• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Provizija posrednicke banke

imwebmaster

Član
Tu od
11 Srp 2016
Imam firmu i ocekujem par vecih uplata uskoro. Medjutim, u banci su mi rekli da sve mora da ide preko posrednicke banke. Koliku proviziju uzima posrednicka banka, zna li neko?

Vjerovatno ovisi od banke do banke, meni su otprilike uzimali na 600$ oko 75$. To je znači za uplate na devizni račun iz inostranstva. Nakon nekoliko uplata prebacio sam da mi šalju uplate na Payoneer master card jer mi se ne isplati da mi odbijaju toliko.

O kojoj banci je rec kod tebe? Lele, pa to je mnooogooo! Na devizni racun firme si primio novac? A Payoneer koristis kao fizicko lice?

imwebmaster kaže:
O kojoj banci je rec kod tebe? Lele, pa to je mnooogooo! Na devizni racun firme si primio novac? A Payoneer koristis kao fizicko lice?

Sberbank, fizičko lice. Da to je stvarno previše, zato sam se prebacio na Payoneer jer sam imao tu mogućnost. Ovi što su slali su uzimali naknadu 25$, zatim moja banka 5$ kada dobijem uplatu i ostatak je uzela ta posrednička banka. Uglavnom previše. Primao sam i od fizičkih lica uplate na devizni i isto je bila velika provzija. Oni su tamo plaćali prilikom slanja, plus je meni još skidala posrednička banka i na kraju moja banka tih 5$. E sad ne znam da li može da se prima uplata bez te posredničke banke...

Dok npr primam uplate og Gugla, 5EUR mi uzme banka kada legnu novci bez obzira na iznos i to je to. Ništa posrednička banka niti Gugl skida šta za transfer. Pretpostavljam da imaju ugovor sa bankom preko koje šalju pa nema tih dodatnih troškova.

Back
Na vrh