• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Velika količina offtopica na forumu

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
Primetio sam da u velikom broju tema, članovi koje mrzi da otvaraju novu temu, postavljaju neka svoja pitanja i na taj način skreću temu u offtopic. Mada je logično da se mora malo povlađivati članovima, realno je da se ova pojava sankcioniše. Brisanje posta i banovanje takvih članova na neko vreme, može forumu doneti na duže staze samo dobro.

Ja sam tako radio na poljoinfo i to je privuklo kvalitetne članove, koji su pisali kvalitetno, što je na kraju rezultiralo dolaskom još većeg broja članova.

Ja se slazem s tobom i uvijek sam na taj nacin razmisljao. Ali problem je sto je forum zajednica i kad god ucinimo nesto sto smatramo da ce povecat kvalitetu foruma na nacin da sankcioniramo neke stvari uvijek ima dio ljudi koji ce se osjecati odsjeceno. E sad, moderatori mogu donekle usmjeravati forum ali isto to moraju cinit i sami clanovi jer kao sto je receno ovo je zajednica tako da i clanovi moraju pokazivat primjerom, recimo dosta rijetko se koristi "report" funkcija. Mi moderatori ne mozemo svakih 5 minuta pregledavati sve threadove i stalno brisat sve redom. A osim toga, da se mene pita ja bi sav offtopic brisao, ali onda se nadju clanovi koji pocnu kukat kako smo prestrogi, kako je ovo forum i cilj je rasprava itd. Ja sam oduvijek na ovo gledao vise kao edukativno mjesto za clanove a "forum" je samo forma u kojem se to prezentira. No ipak kako raste forum sve je vise misljenja koja se trebaju uvaziti. Kad bi radili doslovno sve po pravilima vecina najaktivnijih clanova bi dobila ban, tako da nije uopce lako odredit balans.

Osim toga, naglasavam da je forum zajednica jos jednom, tako da bi bilo dobro cuti misljenja sta ostali misle. Dali bi htjeli da vise se moderira, brise off topic sadrzaj ali i baniraju cesti prekrsitelji (racunajte da bi to jednom mogao biti upravo netko od vas koji citate) kako bi procistili forum i u manje tekstova imali vise kvalitete ili vam vise pase malo vise tolerancije na offtopic gdje se ona recimo "kvaliteta" dobija kroz raspravu?

Količina tekstova bi ostala ista, pošto bi se pitanja postavljala u smislenim temama, umesto da se postavljaju na čudnim mestima.
Da bi se sprečila potreba za stalnim pregledavanjem i brisanjem offtopica, članove koji ga generišu jednsotavno isključiti.

Meni se cini prilicno pretjerano trajno banirati ljude zbog offtopica, mislim da je u vecini slucajeva dovoljno i samo upozorenje ili, ako je nuzno, privremeni ban na 7 ili 10 dana.
Osim toga, nije svaki offtopic isti, ponekad rasprava ode u drugom smjeru tako da i off preraste u kvalitetnu raspravu.
Naravno da ce ponekad biti slucajeva kada je nuzan i trajni ban, ili to su ipak rijetke situacije.

Back
Na vrh