• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ostavljanje postova banovanih clanova

Black Dragon

Legenda
Tu od
7 Tra 2009
Jedno pitanje za admin-a i modove :

Zasto kada nekoga banujete ostavite post na forumu zbog koga je banovan ??? Evo primera sa clanom daca22 koji je u temi Aff programi u Srbiji reklamirao jedan PTC sajt i dobio je ban zbog toga ali njegov post je ostao tamo da umanjuje kvalitet celog threada ... jel to mozda radite zbog toga da pokazete drugima kako NE TREBA raditi ili je nesto drugo u pitanju ???

To baš i mene zanima ... član ovog foruma KamTuDedi je dobio ban, a nitko nezna zašto, a smatram da je on bio jedan od 5 članova ovog forumuma koji na internetu zarađuju malo veću lovu i da je imao korisne postove...

Admin i moderatori imaju jako dobar razlog da banuju nekog ili ne.
Vi se pridržavajte pravila i nebojte se ničega.

@Black Dragon - Tako je. Ostavljamo post da vide drugi sta se nesmije. Cak i nasa upozorenja u jednu ruku narusavaju kvalitete thradova ali kad bi bili picajzle skroz za "kvalitetu" threadova onda nitko nebi naucio kako se ponasati i postivati pravila.

@mile - evo da rijesimo jednom za svagda. KamTuDedi je dobio ban jer je bez dopustenja uzeo InFlamesovu (Admin) knjigu o zaradi putem torrenta, preveo ju na engleski od rijeci do rijeci te prodavao na warrior forumu. Da je to napravio bilo kome bi slijedila ista kazna ali on se cak usudio adminu napravit. Meni i ostalim forumasima s kojima sam u kontaktu je zao sto je doslo do toga jer je KamTuDedi stvarno obecavao i cinio se kao stvarno ok clan. Neki od nas smo ga cak i smatrali online prijateljem tako da smo poprilicno razocarani takvim postupkom. Pricao je o nekim vecim zaradama a za "siću" je prodao ekipu. Sve u svemu problem je rijesen, thread na Warrior Forumu je skinut pa mu je barem tamo onemogucena prodaja. Razloge nismo spominjali ovdje jer nema potrebe upletati sve forumaše u ove stvari posto je to vise problem Admina a ne toliko ovog foruma ali eto posto se vec koji put spominje sam vam sada iznio detalje.

@octavia - upravo tako. Necu reci da smo bezgresni ali banove ne dajemo bas bez razloga. Ko prekrsi pravila ili se cini sumnjiv kao spamer ili za koga osoblje procjeni da na bilo koji nacin smanjuje kvalitetu foruma on dobije opomenu ili mu bude zabranjen pristup. Cak mislim da cemo se sad malo angazirati malo jace kako bi smanjili kolicinu "nekvalitetnog" (chatanje, flejmanje itd.) sadrzaja kako bi forum napredovao u pravom smjeru. Hellas je dao odlican primjer na drugom threadu kako je dosao jedan kvalitetan clan koji zaraduje dobre pare na netu i umjesto da ga privucemo da podjeli s nama svoja iskustva samo je rekao da su ovdje djeca i otisao. Mislim da to nikome nije u cilju i zato stvarno molim sve clanove da smanje chatanje flejmanje i da postaju samo kad su 100% sigurni da je to korisna informacija drugim clanovima.

Dobio sam upozorenje od moderatora: Black Dragon

Njegov zakljucak je da su moji postovi bezveze i da nema nista korisno!
Neznam stvarno..
Hvala.

masterbih kaže:

Neznam stvarno..
Hvala.

Ovako, prvo si trebao da procitas pravila :

12 - Rasprava o osoblju foruma - Javna rasprava i prigovori na račun pravila, osoblja foruma i nacinu na koji se pravila provode je striktno zabranjeno i biti ce izbrisano i sankcioniranje bez upozorenja. To je siguran i brz način da dobijete zabranu pristupa forumu. Mi potičemo povratne informacije i prijedloge i pozivamo vas da za to koristite odgovarajuću sekciju "Pohvale, kritike, prijedlozi" ali ako imate problem s članom osoblja pošaljite privatnu poruku administratoru i obavijestite ga o tome. Mi smo tu da vam pomazemo ali necemo dozvolit bilo kakvo javno ismijavanje, kritiziranje i komentiranje ličnosti i rad našeg osoblja. Zabranjeno je kontaktirati osoblje privatnim porukama (ali i javno) te traziti objasnjenje zasto je netko dobio odredjenu kaznu, zasto je neki post ili thread obrisan.

