• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Prijevod foruma na hrvatski jezik

OriginalEXE

Dobro znana faca
Tu od
18 Stu 2011
Pozdrav. Ne želim da ispadne kako imam kritike prvi dan aktivnosti, ali ipak smatram da je ovo za dobro foruma.

Naime, uvijek sam smatrao neozbiljnim stranice sadržaja na domaćem jeziku koje nisu prevedene na taj isti jezik (u smislu Post a new Thread, Reply, Poll itd).
Znam ja da je engleski raširen jezik, većina ga zna itd. ali to nema veze s tim, jednostavno u mojim očima, a vjerojatno ih ima još, to izgleda dosta ne-profesionalno, a koliko sam skužio forum teži kvaliteti.

Pa eto, to je jedan moj prijedlog/kritika.

Pozdrav

Pa i nije forum samo Hrvatski vec regionalni, tako da ako cemo bas sve prevodit onda bi se moglo i desit da nekome bude bas manje razumljivo ali vjerojatno u vrlom malom broju rijeci.

Glavni razlog zasto nije prevedeno jest sto nije visoko na listi prioriteta. Primjetio sam neke bug-ove na forumu i kad budem imao vremena (a bas i nemam) cu prvo to rjesit a onda prevodit itd. Isto tako trenutacno se fokusiram malo vise na "sadrzaj" a malo manje na formu. Ima jako puno stvari koje treba napravit na forumu i jednostavno ne stignemo sve odjednom.

Savjeti su dobrodosli ali otom potom, ima stvarno puno toga za odradit.

Kužim, sve 5. Što se tiče nerazumljivosti, vjerujem da se mogu odabrati riječi koje svi razumijemo. Samo polako, eto samo sam htio napomenuti. Nema žurbe.

Ja mislim da nema potrebe da se gubi vreme na tako nevazne stvari. Kao da dbomestar nema pametnijeg posla nego da gleda kako da prevede ovo. Ako znas engleski, znaces i da dobro zaradis na netu, mada to nije u svim slucajevima, ali u vecini jeste.

Siguran sam da bi se našlo članova za pomoć u prijevodu, nije to neki ogroman posao. Ne kažem da treba s time žuriti, samo imati u vidu ;)

Slazem se sa Aleksom, nema potrebe prevoditi forum. Cak stavise, ja se MNOGO slabije snalazim kada mi je neki meni (npr. na mobilnom telefonu) na srpskom jeziku, a ako naletim na windows instalaciju na srpskom, ponekad mi deluje kao potpuno razliciti operativni sistem.

Osim toga, verujem da je izuzetno mali broj ljudi koji zaradjuju preko neta a ne znaju engleski. Skoro su mi pojmovi nepoznavanja engleskog, bar elementarnog, i zarade preko interneta nespojivi.

Na kraju krajeva, to je (po meni) bukvalno najmanje vazna stvar na forumu. Kada bi to bilo visoko na listi prioriteta, onda bi trebali da forsiramo koriscenje i domacih slova, i da se drzimo pravopisa itd. ;)

smilika kaže:
Na kraju krajeva, to je (po meni) bukvalno najmanje vazna stvar na forumu. Kada bi to bilo visoko na listi prioriteta, onda bi trebali da forsiramo koriscenje i domacih slova, i da se drzimo pravopisa itd. ;)

Potpisujem

Stvarno je besmisleno prevoditi forum na domaci jezik, nas jezik je "ruzan" za takve stvari.

da stvarno nema potrebe svi na forumu bi trebali znati engleski

Tko ne razumije izraze kao što su 'new reply', 'thanks', 'report', 'enter keywords' i slično, ne da nema što tražiti u IM biznisu. Da ne govorimo kako je općenito teško prevoditi mnoge stručne izraze iz IM branše, a čak da se i pokuša, djeluje vrlo nespretno. Iako sam za to da se kada se može i izgleda elegantno, koriste naše riječi umjesto engleskih, nekada je to jednostavno nepotrebno... razumijem prijedlog, ali ga ne podržavam. Nepotrebno.

Back
Na vrh