• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Joomla Podešavanje editora u Joomli

novii

Legenda
Tu od
24 Tra 2009
Postova
966
Osnovni editor za sređivanje tekstova koji stiže sa Joomlom je sasvim dovoljan za većinu poslova. Ali je trenutno situacija, da se umesto njega može koristiti desetak drugih rešenja, koja su bogatija nekim dodatnim funkcijama.

U slučaju nekih (većih) problema sa editorom proverite u fajlu configuration.php šta tačno stoji pod sledećom stavkom, pošto se tu upisuje naziv editora koji se odabere u admin delu.
Kod:
$editor = 'naziv_editora';

Menjanje editora u admin delu je relativno jednostavno, potrebno je da odaberete stavku Global configuration i u sklopu nje selektujete Default editor pa da tu odaberete koji će se koristiti.Situacija je takva da se za svakog posebnog korisnika može odabrati koji će editor koristiti, nezavisno od globalnih podešavanja. U osnovi se retko sreće, međutim ukoliko pruzmete održavanje nekog sajta možete zateći tu situaciju.

Problem se ogleda tako što jedan korisnik na izgled ne može da promeni editor, dok svi ostali korisnici vide ono što je podešeno u Global configuration. Da bi se to promenilo treba otići u deo za registovane korisnike.Tu je potrebno odabrati korisnika koji ima problem sa editorom i u sklopu podešavanje njegovog naloga otvoriti treći tab Basic setings. Četvrta stavka je Editor i tu treba postaviti stanje na vrednost Use default.Kada se sačuvaju novo postavljene vrednosti ide se na opciju da se očisti keš. nakon toga će se svima prikazivati editor koji je odabran u sekciji Global configurationOvo su neke osnovne stvari vezane za rad sa editorom u sklopu Joomle, ako bude nekih pitanja vezanih za ovu temu postavite ih u ovde pa ćemo videti da ih rešimo.
 
Na vrh