Ali ajde kad si vec pitao da ti odgovorim.

Ja nisam rekao da su ti svi postovi bezveze vec da ih imas nekoliko koje si napisao cisto koliko da nesto prokomentarises. Zbog toga sam ti dao opomenu i koliko se secam poslao sam ti i PP sa objasnjenjem. Evo jednog primera :

masterbih kaže:
Potpisujem.

Pitanje je tipa:

Ja bi da snimim film poput Konana!
Kako da nadjem sponzore i ostale glumce?
Sta mi je sve potrebno?
Jel moram platiti porez u exyu na sve to itd...

Ljudi daj malo koristite taj google i mucnite glavom, nije to samo, ocu ja i ajmo!

I ja bi da vozim formulu 1, al neznam kako da dodjem do toga...

Da sam hteo da te udaljim sa foruma - banovao bih te - ali nisam, vec sam samo hteo da te upozorim da takvim beskorisnim, spamy komentarima nema mesta na IZF-u

Pozdrav :waving

masterbih kaže:

Neznam stvarno..
Hvala.

Ne kuzim zasto je lakse javno se bunit i kritizirat neku odluku osoblja foruma nego recimo potrudit se oko svojih postova i saslusat procjenu moderatora? Ocito je da ovaj forum ima svoje neke standardne i da ovo nije jos jedan "balkanski" forum gdje se moze pisat sve i svasta vec se trazi od clanova kad vec doprinose da doprinose kvalitetom a ne samo da nesto napisu. Forum je dosta dobio na popularnosti a i stalno slusam pohvale na njegov racun tako da inistiranje na kvalitetnim raspravama ocito nije bila losa odluka i osoblje to cini najbolje i onoliko koliko moze, ali opet svi su oni volonteri tako da treba to uzet u obzir.
A to sto nekima tesko pada da se pridrzavaju pravila ovog foruma to je druga stvar. Ono sto uvijek govorim, tezite u svakom komentaru da ima nesto korisno i vrijedno za druge da procitaju i necete imati problema sa osobljem nikada.

Donekle se slazem, ali ne pada mi na pamet da se raspravljam jer mi je lakse sve ovo napustiti :) jer preko 5 godina radim i bez foruma, tj. imam mnogo vise znanja nego vecina ljudi ovde.
Ali zar vi poput: moderatora, ViP clanova itd.. ne treba da budete primjer, npr neki od postova dbomestar:
--------------------------------
RE: Nova era IZF-a
dbomestar agrees
-------------------------------
RE: MUFC-SERBIA
Da u Srbiji pišu kako se čita. "Đorđ Buš" i slicno.
RE: 6,4 milijarde dolara prihoda od online oglašavanja
Mislim da su to gluposti. Svakako savjetujem ljudima na ovom forumu da ne zanemare taj podatak i da se bace na spamanje foruma raznih sa uploading/downloading zarada linkovima.
--------------------------------------------------------------------

jeli ovo ok?

E spava mi se ali moram ovo da napisem!

Vidis dbomestar je ovde bio obican clan (kao ti sad), bio je moderator i administrator ovog foruma i
on ima pravo da pise sta hoce i kad hoce. Svojim postovima je napravio veliku razliku uzmedju tebe i
njega (idi u SEO sekciju i videces da je 95% korisnih postova njegovo!) Sa druge strane ti si napisao 3
korisna posta i to u vezi nekih spamy FB taktika i skripti.

Kada budes imao 1800 korisnih postova (kao on) onda cemo ti mi oprostiti nekoliko potpuno beskorisnih.

PS. Zanimljivo mi je kako se od toliko njegovih (kvalitetnih) postova uhvati bas za ta 3 :lol

I zamalo da zaboravim : Ukoliko ti se ne svidja IZF ili ekipa ovde vrata su ti uvek otvorena.

