• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pitanja za Paypal?

I mene su mucila neka od ova pitanja u vezi Paypal-a. Hvala sto ste razjasnili par stvari

Sto se tice koliko moze maximalno da se podigne sa Paypal-a na kartici, evo ovo su mi iz Paypal-a rekli, and I quote:

"I have reviewed your account and for Serbian customers the withdrawal limit is €1,200.00 EUR or about $1,346.67 USD per transaction. Please let us know if you need any more help!"

Znaci ili vi serete ili oni sto se toga tice...

A sada evo price dali moze da se povlace Dolari iz Paypala na kartici, i da se podignu dolari iz banke.

Pre jedno mesec dana sam povuko $1300 dolara. Pare su na kartici stigle u Evrima.

Onda sam otiso u banci (Intesa) i pitao, i oni su mi rekli da su pare kod njih stigle u Evrima (pozvali su njihove central offices in Belgrade i pitali).

Onda sam otvorio USD particiju na kartici, i doso kuci i pozvao Paypal. Oni su mi rekli da Paypal kad povuces pare salje pare u drzavnoj valuti. I onda su mi rekli da mogu da to promene ako zelim, i kad povlacim pare da budu slate u USD. Reko sam im da to urade, i jesu.

Onda sam povuko $50 dolara da probam. Nedelju dana kasnije su pare stigle na racun, ponovo u Evrima.

Kontaktirao sam Paypal ponovo, i rekli su mi sledece, and I quote:

"I have reviewed your account and can see that your card is denominated in USD in our system, however, the actual currency of your card in your bank appears to be EUR.

This means that even though the currency has been changed to USD on your PayPal account, the information we get from your bank is that you can only receive funds in EUR.

I would advise contacting your bank in regards to this issue, and remove and re add this card to the system to make sure the currency corresponds with the one in your bank.

Please contact us when you do so, so we can set the currency to USD.
"

Sada sam prilicno siguran da ako odem u Intesu i raspitam se oko ovoga, oni ce mi reci da mi na racunu mogu stici Dolari, i da su njima pare stigle u Evrima, i da ne mogu da mi pomognu, i da se raspitam sa Paypal-om.

Sto znaci, resenja nema, tacnu informaciju ne mogu da dobijem, and I'm just being jerked around by retards.

Sto znaci, konvertovacu pare sa USD u EUR direktno na Paypal, i povlacicu pare u Evrima, i to je to.

A ako je neko ikad uspeo da povude DOLARE sa Paypal-a, i da mu stignu DOLARI u banku, i da podigne DOLARE iz banke u kesu, nek se javi kako.

Hvala sto ste citali.

U tvojoj banci je "default" valuta EUR, tako da oni sve pretvaraju u EUR.

Loxo kaže:
U tvojoj banci je "default" valuta EUR, tako da oni sve pretvaraju u EUR.

Bio sam u banci. Pitao na salteru, polali me kod onih drugih za kartice, oni pozvali central offices u Beogradu, i posle par minuta razgovora, rekli su mi da su pare stigle u banci u Evrima, a ne u Dolarima. I da nisu oni nista pretvorili.

Nema oko ovoga tacne informacije. Niko nista ne zna tacno.

Loxo kaže:
https://internetzarada.org/showthread.php?tid=11458

To je 2014. Evo sad skoro 2017. i izgleda da se nista nije promenilo.

Da, katastrofa.

Hteo sam da povlacim dolare zato sto sam primetio da menjacnice u Srbiji uvek daju vise na konverzije (Dinari/EUR, USD/EUR)

Znaci kad je na Paypal-u na primer 0.90 centi EUR za $1 dolar, u menjacnicama (makar one u centru Beograda na Slaviji) je 0.92 centi EUR za $1 dolar.

To mozda ne izgelda kao mnogo...

Ali to znaci da cu za $1000 dolara na Paypal da dobijem 900 evra, a ako promenim u menjacnicu cu da dobijem 920 evra za iste pare.

Zato sam hteo da povlacim dolare i da podizem iz banke dolare.

Ali ne moze... The price of doing business I guess.

To je to :)

Pogledaj pošto je konverzija iz $ u EUR na PayPalu, pa šalji direktno EUR u banku.

Igor Tomić kaže:
Pogledaj pošto je konverzija iz $ u EUR na PayPalu, pa šalji direktno EUR u banku.

Pa moram tako.

Sva sreca trenutno je jako dobra vrednost. Oko 0.93 evra za $1.

Secam se kad sam krenuo na netu pre skoro 4 godina. Bilo je 0.69 evra za $1.

Znaci kakva ogromna razlika. Sada cu za $1000 dolara da dobijem $930 evra. Tada sam za $1000 dolara dobijao 690 evra. :king

Imam jedno pitanje u vezi dodavanja kartice na PayPal, registrovao sam se i pokusao da verifikujem nalog sa omladinskom karticom Erste banke vezanom za dinarski racun, ali mi je izbacilo poruku da ne prihvataju tu karticu, da li mozda prihvataju istu vezanu za devizni racun? Ona je takodje besplatna do 27 godina, ne placa se odrzavanje.. I ako ne, koja mi je najjeftinija solucija? Treba mi PayPal za kupovinu preko ebay-a..

Intesa Visa Electron.
Bukvalno je sve besplatno, samo kad primas novac uzmu ti nesto sitno.

Loxo kaže:
Intesa Visa Electron.
A jel se placa mesecno odrzavanje racuna kod njih?

serbiaemarket kaže:
Loxo kaže:
Intesa Visa Electron.
A jel se placa mesecno odrzavanje racuna kod njih?

Ne.
Najbolje je da ih nazoves i da se raspitas lepo.

Pozdrav, interesuje me preko koje opcije mogu poslati novac nekome (prijatelju) na paypal nalog sa svog paypal naloga, pre je pisalo send, a sada imam opcije:

pay for goods and services
create invoice
request from friends or customers
get your paypal.me link

Mozda je smesno pitanje, ali nisam koristio paypal od ovih izmena, hvala.

Back
Na vrh