuju da stavim oglasnu jedinicu na mestu mestu gde se vec nalazi, a drugo taj sajt na kome mi preporucuju mi ne donosi neku zaradu, tj. od kako sam stavio duze tekstove CTR mi se drasticno smanjio, cak za 70%, pa mislim da je to pre razlog zasto sam dobio ovu poruku.

Da li je neko od vas dobijao ovako nesto?

Evo i ja sam dobio poruku tako nesto slicno, kao analizom su utvrdili da mogu na svoj sajt dodati još 54 reklame što bi mi povecalo impresije i potencijalnu zaradu, jer na vecini stranica imam manje od tri reklame, e sad šta je tu sa onim da ce na rangiranje utjecati ukoliko je svrha sajta samo zarada? A ja baš nevolim kad dođem na neki sajt da mi je sa svake strane i gdje god pogledam reklama meni baš tad lici na to da je svrha samo prikupiti što više klikova. A ovo i jest vjerovatno automatizovana poruka, ma znaju oni koliko mi puta i pogledamo njihov oglas :) a kamo li šta više.

Meni su iskreno ti saveti pomogli, jer su mi rekli da promenim velicinu jednog oglasa i CTR i CPC je skocio poprilicno. Tako da treba poslusati.

Meni isto vele da stavim 3 oglasne. Ja sam im reko da mogu materi svojoj to govoriti.

Ma to je automatska poruka, nema to veze s nicim... I ja sam to dobio. Bas bi oni iz adsensea gubili vrijeme na tamo neku moju stranicu iz tamo neke Hrvatske koja ima jedva 1000 posjeta dnevno. Kako da ne....

Back
Na vrh