• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Web Shop

cascet

Član
Tu od
8 Srp 2010
Ima li netko ovdje na forumu da ima ili misli pokrenuti webshop? Ako ima netko tko je upoznat s ecommerceom može li mi objasniti npr odakle bi se nabavljala sama roba, sustavi naplate itd. Zahvaljujem.

cascet kaže:
Ima li netko ovdje na forumu da ima ili misli pokrenuti webshop? Ako ima netko tko je upoznat s ecommerceom može li mi objasniti npr odakle bi se nabavljala sama roba, sustavi naplate itd. Zahvaljujem.

Za pocetak se odluci sto zelis prodavati i u koje zemlje. Tek tada ti mogu dati ideju na pitanje "odakle bi se nabavljala roba".

Tehnicka rijesenja za online store su raznolika. Postoje besplatna open source rjesenja, a postoje i placena, te postoje hosted rjesenja. Po meni najbolje besplatno open source rjesenje je definitivno Magento.

Za naplatu ti treba takozvani "payment gateway". U Hrvatskoj ih nema puno. LogItovci su slozili krasnu komparativnu tablicu cijena i usluga koej dobiješ sa određenim payment gatewayom ovdje: logit.hr/web-shop/payment-gateway/

Tablica je malo starija pa u nju nije ukljucen i PayPal.

Nadam se da sam ti barem malo pomogao. Pokušat ću odgovoriti na bilo kakva dodatna pitanja u ovoj temi ako se pojave.

w00t kaže:
cascet kaže:

Za pocetak se odluci sto zelis prodavati i u koje zemlje. Tek tada ti mogu dati ideju na pitanje "odakle bi se nabavljala roba".

Tehnicka rijesenja za online store su raznolika. Postoje besplatna open source rjesenja, a postoje i placena, te postoje hosted rjesenja. Po meni najbolje besplatno open source rjesenje je definitivno Magento.

Za naplatu ti treba takozvani "payment gateway". U Hrvatskoj ih nema puno. LogItovci su slozili krasnu komparativnu tablicu cijena i usluga koej dobiješ sa određenim payment gatewayom ovdje: logit.hr/web-shop/payment-gateway/

Tablica je malo starija pa u nju nije ukljucen i PayPal.

Nadam se da sam ti barem malo pomogao. Pokušat ću odgovoriti na bilo kakva dodatna pitanja u ovoj temi ako se pojave.

Evo ja za sve koji zele da pocnu da se bave prodajom preko interneta, da otvore svoju prodavnicu, toplo preporucujem Storefront template za wordrpess , template za wordrpess (jeste da se placa, ali vredi para). Ono sto je glavna mana webshopova (mala kolicina teksta, bar u mom webshopu) izvlaci All in Seo plugin kao sto svi znaju, i stvarno je dobra kombinacija.

Ja bih htio preporučiti za webshop Jigoshop shoping cart. To je plugin , jako je jednostavan , a istodobno močan.
Preveden je na hrvatski , tako da se može koristiti i na našim području. Ima brdo dodatnih pluginova sa kojima se njegove mogučnosti znatno šire. Velika većina su i besplatni.

Ako kome treba kakva pomoć u vezi Jigoshopa , tu sam.:drinking

Jigoshop shoping cart je izvrstan plugin. Koristio ga neko vrijeme pa iz prve ruke govorim

Renolas kaže:
Jigoshop shoping cart je izvrstan plugin. Koristio ga neko vrijeme pa iz prve ruke govorim

zanimljivo, nisam ni zna za ovaj da postoji.
Tija sam preporučit mijoshop, ali mislim da su oba dobra, ovisi kako se ko bolje s kojim snalazi.

LP

Kakva su vam iskustva sa eShopom u Wordpressu? Ja sam ga upravo instalirao i istrazujem ga, zasad djeluje ok. Jedino je problem sto u nekim temama po defaultu uz svaki proizvod prikazuje datum i autora, a ne moze se iskljuciti u potpunosti, nego se mora cackati po css-u. Ali nije big deal. A sto se Drupala tice, radim s Ubercartom i zadovoljan sam potpuno.

Back
Na vrh