Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
dbomestar kaže:Sigurno nije u forumu stvar tako da mogu samo reci da Google je pametan pa sam detektira.
Vjerojatno veze ima to sto iz profila se linka na tvoj G+ a tamo je IZF smjesten da si contributor.
Na sajtu je to jednostavno podesiti, potraži google authorship. Na svojoj stranici imaš rel="publisher", trebao bi staviti i rel="author" link na G+ profil.adikcija kaže:... Ma zanima me to radi drugih sajtova, ne samo ovog.
LeonMak kaže:Na sajtu je to jednostavno podesiti, potraži google authorship. Na svojoj stranici imaš rel="publisher", trebao bi staviti i rel="author" link na G+ profil.adikcija kaže:... Ma zanima me to radi drugih sajtova, ne samo ovog.
Nego mene je više čudilo to što se na pitanje "boje weba" dobije tvoja sličica, a na pretragu npr. "On-Page SEO Vodič (Guide)" dobije u rezultatima rezultat dbomestrova tema ali bez sličice. A obojica imate isti link na G+ profil!?
Pretpostavljam da ima veze s tim što je na tvojoj temi samo tvoj post, pa Google nema dileme oko toga tko je autor. Kad ima više G+ linkova bez naznake tko je autor stranice, ne pokaže ništa.
Da, vidio sam da nema rel=author ni kod jednog i slažem se da je čudno što uopće pokazuje sličicu. Očito si G daje za pravo da sam odluči tko je autoradikcija kaže:Pa, zapravo, nisi shvatio pitanje. Obojica imamo linkove, ali nema rel=author ni kod jednog. Inače, Google uzima prvi link kao relevantan, dakle prvi koji ima setiran profil dobije sličicu.
Ali i dalje ostaje pitanje zašto prikazuje bez rel=author. A to za publisher nije obavezno, uguglaj "financijsko savjetovanje", na Progresu nema rel=publisher i ima sličica.
Da, potražio sam i neke druge tvoje threadove, čak mi je interesantnje da za npr. "Pretrazivanje foruma - Podsjetnik kako pretrazivat" rezultat također ne pokazuje sličicu. Konstrukcija je potpuno ista kao "boje weba", ne postoji rel=author ni kod jednog - kod njega ima sličica a kod tebe ne!dbomestar kaže:Da, zbog toga je cudno jer mi na forumu nemamo podeseno rel=author a svejedno prikazuje slicice.
LeonMak, zamalo sam umro od smijeha sada. Bas sam prije par dana ja testirao dali se meni prikazuje sličica i Googlao sam isto "On-Page SEO vodič".
Kada sam vidio da nema sličice, dodao sam na Google plusu na listu websiteova gdje sam contributor i IZ forum pa da testiram dali ce se pojaviti sličica. Za sada ništa ali vidjet cemo.
Interesantno, baš danas sam testirao jednu stranicu u "google rich snippet" testeru i skužio da se moram verificirati kao contributor.dbomestar kaže:Ipak sam zgodan !!
Nakon dodavanja na G+ accountu ovaj nas foruma pod websiteove na kojima sam contributor sada kada se googla "On Page SEO Vodič" ili neki drugi moj thread se pojavljuje sličica.
Ipak ostaje nejasno (barem meni) zašto se tvoja sličica pojavljuje na SERP-u, sumnjam da si se verificirao kao contributor na forumu?adikcija kaže:Bravo. Znači da rel=author nije potrebno stavljati.
LeonMak kaže:Ipak ostaje nejasno (barem meni) zašto se tvoja sličica pojavljuje na SERP-u, sumnjam da si se verificirao kao contributor na forumu?
To znači da prvo pitanje u temi nije tamo jer te to zanimalo, nego si nam postavi zagonetku? :sighadikcija kaže:Naravno da jesam.
LeonMak kaže:To znači da prvo pitanje u temi nije tamo jer te to zanimalo, nego si nam postavi zagonetku? :sighadikcija kaže:Naravno da jesam.
Iskreno, meni još nije jasno kako si postao contributor s obzirom da
a) nemaš rel=author uz G+link ovdje, i b) vjerojatno nemaš email adresu na domeni internetzarada.org (ili imaš??)
Prema informacijama s Googla barem jedno od toga je uvjet za authorship tj. sličicu u SERP-u:
http://support.google.com/webmasters/answer/1408986?expand=option2
joker123 kaže:Vjerovatno HTML kod ima uticaja jer ima klasa post_author.
"<td class="post_author>"
Koristimo bitne kolačiće kako bi ova stranica radila, a neobavezne kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo.
Pogledajte dodatne informacije i konfigurirajte svoje postavke