• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Web shop i Joomla! - integrisano rešenje

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
Planiram da pokrenem prodavnicu na jednom sajtu koji je namparvljen uz pomoć Joomle. Sinoć sam dobio taj posao, pa sam malo pregledao, a kako nisam našao ništa korisno, pokrenuo sam ovu temu.
Kad se malo više upoznam sa materijom, napisaću još koji post, a ako već neko radi neka malo pripomogne. Ovu temu sam pokrenuo ovde jer je akcenat na eprodavnici.

konte29 kaže:
U svakom slučaju zanimljivo rešenje, ali moram reći da deluje komplikovanu na prvi pogled. Dobar deo popodneve sam proveo testirajući ga u lokalu. Trenutno sam stigao do prevoda, koji ne mogu naći, pošto koriste neki smarajući sistem gde je potrebna registracija da bi se prevod preuzeo.

Na Intenetu se mogu naći prevodi za prethodne verzije, ali za 2.0 nisam ništa našao.

Vjerum mi da bolje rjesenje za prodavnicu na Joomli neces naci. Uopste za sve free online prodavnice mislim da je VirtueMart najbolji ili ja jos nisam naisao na nesto bolje.
A evo ti ih i jezici za VM
Kod:
http://dev.virtuemart.net/redmine/attachments/download/52/Language_Pack_for_VirtueMart_1.0.15.tar.gz

i jezik ili jezici koji ti trebaju rucno prekopiras u

Kod:
root/administrator/components/com_virtuemart/languages/

konte29 kaže:
i jezik ili jezici koji ti trebaju rucno prekopiras u

Kod:
root/administrator/components/com_virtuemart/languages/

Ovo ne postoji u verziji VirtueMart 2.0, sada je prevod spakovan u nekoliko različitih fajlova, ali će i ovo pomoći da se prevedu neke komplikovanije fraze.

Ne, prvi put se srećem sa podešavanjem e-prodavnice. VirtueMart je prilično hvaljen, ali ova nova verzija i nema mnogo dokumentacije da posluži kao podrška. ACEshop sam pogledao kako izgleda, za sada testiram samo nekomercijalna rešenja.

Joomla je neophodna za posao koji sam spominjao u prvom postu. Ali slična je situacija sa još dosta sajtova koje pokreće Joomla, posećeni su relativno dobro, a slaba je mogućnost za monetizaciju. Adsens je trenutno otežan za naplatu u Srbiji, banke su zategle pa se mora čekati po mesec dana za naplatu. A kako postoji mogućnost da banke još zategnu uslove, potrebno je okrenuti se drugim načinima zadade uz pomoć sajta.

Bilo bi zanimljivo videti neke eprodavnice sa ovih prostora sa naznakom koji dodatak za Joomlu koriste. Na taj način bi najbolje stekli sliku šta koji dodatak može da ponudi u praksi.

Evo je jedna prodavnica uradjena u VirtueMart
Kod:
http://datalink.me/

Evo dvije koje sam radio. Jedna u Virtuemartu (za sada kao katalog) a druga u Opencartu

Kod:
http://distanca.com.hr
Kod:
http://pan-parket.hr/shop/

@ renato100
Zanimljiva su rešenja, ovo za parket je baš pregledno. Međutim mene trenutno zanimaju prodavnice koje bi se dodale na postojeći sajt napravljen koji je napravljen sa Joomlom.
VirtueMart je za sada nešto što sam najviše testirao, malo nedostaje dokumentacije za ovu najnoviju verziju. Prilično je opširan što se tiče podešavanja, a klijent traži što jednostavnije rešenje.

novii kaže:
@ renato100
Zanimljiva su rešenja, ovo za parket je baš pregledno. Međutim mene trenutno zanimaju prodavnice koje bi se dodale na postojeći sajt napravljen koji je napravljen sa Joomlom.
VirtueMart je za sada nešto što sam najviše testirao, malo nedostaje dokumentacije za ovu najnoviju verziju. Prilično je opširan što se tiče podešavanja, a klijent traži što jednostavnije rešenje.

Napravio sam puno sajtova sa Virtuemart/Joomla platformom ali potrebno je napraviti odgovarajući VM template koji odgovara sajtu kako bi sve bilo usklađeno u dizajnerskom smislu. Daj mi URL od live sajta za koji trebaš e-commerce rješenje.

Klijent je našao jednu prodavnicu, i zanima ga da li se tako nešto može odraditi i u Joomli. Sistem je takav da nije potrebna registracija, već se svi podaci unose u polja na kraju porudžbine.

Adresa do te lokacije, pa koga zanimaju jednostavna rešenja za veb prodavnicu neka pogleda. Ako znate slučajno kako je to odrađeno ili neku skriptu sa sličnim rešenjem preporučite.

Koliko sam vido u dodatcima za Joomlu, uvek se zahteva registracija pre kupovine. Da nij neko našao nakakav sistem da se samo posle kupovine unesu podaci, jer je trenutno sistem sa registracijom nepoželjan.

novii kaže:
Koliko sam vido u dodatcima za Joomlu, uvek se zahteva registracija pre kupovine. Da nij neko našao nakakav sistem da se samo posle kupovine unesu podaci, jer je trenutno sistem sa registracijom nepoželjan.
U Virtuemartu se može podesiti više vrsta registracija i to u User Registration Settings. Configuration-tab Global. Znači može opcija bez registracije.

izgled.jpg

Evo kako je to kod mene prikazano u administratorskom delu, ne vidim da ima tab Global.

Da, to je VM 2.0 Idi u Checkout i otkvači "On checkout, ask for registration"

Tienda je također dobar cart, ali još nije ispeglan kako treba, no virtuemart je ipak najpoznatiji, stoga je za njega najlakše naći php codera koji će bez problema moći ispunuti sve kasnije želje. Iz osobnog iskustva glas dajem virtuemart-u, dok je redshop također baziran na staroj jezgri VM-a 1.x i dosta je bogatiji od VM-a, ali je plaćeno riješenje.

dado023 kaže:
Tienda je također dobar cart, ali još nije ispeglan kako treba

Ima verzija samo za Joomla 1.5

@ renato100
Ovo je pomoglo, ali su izašli problemi oko odabira plaćanja i pakovanja. Sa stranice dev.virtuemart.net sam skino fajl com_virtuemart.2.0.6a_ext_aio.tar.gz koji je pomogao da se pojave načini plaćanja i slanja, ali na kraju kupovine kaže da nije određen način slanja ( We are sorry, no shipment method matches the characteristics of your order. ).

Virtuemart 2 je veoma dobro popunjen opcijama, ali su u nekim delovima baš zakomplikovali. Jasno je da je pravljen za neke razvijenije zemlje, gde su načini plaćanja preko Interneta bolje razvijeni. Ali mi sa primitivnim mogućnostima za naplatu, moraćemo se pomučiti dok se to namesti da radi jednostavne narudžbine.

Taj fajl dolazi u paketu s VM komponentom. Čudi me da ga nisi imao instaliranog. Moraš odrediti način slanja a to ćeš napraviti da kreiraš novi shipment u Shop----Shipment methods.

Ako se lepo podesi i zastiti Joomla + VirtueMart radi sasvim lepo. Samo treba voditi racuna da se uvek ima najnovija verzija Joomla i VirtueMart.

Back
Na vrh