Vec dugo imam nalog na Dailymotion, skoro koliko imam i YT i svako malo sam zeleo da napravim tutorijal, ali nisam mogao da nadjem vremena, pa cu pokusati ovde ukratko:
Mnogo toga se promenilo na DM u toku ove 2 godine, sadasnji princip je sledeci:
1. na DM se napravi nalog i uploaduju videi
2. do skoro su videi mogli biti i tudji, sada ne znam kakva je situacija, pretostavljam da jos uvek moze da se postavi i tudji kontent i monetizuje
3. u donjem delu ekrana postoji link
Monetize tu se klikne i postaje partner nakon provere koja traje od par do 10-ak dana
4. kada ste partner, imate pristup statistici - br pregleda, impresije, zarada, cpm itd.
5. BITNO: razlika izmedju YT i DM je sto mozete napraviti sajt i na tom sajtu embedovati tudje snimke sa DM, tada deo zarade idde vama (ne znam tacno koliki deo).
6. isplacuju preko 100 USD, na PP, racun u banci, Payoneer.
Iskustva: na pocetku sam za nekoliko hiljada pregleda (dnevno, ukupno) mogao zaraditi i do 300 USD mesecno, sada je to znatno manje, CPM je uvek bio dobar (od 2USD do 6, 7 USD) ali je broj impresija cudno brojan, pa se desavalo da na npr. 3000 pregleda (jedan dan) imam 1500 impresija, a onda drugi dan 3400 pregleda a 300 impresija :stars. A od impresija direktno zavisi zarada.
U statistici zarade vidite direktno datum, br impresija, CPM, vasa zarada.
Kao primer, sada dnevno u proseku imam oko 1500 pregleda, 300 impresija, CPM oko 2USD i zaradu 0.6 USD.
Eto, toliko, ukoliko imate pitanja, tu sam
P.S. otvoricu i novu temu sa istim ovim tekstom pa mozemo da diskutujemo tamo