Na forumu svakako treba stvoriti neku reputaciju. Naravno da nisu svi članovi foruma isti, neki su više iskusni neki su manje iskusni, ali nakon što se registriraju ovdje svi su novi članovi i onda kroz svoje postove trebaju pokazati i dokazati svoje znanje. Ukoliko smatrate da vam je moderator dao upozorenje bez dobrog razloga napišite koji kvalitetan post i pokažite mu da je u krivu ;)

Ne znam da li je itko popio ban bez razloga i ne mislim se mijesati u u rad moderatora, ali ovo moram komentirati:
dbomestar kaže:
Hellas je dao odlican primjer na drugom threadu kako je dosao jedan kvalitetan clan koji zaraduje dobre pare na netu i umjesto da ga privucemo da podjeli s nama svoja iskustva samo je rekao da su ovdje djeca i otisao.
Bas iz ovog razloga razumijem stav koji je iznio Black Dragon. Naime, na vise nego jednog threadu ima ekipe koja izvali totalnu neistinu ili dezinformaciju (a ponekad uopce nisu banalne stvari u pitanju) i to ostane na forumu cak i kad autor dobije ban...cemu? Dodje neki pocetnik, procita pogresnu informaciju i zahvaljujuci forumu dovede se u nezavidnu situaciju. Ili dodje "kvalitetan clan", procita 3-4 takve nebuloze, zakljuci da su ovdje samo djeca i ode. Odredjenu dozu moderiranja nekih postova bi trebalo uvesti.

Ponekad je bolje ostaviti poruke baniranog člana, ne znaći da su sve poruke loše, ovisno što je radio. I uostalom ako provali neku glupost neće dobiti ban zbog toga, ne dodjeljujemo ban zbog neznanja :D
Također, nitko nije nigdje rekao (al očito treba napisati negdje) da su sve informacije na forumu točne, ok, trudimo se pisati ok stvari ali normalno da će netko uvijek biti u krivu. Takve stvari nećemo brisati, ako vidite da je netko napisao glupost odgovorite i napišite pravu istinu s argumentima.

A ovo da "kvalitetni" članovi misle da su ovdje djeca ne znam što da komentiram. IZForum nije (još) ne znam kako jak forum, i vani na engleskim forumima ima daleko više eksperata i više (kvalitetnijih?) threadova, ali držimo se. Što ne bi takav jedan "kvalitetan" član doprinjeo malo zajednici? Ostao malo na forumu, podružio se, upoznao neke nove (kvalitetne) ljude itd. Eh, možemo do sutra ovako...

masterbih kaže:
Donekle se slazem, ali ne pada mi na pamet da se raspravljam jer mi je lakse sve ovo napustiti :) jer preko 5 godina radim i bez foruma, tj. imam mnogo vise znanja nego vecina ljudi ovde.

Upravo tako. Ti mozes bez nas i mi mozemo bez tebe, kao sto i forum moze bez mene.
Ne tjeram te i volio bi da ostanes ali ako ti je tesko prihvatit smjer u kojem forum ide necemo te tjerat da ostanes. S druge strane, i ja kad sam dosao sam bez obzira na svoje znanje ili ne znanje, iskustvo ili sta vec ostao prihvatio pravila i kad sam zadobio povjerenja trudio se mjenjat "from the inside". Ponekad mi se to cinilo ko da sam u politici jer je neke stvari ful tesko bilo uvjerit admina da promjeni, neke stvari su prosle a neke nisu i dan danas je nevjerojatno koliko razlicito razmisljamo ja i Admin. Ali njegov je forum i postujem njegove odluke.

masterbih kaže:
Ali zar vi poput: moderatora, ViP clanova itd.. ne treba da budete primjer, npr neki od postova dbomestar:
--------------------------------
RE: Nova era IZF-a
dbomestar agrees
-------------------------------
RE: MUFC-SERBIA
Da u Srbiji pišu kako se čita. "Đorđ Buš" i slicno.
RE: 6,4 milijarde dolara prihoda od online oglašavanja
Mislim da su to gluposti. Svakako savjetujem ljudima na ovom forumu da ne zanemare taj podatak i da se bace na spamanje foruma raznih sa uploading/downloading zarada linkovima.
--------------------------------------------------------------------

jeli ovo ok?

