• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Želim početi sa online zaradom. Odakle početi?

mića01

Novi član
Tu od
5 Sij 2022
Ima mnogo opcija: Freelancer, Blog, YouTube, Kriptovalute... YouTube sam već probao nekoliko puta i nije mi išlo dobro zato što nisam imao vremena editovati videe itd. Freelance je isto dobra opcija ali sam premlad za većinu sajtova osim Fiverra, ali sam čuo dosta negativnih komentara o Fiverru tj da više mare o kupcima nego prodavcima, to jest novcu. Za Freelancer.com sam premlad tj. još uvek nemam 16 godina (nisam stavio svoj pravi datum rođenja na forumu), znam da mogu i samostalno da budem freelancer ali nisam siguran koliko mi je to dobra opcija, zato što ne želim plaćati za hosting, a mislim da nemam dovoljno dobar računar za svoj server. Blog je dobra opcija ali opet nisam siguran da li imam dovoljno dobar računar za server. Na kriptovalute ne želim ni da pomislim zato što kao početnik mogu izgubiti dosta novca, a i kao iskusan u tome zato što nikad ne znam kada će cena pasti ili podići se predloge da počnem sa kriptovalutama ću ignorisati. Stvarno bih želeo početi da žarađujem onlajn, ali ne znam gde da se opredelim. Hvala svima na pomoći unapred.

Mićo, dobrodošao na Forum. :)
Na pravom si mjestu, ovdje ćeš naći odgovore na svoja pitanja, neka ti prvo bude da proučavaš Forum i nađeš ono što te zanima i što misliš da će ti ležati.
Koliko vidim, nemaš vremena (kako to??) niti imaš jake resurse, ali ne uzbuđuj se, počni s učenjem kako sam ti rekao.
Freelance je isto dobra opcija
Da bi bio Freelancer moraš se u nešto razumjeti i nečim profesionalno vladati, dakle opet ništa. Za sad. :)
ne želim plaćati za hosting, a mislim da nemam dovoljno dobar računar za svoj server
Ovo je klasična 'webmaster mladenačka zabluda', ja je nisam imao no to nije bitno ovdje, :) uglavnom; negativ, nitko ne hosta blog na svom sobnom računalu.
da li imam dovoljno dobar računar za server
Nemaš. A nema ni potrebe za tim.
Ali blog jeste dobra ideja za početak, vidim da O.K. pišeš, pravi naslov, regularan text, bravo. (y) Počni ga pisati na nekoj free blog platformi, pa ćeš vidjeti dalje. Nije ni to jednostavno, prvo moraš smisliti i znati topic, pa onda, ima toga...

U međuvremenu ćeš biti stariji pa će ti se otvoriti neka vrata koja spominješ.
U svakom slučaju, počni proučavati naš Forum, sredi misli i utiske, uči i pitaj. Slobodan si ovdje napisati sve nedoumice na koje naiđeš. 👨‍🎓

P.S. Kriptovalute po mom mišljenju - 0 bodova, to i nije posao, ali zato je preporuka za YouTube. (y)
P.S.2. (Da ne bude zabune, imamo i starog, uglednog forumaša Mico, pozdrav i njemu) ;)

Mićo, dobrodošao na Forum. :)
Na pravom si mjestu, ovdje ćeš naći odgovore na svoja pitanja, neka ti prvo bude da proučavaš Forum i nađeš ono što te zanima i što misliš da će ti ležati.
Koliko vidim, nemaš vremena (kako to??) niti imaš jake resurse, ali ne uzbuđuj se, počni s učenjem kako sam ti rekao.

Da bi bio Freelancer moraš se u nešto razumjeti i nečim profesionalno vladati, dakle opet ništa. Za sad. :)

Ovo je klasična 'webmaster mladenačka zabluda', ja je nisam imao no to nije bitno ovdje, :) uglavnom; negativ, nitko ne hosta blog na svom sobnom računalu.

Nemaš. A nema ni potrebe za tim.
Ali blog jeste dobra ideja za početak, vidim da O.K. pišeš, pravi naslov, regularan text, bravo. (y) Počni ga pisati na nekoj free blog platformi, pa ćeš vidjeti dalje. Nije ni to jednostavno, prvo moraš smisliti i znati topic, pa onda, ima toga...

