• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sva pitanja Paypal

Zaobici Intesu maximalno. Ja imam Visa Inspire vezanu za tekuci racun i poslednji put sam cekao skoro tri nedelje da mi legnu pare sa PP, navodno zbog nekog unapredjivanja sistema. Inace se ceka dugo. Bolje uzeti Visa karticu za PP u nekoj manjoj banci gde brze proknjizavaju uplate.

Druga stvar, u Intesi ne moze devizni vezan za karticu u drugoj valuti osim RSD i EUR. Moze da se otvori devizni racun nevezan za karticu u drugim valutama, ali kad je u pitanju racun vezan za karticu, samo RSD i EUR dolaze u obzir, a takav racun jedino vazi za PP uplate. Trazio u 5 razlicitih filijala da mi otvore USD racun vezan za karicu i dobio maltene isti odgovor.

weblinks kaže:
Druga stvar, u Intesi ne moze devizni vezan za karticu u drugoj valuti osim RSD i EUR.
Pa,jel imaju bar neku pristojnu stopu konverzije iz USD u EUR?

Koliko god da je to nepovoljno (sto moraju da pretvaraju dolare u evre i uzimaju neku proviziju na to),opet kad saberes koliko bi u nekoj drugoj banci placao mesecno za Visa karticu (koja je u Intezi besplatna)...kapiram da dodjes na isto.

Nisam upoznat da li "obim" transakcija utice na brzinu kojom ce biti proknjizene (valjda imaju neke super brze kompjutere,koji to resavaju),mislim da je za sve banke manje-vise isto (3 do 5 radnih dana ili koliko vec).

Pozdrav. Nov sam na pejpalu pa imam neke nedoumice. Naime, kad primim uplatu u dolarima na pejpal, ko vrši konverziju u konvertibilne marke, banka ili pejpal? Napominjem da sam povezao viza karticu i sad samo treba da povučem taj novac. Pošto sam čuo da pejpal uzima dosta prilikom konverzije jel to važi samo za placanje putem pejpala ili i za prijem novca? I ako mi vec pejpal konvertuje taj novac koji primim kako da promjenim da banka vrši konverziju? Ili je već podešeno da to radi banka automatski? Hvala!!!

Mogao si i u banci to da pitas :)

Banka ti vrsi konverziju dolara u KM,prilikom prebacivanja novca sa Paypal racuna na tvoju karticu.

Sem toga,na Paypal-u ima opcija da konvertujes novac (bilo dolare,bilo evre) u neku drugu "poznatiju" valutu,da tako kazem (funta,pezos,jen,kruna,sekel,drugi dolari-kanadski,australijski,novozelandski...).Koliko vidim,ima 22 valute za konverziju,ali medju njima nema KM (niti bilo koje ex-YU valute).Tako da Paypal ni ne moze da ti konvertuje to,i da hoces ;)

A sto se tice provizije za podizanje novca sa Paypal-a...zavisi od toga kakav nalog (account type) imas tamo.
Pretpostavljam da ti je "obican".Onda mislim da je fiksna provizija koju uzimaju 5 dolara po transakciji (svaki put kada podizes novac uzimaju ti 5 dolara).

NikolaKZ91 kaže:
Pozdrav. Nov sam na pejpalu pa imam neke nedoumice. Naime, kad primim uplatu u dolarima na pejpal, ko vrši konverziju u konvertibilne marke, banka ili pejpal? Napominjem da sam povezao viza karticu i sad samo treba da povučem taj novac. Pošto sam čuo da pejpal uzima dosta prilikom konverzije jel to važi samo za placanje putem pejpala ili i za prijem novca? I ako mi vec pejpal konvertuje taj novac koji primim kako da promjenim da banka vrši konverziju? Ili je već podešeno da to radi banka automatski? Hvala!!!
Ma jok, puste priče. Samo ako hoćeš da povučeš onda moraš platiti $5, ili besplatno ti povuku na početku svakog mjeseca.

Što se tiče kursa, marka gore dole: https://hr.coinmill.com/BAM_USD.html

Pitanje...

Iz BiH sam prije svega. Imam već preko 6 godina račun na PayPalu i sada sam imao neku uplatu 550-600$ iz Kine, međutim novac mi dolazi na "On hold" i ne mogu ništa s njim.. Klijent nema mogućnost potvrđivanja transakcije ni ništa tako da smo sad oboje zaglavili na ovome "On hold" koje bi se trebalo čekati čak do mjesec dana.

Zanima me je li ovo nešto novo od strane PayPala budući da prije nisam imao ovakvih situacija?
Zanima me koliko otprilike treba proć da novac bude na available računu?
Zanima me postoji li ikakva mogućnost da klijent i ja to završimo odmah?

Back
Na vrh