Ne to nije ok i to je sarkazam i ne doprinosi kvaliteti foruma. Doduse vecina ljudi koji se bar malo kuzi u IZ su skuzili zasto sam to napisao. Nismo roboti i normalno je da se tu i tamo ponasamo "ljudski" ali jedno je tu i tamo napisat 2-3 nekvalitetna posta a druga je stvar tu i tamo napisat 2-3 kvalitetna posta, i ne govorim o tebi nego opcenito.

Ali bez obzira da mi je netko pobrisao post (cak me cudi da nije?) ili mi dao opomenu pa cak i ban na tjedan dana ja se nebi bunio nego bi prihvatio kaznu. Pogrijesio sam i snosio bi sankcije :)

InFlames20 kaže:
A ovo da "kvalitetni" članovi misle da su ovdje djeca ne znam što da komentiram. IZForum nije (još) ne znam kako jak forum, i vani na engleskim forumima ima daleko više eksperata i više (kvalitetnijih?) threadova, ali držimo se. Što ne bi takav jedan "kvalitetan" član doprinjeo malo zajednici? Ostao malo na forumu, podružio se, upoznao neke nove (kvalitetne) ljude itd. Eh, možemo do sutra ovako...

O tome sam govorio da drugacije razmisljamo ja i Admin :p

Na pitanje zasto bi kvalitetan clan doprinio zajednici ja cu postavit protupitanje. A zasto bi?

dbomestar kaže:
InFlames20 kaže:

O tome sam govorio da drugacije razmisljamo ja i Admin :p

Na pitanje zasto bi kvalitetan clan doprinio zajednici ja cu postavit protupitanje. A zasto bi?

Pa iz puno razloga, ako nista zbog vlastitog brendiranja. Ti si sam puno puta priznao da si zbog foruma dobio i neke poslovne ponude, upoznao neke kul ljude, valjda pročitao i neku korisnu informaciju tako da se svo tvoje pisanje na neki način i isplatilo. Tko god da pročita tvoje postove shvatit će da imaš iskustva i da si ekspert i zbog toga si respektabilan član ove zajednice.

Ako na forumu pročitaš neku korisnu informaciju, zašto ne bi vratio "uslugu" i napisao i sam neku korisnu informaciju?

Ma i da ne dobiješ ništa, da dođeš prvi put ovdje i zanima te tematika zar ne bi htio diskutirati s nekime o tome? Zar ne bi htio naučiti možda od nekoga nešto ili naučiti nekoga drugoga ako znaš bolje od njega?

Kad bi svi gledali samo svoju guzicu pa di bi stigli, ovaj forum sam pokrenuo da bi okupio istomišljenike, da bi razmjenjivali informacije i da bi naučili nešto jedni od drugih. Naravno, sve uz neka pravila da ne bi nastala anarhija. Pa tko voli nek izvoli...

Svako ima pametnih, to nema sanse da pobijem. Ja sam na forum i dosao iz razloga da pomognem drugima sa svojim iskustvima kroz koje sam prosao. E sad, ima i druga strana, ja nemam toliko vremena da se svakodnevno upustam u neke ozbiljne teme i da odgovaram ljudima, bas iz tog razloga se ponekad ukljucim u nesto, a niko nije rekao da necu napisati nesto kvalitetno samo sto nemam vremena, mislim da me razumiju oni koji duze rade, u ovom poslu je bas vrijeme problem, a svakako da zelim doprinjeti forumu i kao sto sam vec napisao negdje: Drago mi je da ovako nesto postoji i nadam se uspjehu jer mnogo ljudi nesvjesno upadne u probleme, zaradu cemo staviti po strani. Zbog njih je itekako potreban forum jer mnogo njih ne razumije neke fraze u drugim clancima sto se pronadju na internetu ili isti ti clanci posjeduju jedan vid koristi za autora, a ne pomoc za pocetnika, ali dobro ovo je vec druga tema..
Sve u svemu, treba sto jednostavnije pisati jer vecina ne razumije neke stvari..
Hvala..

Back
Na vrh