U međuvremenu ćeš biti stariji pa će ti se otvoriti neka vrata koja spominješ.
U svakom slučaju, počni proučavati naš Forum, sredi misli i utiske, uči i pitaj. Slobodan si ovdje napisati sve nedoumice na koje naiđeš. 👨‍🎓

P.S. Kriptovalute po mom mišljenju - 0 bodova, to i nije posao, ali zato je preporuka za YouTube. (y)
P.S.2. (Da ne bude zabune, imamo i starog, uglednog forumaša Mico, pozdrav i njemu) ;)
Pogresno si me shvatio, pa nisam ni mislio hostati server na svom licnom racunaru nego vec poseban racunar za to, npr neki stariji laptop ili dekstop koji niko u kuci ne koristi (necu imati ko zna koliko posetilaca u pocetku tako da mislim da bi bio dovoljno brz za to), a i vec znam koristit Linux tako da bi mi hostovanje servera ne bi bila velika muka. Jest mozda bi bilo pametnije prvo poceti na nekoj besplatnoj platformi jer opet racuni za struju se ne placaju sami. Ovo samo kazem jer si pogresno shvatio sta sam hteo reci pa me samim tim pogresno protumacio.
Da bi bio Freelancer moraš se u nešto razumjeti i nečim profesionalno vladati, dakle opet ništa. Za sad.
Ja sam ovaj forum nasao preko SpawneR-ovog clanka gde je postavio tutorijal za internet zaradu namenjen najvise tada njegovim vrsnjacima tj. tinejdzerima (ako sam dobro shvatio). Spominjao je i Freelancing kao opciju. Koga tu ja treba popslusati nisam siguran.

Preporucujes mi pisanje bloga, o tome sam iskreno i razmisljao najvise jer godine me godine i iskustvo ne sprecavaju koliko naprimer za freelancing i youtube. U svakom slucaju hvala na odgovoru

Pogresno si me shvatio, pa nisam ni mislio hostati server na svom licnom racunaru nego vec poseban racunar za to, npr neki stariji laptop ili dekstop koji niko u kuci ne koristi
Sve sam ja dobro shvatio. :cool: A to je apsolutno svejedno koje bi računalo koristio za tako nešto, još je apsurdnija solucija o nekom starom laptopu. :)
Koga tu ja treba popslusati nisam siguran
Davno sam čitao taj SpawneR-ov tutorijal, ali ne vjerujem da sam ti rekao nešto suprotno nego on kaže. Koju ćeš ti uslugu svojim klijentima nuditi kao freelancer? :)

Davno sam čitao taj SpawneR-ov tutorijal, ali ne vjerujem da sam ti rekao nešto suprotno nego on kaže. Koju ćeš ti uslugu svojim klijentima nuditi kao freelancer?
Ne treba da se ja zamlacujem sa freelance kada ni ne znam koje usluge da pruzim klijentima. Bolje mi je pisati blog.

Nasao sam nekolicinu besplatnih blog platformi, hteo bih cuti vasu preporuku za neku od ovih ili za neku drugu. Ovo je sto sam nasao na vecini sajtova koje sam video.
Wordpress (self-host) - Wordpress kao softver je fleksibilan i mogao bih koristiti kada budem imao novca da kupim hosting i domen.
WordPress.com - besplatna hosting platforma za WordPress
Weebly i Wix - website builderi, imaju watermark i reklame za njihov sajt na blogu
Ghost - Self host kao WordPress ali totapno fokusiran na blogove
Blogger - guglova blog platforma ali jako zastarela jer gugl ne obraca mnogo paznje na Blogger, lakse je namestiti guglov adsense zato sto je to guglova platforma.
Ako imate neki bolji predlog recite. Ja ciljam na WordPress.com.

Ja ciljam na WordPress.com
Osobno nemam iskustva s nijednom od tih platformi, ali to sa WordPress.com ne može biti greška, uostalom, isprobaj, sve je gratis, jeli tako? 😊
kreni.JPG
Kreni. :)

Krenucu ja prekosutra veeovatno
P.S. sutra je pravoslavni bozic, a zaradjivanje preko neta dodje kao neki posao.

Ja ti savjetujem Youtube. To ti je prava stvar ako imaš mota.
YouTube sam već probao nekoliko puta i nije mi išlo dobro zato što nisam imao vremena editovati videe itd.
A što nisi imao vremena? Onanija? :D

Ja ti savjetujem Youtube. To ti je prava stvar ako imaš mota.

A što nisi imao vremena? Onanija? :D
Pa prvo ako vec nisi procitao negde u temi nisam punoletan i ako sam u opisu profila stavio tako. To znaci skola, roditelji mi ne dozvoljavaju da sedim za racunarom mnogo dugo. A jos su mi i govorili da Jutjub i nije pravi posao itd. A iskreno u ovo vreme jutjub je uzas platforma. Ako snimas dobar kontent koji ne privlaci mnogo ljudi tesko ces zaraditi, li zato ako snimas gluposti kao doticno prase i njegova druzina bices pun love. Ali kvalitet ispred kvantiteta je uvek za mene, ali to ocigledno sada ne radi na jutjubu kao nekada. Nisam to pisao na pocetku teme jer sam imao osecaj da je predugacko.

Youtube,pa sve ostalo.
Moras se malo potruditi i doci ces za godinu dana do redovne plate.

Nasao sam nekolicinu besplatnih blog platformi, hteo bih cuti vasu preporuku za neku od ovih ili za neku drugu. Ovo je sto sam nasao na vecini sajtova koje sam video.
Wordpress (self-host) - Wordpress kao softver je fleksibilan i mogao bih koristiti kada budem imao novca da kupim hosting i domen.
WordPress.com - besplatna hosting platforma za WordPress
Weebly i Wix - website builderi, imaju watermark i reklame za njihov sajt na blogu
Ghost - Self host kao WordPress ali totapno fokusiran na blogove
Blogger - guglova blog platforma ali jako zastarela jer gugl ne obraca mnogo paznje na Blogger, lakse je namestiti guglov adsense zato sto je to guglova platforma.
Ako imate neki bolji predlog recite. Ja ciljam na WordPress.com.

WordPress jeste najbolja i najnaprednija bloging platforma,
koja nudi najvise opcija i najlaksa je za upotrebu. Ali treba da
znas da je to komercijalna platforma, dakle zahteva inicijalno
ulaganje da bi mogao da monetizujes sadrzaj ili vrsis direktnu
prodaju Na besplatnoj verziji "WordPress.com" dobijas besplatan
hosting i sub domen, ali trebao bi prvo procitati njihov TOS -
(Terms Of Service.). Ukratko, na beslatnoj verziji ne mozes postaviti
placene oglase poput google ads ili bilo koje druge kompanije, a
nije dozvoljeno ni direktno prodavati neki proizvod tvojim posetiocima.
Moras imati sopstveni hosting i domain da bi mogao monetizovati sadrzaj.

Posto si rekao da si se vec bavio Youtubeom, moguce da vec imas
adsense nalog, pa bi bilo logicno da kao bloging platformu odaberes
google. Tu nemas nikakva ogranicenja, pa od prvog dana i od tvog prvog
blog posta mozes ukljuciti i googlove oglase ili bilo koje druge nacine
monetizacije sadrzaja ili direktne prodaje.

Wix je vise komercijalna platforma, ali je mozes nauciti koristiti i to
znanje kasnije unovciti pravljenjem vix sajtova. Isti je slucaj i sa wordpressom
i google blogom - ako naucis kako da ih koristis i kreiras, mozes kasnije
iskoristiti ta znanja kao freelancer

WordPress jeste najbolja i najnaprednija bloging platforma,
koja nudi najvise opcija i najlaksa je za upotrebu. Ali treba da
znas da je to komercijalna platforma, dakle zahteva inicijalno
ulaganje da bi mogao da monetizujes sadrzaj ili vrsis direktnu
prodaju Na besplatnoj verziji "WordPress.com" dobijas besplatan
hosting i sub domen, ali trebao bi prvo procitati njihov TOS -
(Terms Of Service.). Ukratko, na beslatnoj verziji ne mozes postaviti
placene oglase poput google ads ili bilo koje druge kompanije, a
nije dozvoljeno ni direktno prodavati neki proizvod tvojim posetiocima.
Moras imati sopstveni hosting i domain da bi mogao monetizovati sadrzaj.

Posto si rekao da si se vec bavio Youtubeom, moguce da vec imas
adsense nalog, pa bi bilo logicno da kao bloging platformu odaberes
google. Tu nemas nikakva ogranicenja, pa od prvog dana i od tvog prvog
blog posta mozes ukljuciti i googlove oglase ili bilo koje druge nacine
monetizacije sadrzaja ili direktne prodaje.

Wix je vise komercijalna platforma, ali je mozes nauciti koristiti i to
znanje kasnije unovciti pravljenjem vix sajtova. Isti je slucaj i sa wordpressom
i google blogom - ako naucis kako da ih koristis i kreiras, mozes kasnije
iskoristiti ta znanja kao freelancer
Ovo je dobar odgovor, zaboravio sam da pogledam da li je moguca monetizacija na WordPress.com, google blog je jednostavan i kao sto si rekao moguca je oah monetizacija, imao sam jutjub ali nisam imao adsense imao sam nesto 50ak subscribera a ako sam upravu treba ti 1000 subova i 10 000 sati pregleda na videima. ja nism bio ni blizu tome. Ako hoces dobre pre od dobrog kontemt na jutjubu danas moras dosta se ulagati. Vecina jutjubera koji dobijaju ogromne pare od toga uglavnom snimaju tres kontent i imaju sponsore na svkom videu. A i pokazu ju lice svi ti (uglavnom ako su individualci a ne neki tim) u sustini YouTube cu izbegavati a razlozi su: ne volim pokazivati svoje lice javno na internetu i nemam dovoljno dobar racunar i internet da bi uploadovao redovno (ukljucuje i editovanje itd). Tako da otvoricu nov google nalog i napraviti blog na guglovom blogeru

Prvo odaberi posao kojim bi se bavio a novac će doći kasnije, sa kvalitetom.
Jel te zanima pisanje članaka, dizajn, marketing, programiranje, rad u nekom od programa..
Odaberi šta ti najviše leži i tome se posveti, ako svaštariš izgubićeš dosta vremena.

Posljednje uređivanje od moderatora:
Pogresno si me shvatio, pa nisam ni mislio hostati server na svom licnom racunaru nego vec poseban racunar za to, npr neki stariji laptop ili dekstop koji niko u kuci ne koristi (necu imati ko zna koliko posetilaca u pocetku tako da mislim da bi bio dovoljno brz za to), a i vec znam koristit Linux tako da bi mi hostovanje servera ne bi bila velika muka. Jest mozda bi bilo pametnije prvo poceti na nekoj besplatnoj platformi jer opet racuni za struju se ne placaju sami. Ovo samo kazem jer si pogresno shvatio sta sam hteo reci pa me samim tim pogresno protumacio.

Ja sam ovaj forum nasao preko SpawneR-ovog clanka gde je postavio tutorijal za internet zaradu namenjen najvise tada njegovim vrsnjacima tj. tinejdzerima (ako sam dobro shvatio). Spominjao je i Freelancing kao opciju. Koga tu ja treba popslusati nisam siguran.

Preporucujes mi pisanje bloga, o tome sam iskreno i razmisljao najvise jer godine me godine i iskustvo ne sprecavaju koliko naprimer za freelancing i youtube. U svakom slucaju hvala na odgovoru
Ne verujem sta citam :) To je bilo tako davno, i slucajno sam nasao ovaj post sada i ne mogu da ti opisem koliko sam srecan sto je neko (a verujem da jeste dosta ljudi u to vreme) uslo u ovaj svet preko mog posta. Bio sam rankovan na Googlu za sve jace kljucne reci, ali to je sve history :)

Rokaj mili! BlackHatWorld je dobar forum za pocetak, nadam se da ne krsim pravila ovog foruma ovim postom!

Pa gdje si Spawneru, :)
kako ide? Kako dropshipping, ili ima nešto novo? :cool:
Ne, odustao sam od Dropshippinga bas odavno. Nije bilo moje interesovanje :)
Sada sam u Kriptu, drzim agenciju za NFT/Crypto Marketing, SMM Panel (jedan od popularniji i kvalitetnijih), CPA (top 10 earner-a na najvecem CPA networku), Affiliate i jos par sitnijih stvari... Ali ogroman skok u odnosu na ovo: dimi3je-prvi-post

Back
Na vrh